Tag: Trein Zelfdoding

Noodstof door zelfdoding in Japanse trein

Afgelopen week heeft de hogesnelheidstrein van Tokio naar Osaka een noodstop moeten maken. Een treinreiziger zou zichzelf hebben overgoten met olie en hebben aangestoken. Hierdoor kwam de hele trein blank te staan van de rook en moesten reizigers z.s.m. uit de trein worden gehaald. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd en reizigers werden met zakdoekjes tegen hun mond geëvacueerd. Door het voorval is niet alleen de dader omgekomen, maar ook een vrouwelijke medepassagier kwam om het leven.

Trein Zelfdoding

Volgens ooggetuige was de man verward en heeft hij zichzelf na veel ophef overgoten met olie. Hierop hebben reizigers aan de noodrem getrokken, waarna de trein tot stilstand kwam. Uiteraard is er direct een onderzoek gestart, maar over de identiteit, toedracht of mentale toestand van de man is nog niets naar buiten gebracht.

In totaal waren er ongeveer duizend reizigers aanwezig in de trein.

hogesnelheidstrein, Trein Japan, trein nieuws, Trein Zelfdoding

Vrouw komt onder trein bij Leiden

Afgelopen week heeft een vrouw een vermoedelijke zelfmoordpoging uitgevoerd, maar besloot op het laatste moment om in de lengte op het spoor te gaan liggen. Hierdoor is de trein ruim 40 meter over haar heengereden en heeft zij geen verwondingen overgehouden aan het voorval. Wel is zij afgevoerd naar de crisisopvang en is personeel van de NS naar de speciale zorg gestuurd. De dienstdoende conducteur melde via de intercom dat er een vrouw onder de trein lag en kon na 10 minuten met ongeloof zeggen dat de vrouw ongedeerd was gebleven bij het voorval. De conducteur schijnt al 10 jaar te werken in een speciaal team van de NS dat zich bezighoudt met zelfdodingen, maar heeft dit in deze periode nog niet meegemaakt.

Aanrijding met trein

De vrouw besloot op maandagmorgen om 10:30 uur om voor de trein te springen, waarna het treinverkeer direct werd stilgelegd. Extra busvervoer heeft reizigers verder op weg geholpen en na 45 minuten kon het treinverkeer weer worden vrijgegeven. Treinen reden aan het eind van de middag weer volgens de normale dienstregeling en hebben verder weinig hinder ondervonden van het voorval.

{mymaplocation id=402,400 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, Trein aanrijding, Trein Leiden, trein nieuws, Trein Zelfdoding

Ongeluk tussen auto en trein bij spoorwegovergang Teuge

Afgelopen week heeft een trein op het traject van Apeldoorn en Deventer een auto geschept op de spoorwegovergang bij Teuge. Door het ongeluk ontspoorde de trein, waardoor de schade enorm is. Door de ravage die is aangericht is er op zondag, maanden en dinsdag geen treinverkeer mogelijk op het traject. Ruim 300 meter spoor is vernield, waardoor ProRail met man en macht werkt aan het spoor om dit voor woensdag weer te herstellen. De NS heeft in de tussentijd vervangend busvervoer ingezet op het traject. Daarbij worden reizigers tussen Deventer en Utrecht aangeraden om via Arnhem te reizen. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer worden aangeraden via Zwolle te reizen, waarbij men rekening dient te houden met een uur vertraging.

Trein Aanrijding

De inzittende van de auto is omgekomen, maar heeft dit waarschijnlijk bewust gedaan. De identiteit zal dan ook niet bekend worden gemaakt. De machinist, conducteur en 3 inzittende van de trein zijn gelukkig niet gewond geraakt en zijn door hulpdiensten op weg geholpen.

{mymaplocation id=159,38 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Ongeluk met auto, spoorwegovergang, Trein Apeldoorn, Trein Deventer, Trein Zelfdoding

Meisje verliest benen bij zelfmoordpoging

Een 15-jarige Slowaakse is haar benen verloren bij een mislukte zelfmoordpoging. De daadwerkelijke toedracht van het incident is nog niet bekend, maar volgens klasgenoten van haar zou ze erg inzitten over haar slechte cijfers op school. Het meisje had slechte cijfers gehaald op school en zou zichzelf liever van het leven beroven dan het slechte nieuws aan haar ouders vertellen.

Het meisje zag vervolgens nog maar één uitweg en ging vervolgens op het spoor bij Pezinok liggen. Door het ongeluk wat hierop volgde is zij haar benen kwijtgeraakt, maar heeft ze het voorval wel overleefd. Momenteel wordt het meisje behandeld aan haar verwondingen in een ziekenhuis bij Bratislava. De machinist van de trein heeft direct aan de noodrem getrokken toen hij het meisje opmerkte, maar kon niet voorkomen dat zij werd overreden.

Zowel de klasgenoten als de docent waren enorm geschrokken van de zelfmoordpoging. Zij wisten van de slechte cijfers en haar gevoelens hierover, maar zagen een zelfmoordpoging niet aankomen. De docent verklaarde dat het om een aantal vakken ging waar ze wat minder goed in was, maar dat dit in het komende jaar nog gewoon rechtgetrokken kon worden. Het ging tenslotte slechts om het rapport van het afgelopen half jaar.

Aanrijding met trein

Aanrijding met trein, Slowakije, Trein aanrijding, Trein Meisje, Trein Zelfdoding

Aanrijding met persoon bij Emmen

In het centrum van Emmen is afgelopen week een persoon aangereden door een trein. Het gebeurde rond het middaguur, waarop het treinverkeer direct werd stilgelegd. De politie heeft nog geen bewijs voor de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk, maar vermoed dat het om een zelfdoding gaat. De spoorwegovergang aan de Kerkhoflaan werd even later afgeschermd met witte schermen, waarop er even geen treinverkeer mogelijk was. Later kon één spoor weer open, maar hadden reizigers nog altijd last van vertraging. Deze vertraging zou rond het middaguur weer verholpen zijn, maar dit bleek niet het geval. Hulpdiensten zijn nog de hele middag bezig geweest met werkzaamheden, waardoor enkele reizigers gebruik moesten maken van vervangend vervoer.

Zelfdodingen, aanrijdingen met een persoon en ongelukken op de spoorwegovergangen gebeuren nog dagelijks. Het aantal zelfdodingen/aanrijdingen per jaar op een spoorwegovergang wordt steeds minder door de aanpassingen en bewaakte overgangen. Toch gebeurd het nog wekelijks en zijn de machinisten hier vaak de dupe van. Er zijn verhalen van machinisten bekend die hier nog jaren last van hebben en die amper nog normaal kunnen functioneren. Vaak moeten machinisten een aantal maanden stoppen met hun werkzaamheden, omdat het niet verantwoord zou zijn om door te gaan. De NS probeert het aantal ongelukken op spoorwegovergangen al jaren terug te dringen en uiteraard met succes, maar het gaat jaarlijks nog altijd om een flinke hoeveelheid.

Treinongeluk

Emmen, spoorwegovergang, Trein aanrijding, trein nieuws, Trein Zelfdoding

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!