Tag: Spoorwegpolitie

Brand in trein bij station Ravenstein

Enkele tientallen reizigers zijn op de nacht van zaterdag op zondag uit de trein gehaald, omdat de toilet aan boord vlam zou hebben gevat. De trein werd na een melding van een verontruste reiziger direct stilgezet, waarna reizigers de treinstellen moesten verlaten. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan in de toilet, maar mogelijk is het aangestoken. Politie heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen en reizigers hebben hierdoor zeker een uur moeten wachten op vervangend vervoer.

 

Verschillende reizigers zouden rook hebben ingeademd, waarop zij geholpen werden door ambulancepersoneel. Later werd het treinverkeer weer vrijgegeven en konden alle reizigers hun weg weer vervolgen.

{mymaplocation id=313 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

Spoor politie, Spoorwegpolitie, Trein Brand, trein nieuws, Trein Ravenstein

Jongen mishandeld in trein naar Beilen

Afgelopen week is een 16-jarige jongen mishandeld in de trein van Assen naar Beilen. De jongen zat rustig in de coupé toen er plots een agressieve man tegen hem begon te praten. Uiteraard was de jongen hier niet van gediend en verplaatste zich naar een andere zitplaats, maar de man volgde hem en trok aan zijn jas. Vervolgens gaf de man hem een klap in het gezicht en ontstond er een woordenwisseling. Op het station van Beilen stapte het tweetal uit en werd de politie gealarmeerd die de man wist op te sporen. Omdat al snel bleek dat de man in een zwakke psychische toestand was werd hij overgedragen aan hulpverleners.

Aangifte

De 16-jarige jongen was geschrokken en heeft aangifte gedaan tegen de man. Verder heeft hij een blauwe plek overgehouden aan het incident, maar kon hij zelfstandig zijn reis naar huis vervolgen.

{mymaplocation id=66 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geweld in Trein, Spoorwegpolitie, Trein Beilen, Trein geweld, Trein mishandeling

Treinrukker opgepakt in trein bij Rotterdam

Afgelopen week is een 42-jarige inwoner van Rotterdam opgepakt in de trein naar Venlo, omdat hij zich aan het bevredigen was voor de ogen van twee 18-jarige vrouwelijke medepassagiers. Volgens de verklaring van de twee meisjes zou de man hun strak hebben aangekeken, terwijl hij bezig was met zijn geslachtsdeel. Dit zeer ongemakkelijk sfeer ging ongeveer 5 minuten door toen er plots een treinreiziger bij hun in de coupé kwam zitten. De man zou zijn geslachtsdeel hebben bedekt met zijn T-shirt en naar een ander treinstel zijn verhuist.

NS

Het tweetal heeft vervolgens een conducteur geroepen, waarna deze de man kon aanhouden op aanwijzingen van de dames. Later is de man overgedragen aan de politie en heeft het tweetal aangifte gedaan van de treinrukker uit Rotterdam.

{mymaplocation id=302,301,300,299,298,297,296,295,294,293 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

NS boete, Spoor politie, Spoorwegpolitie, trein rotterdam, Treinrukker

Bedelaars in treinen zorgen voor overlast

Het aantal bedelaars in het Openbaar Vervoer lijkt steeds erger te worden. Grote groepen met Oost-Europeanen schijnen briefjes uit te delen in trams, bussen en treinen van de NS, waarbij reizigers worden verzocht te doneren voor de huur, elektriciteit en de verwarming van de groep. In de eerste instantie komen ze zielig over, maar het schijnt te gaan om een professionele bende die helemaal geen geld tekort hebben en zelfs reizigers intimideren, wanneer zij niks geven. Een groot aantal reizigers heeft al geld gedoneerd, waardoor de politie afgelopen week 4 mannen betrapte met in totaal ruim € 850,- opzak.

NS

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het voornamelijk om Roemenen die een aantal jaar geleden geld probeerde op te halen d.m.v. muziek in de trein en het nu proberen met briefjes. De groepen halen met gemak een full time salaris op met de briefjes en dat allemaal uit medeleven.

NS en RET treden op

In de afgelopen weken is het aantal meldingen van bedelaars erg toegenomen bij de NS en RET. De groepen zouden voornamelijk in de Randstad actief zijn en trajecten richting het zuiden kiezen. In samenwerking met de NS en RET worden er daarom extra controles gehouden op de trajecten om bedelaars te weren en te bestraffen. Oppakken is niet mogelijk, maar een boete van ongeveer € 120,- zou de bedelaars moeten stoppen.

 

Bedelaars in trein, NS boete, Spoor politie, Spoorwegpolitie

Treinsurfer bij station Koog aangehouden

Afgelopen week heeft een 14-jarige jongen uit Amsterdam tientallen meters met de trein meegelift. Dit gebeurde op station Koog Bloemwijk, waarbij de jongen zou zijn opgejut door zijn vrienden. Toen de trein vertrok van het station is hij op de zijkant gesprongen, waarna hij een heel stuk meereed en er aan het eind afsprong. Direct daarna werd hij staande gehouden door de politie die een flinke preek over de gevolgen van treinsurfen klaar had voor de jongeman. Daarbij konden de jongens geen legitimatiebewijs tonen, waardoor ze mee moesten naar het bureau.

Spoor actie

De jongen werd met zijn vrienden meegenomen naar het bureau en hebben een boete gekregen. Later werden hun ouders gebeld, waarna ze 1 voor 1 werden opgehaald.

{mymaplocation id=381 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Spoor politie, Spoorwegpolitie, trein Amsterdam, Trein Koog Bloemwijk, Treinsurfen

Voorstellen tegen geweld in Openbaar Vervoer

Na de vele berichten in de media en protest acties van spoorpersoneel lijkt de politiek zich er eindelijk mee te gaan bemoeien. Zo zijn er al verschillende voorstellen ingediend om de agressie in het Openbaar Vervoer tegen te gaan. Zo pleiten verschillende partijen voor het eerder dichtgaan van de OV-poortjes op stations, meer spoorwegpolitie en wapens voor het NS personeel. Deze laatste is uiteraard een mogelijkheid en wordt gesteund door de PVV, maar is wellicht niet de oplossing. Er wordt hiermee een ander beeld gegeven aan NS personeel en zouden deze verantwoordelijkheid eigenlijk niet moeten dragen. Een wapenstok en pepperspray zouden tot de uitrusting moeten behoren, maar andere oplossingen lijken een meerderheid te hebben.

Minister Mansveld

Juiste oplossingen

Zo bekijkt Minister Mansveld momenteel oplossingen als een SMS-alert voor reizigers, het eerder sluiten van de OV-poortjes en vaste spoorwegpolitie aan te stellen op de 20 grote stations. Deze oplossingen lijken ons goed en zeker bij te dragen aan de veiligheid voor treinreizigers en personeel. Het is dan ook te hopen dat er budget kan worden vrijgemaakt en dergelijke oplossingen snel kunnen worden ingevoerd.

Geweld in Trein, Minister Mansveld, Spoorwegpolitie, Trein geweld, Trein mishandeling

SMS Alert voor incidenten in de trein

Afgelopen week heeft D66 een voorstel gedaan om de veiligheid in treinen te verbeteren. Er zijn regelmatig incidenten in de trein, waarbij reizigers niet weten wat ze hier mee aan moeten. Wanneer er een telefoonnummer beschikbaar wordt gesteld, waarmee melding kan worden gemaakt van dergelijke incidenten zal het een stuk veiliger worden. Vorige week hielden machinisten een toeter protest, waarmee zij aandacht wouden vragen voor het geweld in het Openbaar Vervoer. Het aanhoudende geweld tegen conducteurs en NS personeel is nog altijd niet afgelopen en er lijkt ook geen einde aan te komen. Daarom zoeken medewerkers van de NS nu naar aandacht en moet er direct worden gezocht naar oplossingen.

Geweld in treinen

Het voorstel werd ingediend door D66 en er zal nu worden uitgezocht in hoeverre dit een haalbaar plan is. Een soortgelijk medium wordt al gebruikt in bioscopen, waarbij bezoekers van een film melding kunnen maken van overlast/agressie tijdens een voorstelling. Op deze manier kan de spoorwegpolitie sneller en vaker reageren op dergelijke incidenten, omdat zij er sneller op worden geattendeerd. Hiervoor zal echter wel meer budget vrij moeten komen, omdat het aantal incidenten aanzienlijk zal toenemen.

Geweld in Trein, politiek, Spoorwegpolitie, Trein geweld, trein nieuws

Mishandeling op Utrecht Centraal wordt onderzocht

Op 3 december 2014 heeft een mishandeling op station Utrecht Centraal plaatsgevonden. Het gebeurde op woensdag 3 december om 17:25 uur, waarbij een 25-jarige man uit Dronten door 2 mannen werd vastgehouden en bedreigd. De reiziger wou uitstappen op Utrecht Centraal en werd in het gangpad aangehouden door de 2 mannen. Hij werd vervolgens bespuugd, geslagen en bedreigd met een steekvoorwerp.

Toen het tweetal zag dat andere reizigers opstonden op de trein te verlaten gingen de daders ervandoor. Er zijn sowieso meerdere reizigers die getuige zijn geweest van dit voorval en daarom is de politie opzoek naar deze mensen. Er is een onderzoek gestart om te achterhalen wie de daders zijn om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Daarom is er een beschrijving gemaakt van de twee mannen.

Trein geweld

Beschrijving daders van mishandeling op station Utrecht Centraal

Van de man die het slachtoffer vasthield is het signalement:
– Lichtgetint uiterlijk
– Mager postuur
– Ongeveer 20 jaar
– 1.75 meter lang
– Donker haar met een krul
– Groene jas met een lichtkleurige sjaal

Van de man die het slachtoffer heeft geslagen en bedreigd is het signalement:
– Lichtgetint uiterlijk
– Mager postuur
– Ongeveer 25 jaar
– 1.80 meter lang
– Zwarte jas
– Opvallend groot gebit

Spoorwegpolitie, Trein geweld, Trein mishandeling, trein nieuws, Utrecht Centraal

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!