Tag: stations

Treinkaartje voor toeristen blijkt lastig

Verschillende belangenorganisaties gaven dit al eerder aan, maar de NS heeft haar plannen toch doorgezet. Het papieren treinkaartje is verdwenen en daarmee is het tijdperk van het simpele vervoersbewijs voorbij. Vanaf nu dient iedereen met een OV-chipkaart te reizen, maar op aandringen van reis- en belangenorganisaties heeft de NS toch een eenmalige OV-chipkaart in de NS kaartautomaten beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen incidentele reizigers en toeristen nog steeds gebruik maken van een eenmalig vervoersbewijs. Het is echter voor toeristen vaak onbegrijpelijk door de vele verschillende keuzes en mogelijkheden.

De OV-chipkaart zorgt voor verwarring onder toeristen.

chipkaart, ov-chipkaart, stations, toerist, treinkaartje

Lees verder

NS Oplaadpunten op stations

In de toekomst komen er wellicht NS oplaadpunten voor mobieltjes en tablets, omdat het aantal reizigers met dit soort mobiele toestellen enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. De NS is sowieso bezig met oplaadpunten in alle treinen, maar de oplaadpalen op stations wordt gezien als een tussenoplossing.

Toch zijn niet alle partijen even enthousiast over de tussenoplossing en is ook Minister Mansveld nog niet overtuigd. Volgens een woordvoerder staan reizigers gemiddeld 5 minuten te wachten en dat is veel te kort om een mobiel apparaat op te laden.

Hoeveel gaat dit voor de NS kosten?

oplaadpunten, stations, stopcontact, telefoon, trein

Lees verder

Frankrijk bestelt te brede treinen

Na het Fyra debacle in Nederland is nu Frankrijk aan de beurt, want er zijn ruim 2000 treinen bestelt die te breed blijken voor het overgrote deel van de 1200 perrons in Frankrijk. De spoorwegmaatschappij SNCF heeft de fout onlangs toegegeven, waarop deze fout als één van de grootste blunders van de eeuw de boeken in gaat. De problemen lijken het ergst bij Lyon en de Pyreneeën. Momenteel zijn er al 100 stations aangepast, waarbij ruim 80 miljoen euro verloren is gegaan.

Fyra is niet de grootste spoor-blunder van deze eeuw

blunder, frankrijk, fyra, sncf, stations, trein

Lees verder

NS schoonmakers staken

Schoonmakers van de NS hebben in samenwerking met FNV aangekondigd dat er op de stations van Maastricht, Eindhoven, Heerlen, Alkmaar en Enkhuizen gestaakt gaat worden. Ruim 150 medewerkers van de NS zouden aan de stakingen meedoen en streven naar betere voorwaarden en een hoger loon. Om vervangend personeel te voorkomen zullen de medewerkers telkens korte periode aan het werk gaan, waarna ze het werk weer even stilleggen. Op deze manier wordt het voor de NS onmogelijk gemaakt om hulpkrachten in te zetten.

Spoor actie

Stakingen rondom Maastricht, Eindhoven, Heerlen, Alkmaar en Enkhuizen.

actie, FNV, schoonmakers, staking, stations

Lees verder

Stations in Flevoland worden overgeslagen

Afgelopen week heeft staatssecretaris Mansveld een brief geschreven aan de Tweede Kamer, waarin staat vermeld hoe vaak een treinstation wordt overgeslagen. Hierin is te zien dat treinstations in Flevoland 58 keer zijn overgeslagen en de reizigers op station Oostvaarders het vaakst de dupe zijn geweest. Station Oostvaarders is 20 keer overgeslagen en station Dronten slechts 1 keer. Toch mogen de treinstations in Flevoland nog van geluk spreken, want in Gelderland zijn reizigers in het afgelopen jaar ongeveer 1100 keer de dupe geweest!

flevoland, mansveld, stations, trein, treinstations

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!