Kan je uitchecken of hetzelfde station?

Veel reizigers vragen zich af of het mogelijk is om aan het eind van de dag weer uit te checken op het opstapstation. Helaas hebben ze hier iets op gevonden, zodat het bijna niet rendabel is om dit te doen. Daarbij rijdt u zwart wanneer u in de richting rijdt van het station waar u heeft ingecheckt en riskeert u een boete.

Bij het inchecken met de OV-chipkaart betaald u een opstaptarief van € 10,-. Dit is ook de reden waarom er € 10,- op de OV-chipkaart moet staan om te reizen met de NS. Wanneer u vervolgens weer uitcheckt op een ander station wordt dit bedrag weer bijgeschreven. Checkt u niet uit op het volgende station? Dan zal het systeem 60 minuten na het inchecken het opstaptarief van € 10,- afschrijven.

Theorie van 2 OV chipkaarten

Voorbeeld traject Lelystad – Amsterdam
Inchecken bij Lelystad met Chipkaart(A).
Einde van werkdag Inchecken met Chipkaart(B) op Amsterdam Centraal.
Uitchecken met Chipkaart(A) op station Lelystad.

Volgende dag
Inchecken chipkaart (A) op station Lelystad
Uitchecken chipkaart (B) op station Amsterdam Centraal
Einde van werkdag weer inchecken met chipkaart (B) op Amsterdam Centraal
Uitchecken van chipkaart (A) op station Lelystad

In het bovenstaande geval checkt u dus twee keer per dag in en betaalt u dus twee keer het opstaptarief van € 10,-! Het kost dan alsnog € 20,- en dat is duurder dan een dagretour op dit traject.

Opzoek naar een treinstation bij jou in de buurt?

Opzoek naar een treinstation bij jou in de buurt?

Het is vanaf vandaag mogelijk om een treinstation in de buurt te zoeken met één klik op de knop. Via onze website kunt u alle treinstations in Nederland doorzoeken en weet u altijd welk station in de buurt is. Zo zijn er ongeveer 400 treinstations opgenomen in de database van Goedkoop-treinkaartje.nl en zullen de nieuwste stations binnenkort nog worden toegevoegd. U zult het misschien niet altijd nodig hebben, maar het zou een keer handig kunnen zijn als u een andere stad bezoekt.

Alle stations binnen handbereik

(meer…)

Opzoek naar een treinstation bij jou in de buurt?

Station Hamont weer geopend!

Het treinstation in Hamont is 57 jaar geleden gesloten op last van de Belgische spoorwegen, maar is afgelopen week onder veel belangstelling van toeschouwers heropent. Hiermee wordt het voor veel inwoners makkelijker gemaakt om naar grote steden als Antwerpen, Amsterdam en Brussel te reizen. Voor woon- werkverkeer is het ideaal in de omgeving, omdat het Openbaar Vervoer nu een mogelijkheid is. Bestuurders van de regio verwachten dan ook dat de werkgelegenheid gestimuleerd wordt door dit treinstation weer toe te voegen aan de dienstregeling.

Station Hamont

Buurt bewoners zijn blij met de heropening van treinstation Hamont!

(meer…)

Opzoek naar een treinstation bij jou in de buurt?

Machinist helpt slachtoffer

Afgelopen week heeft een machinist zijn trein stilgezet op het station Arnhem-Zuid, omdat hij een man tegen het hoofd geschopt zag worden. De machinist stopte zo snel mogelijk zijn trein en stapte uit om de man met verwondingen te helpen. Naar de dader wordt nog steeds gezocht, want deze rende direct weg. Geweld in en rondom het openbaar vervoer is aan de orde van de dag en het gebeurd nog steeds te vaak. Ook machinisten hebben er schoon genoeg van en voelen onmacht tegen de grote groep gewelddadige reizigers. Steeds vaker is beveiliging op het spoor nodig om de agressie van sommige passagiers te stoppen. Op trajecten met een verhoogd risico rijden vaak zelfs beveiligers mee met de conducteurs om ze veilig hun werk te kunnen laten doen.

Machinist helpt slachtoffer

Trein slaat nieuw station over

Trein slaat nieuw station over

Afgelopen week is het nieuwe trein station in Hoevelaken geopend. Toen de eerste reizigers wouden opstappen bleek dit onmogelijk door de hoge snelheid waarmee de trein langs reed.

Trein station

In Hoevelaken is lang naar dit moment uitgekeken, maar de eerste trein heeft uiteindelijk toch het station overgeslagen. Een aantal wachtende moesten hierdoor nog langer wachten en konden pas weer verder reizen toen de volgende trein arriveerde. De wachtende reiziger Henk Boswijk heeft nog geprobeerd om de machinist te seinen, maar besefte dat dit geen effect had. De machinist zelf verklaarde later dat hij niet op de hoogte was van de nieuwe dienstregeling en dat hij kampte met een storing die hij direct gemeld zou hebben.