Tag: veiligheid

Trein met giftige stoffen ontspoord in Canada

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoord in Canada. De trein reed nabij het dorpje Clair in de provincie Saskatchewan op ongeveer 190 kilometer van de hoofdstad Saskatoon. Ongeveer een kwart van de 100 treinstellen raakte ontspoord, waardoor de gevolgen rampzalig waren. De plaatselijke autoriteiten waarschuwde voor het vrijkomen van giftige stoffen en lieten binnen een straal van 8 kilometer geen mensen meer binnen. Aangezien de trein giftige stoffen vervoerde en ongeveer een kwart van de treinstellen was ontspoord gingen de autoriteiten er al snel vanuit dat het goed mis was. De rookwolken waren op kilometers afstand te zien en de bergingswerkzaamheden hebben nog de hele nacht geduurd.

Spoor actie

Omwonende in een straal van 8 kilometer werden geëvacueerd.

canada, ontspoord, reizigers, treinongeluk, veiligheid

Lees verder

Vrouw mishandelt conducteur in trein

Afgelopen week heeft een 36-jarige vrouw in de trein van Tilburg naar Breda een conducteur mishandeld. De vrouw zat in de 1e klas haar telefoon op te laden, terwijl ze niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Toen de dienstdoende conducteur haar hierop aansprak ging de vrouw compleet door het lint. De conducteur werd hard tegen de glazenwand in de trein geduwd, waarna hij in het gezicht werd geslagen met beide vuisten.

Geweld in trein

In de eerste instantie liet de conducteur de vrouw haar gang gaan, maar ze bleef veel te lang in de coupé zitten.

breda, conducteur, geweld, mishandeling, politie, veiligheid, vrouw

Lees verder

Trein bij Borne waarschijnlijk ontspoord door wielband

Eerder hebben wij van Goedkoop-treinkaartje.nl een bericht geplaatst over de ontspoorde trein bij Borne. De oorzaak van het treinongeluk was nog niet bekend, maar er lijkt nu meer duidelijkheid te komen over het rampzalige ongeluk. De goederentrein heeft ongeveer 5 kilometer aan spoor vernield, waardoor er de hele week geen treinverkeer mogelijk is en er met man en macht moet worden gewerkt aan het herstel van het spoor.

Het treinongeluk bij Borne lijkt te zijn veroorzaakt door een gebroken wielband. Versleten wielbanden mogen niet worden vervangen, maar moeten in zijn geheel worden vervangen. Bij deze goederentrein was al meteen duidelijk dat de achterste wielen van de trein waren losgekomen van het spoor, maar nu blijkt dat een gebroken wielband de boosdoener is.

mansveld, trein, treinongeluk, veiligheid, wielband

Lees verder

Opnieuw spoorwegveiligheid in het geding

De spoorwegveiligheid komt eigenlijk elk jaar terug in het nieuws, aangezien het huidige veiligheidssysteem van de NS en prorail verouderd is ten opzichte van de mogelijke technieken. Hierdoor is het nog steeds mogelijk dat een machinist in Nederland een rood sein mist en er een rampzalig ongeluk plaatsvind. De afgelopen week is deze discussie door verschillende partijen aangewakkerd, omdat het wel eens tijd wordt dat het systeem vervangen gaat worden. Volgens deskundigen is het spoorwegsysteem naar schatting ongeveer 20 jaar verouderd, wat onverantwoordelijk is bij een organisatie met zoveel passagiers per dag. Een rood sein wordt meerdere malen per jaar gemist, maar leid zelden tot een ongeluk als afgelopen week. Toch kunnen de ongelukken nog veel meer gevolgen hebben en is het zeker mogelijk dat dit meerdere malen per jaar voorkomt. De onderzoeksraad voor veiligheid pleit al sinds 1992 voor een nieuw beveiligingssysteem bij de NS, maar heeft tot op de dag van vandaag nog geen resultaat geboekt.

De raad heeft sindsdien harde kritiek op de veiligheid rond de spoorwegen en vind dat er weinig prioriteit wordt gegeven aan de veiligheid bij de Nederlandse Spoorwegen. Het beveiligingssysteem zou in 1998 al verouderd genoemd worden, waardoor het nu anno 2012 toch wel ruim verouderd genoemd kan worden.

Veiligheidssysteem

beveiliging, ongeluk, ramp, trein ongeluk, veiligheid

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl