Tag: proef

Proef met betaling via smartphone

Afgelopen week heeft het vervoersbedrijf Arriva bekend gemaakt dat het een proef gaat starten met een geselecteerde groep reizigers. Met de proef zouden de reizigers via de smartphone hun reiskosten kunnen betalen. De reizigers moeten hiervoor een app op de telefoon installeren, waarmee vervolgens op het begin- en eindstation hoeft te worden ingecheckt en uitgecheckt. Arriva hoopt met de proef de aanschaf en het reisgemak van een vervoersbewijs te verbeteren. Mocht de proef succesvol zijn dan staat Arriva open voor andere partijen die zich hierbij willen aansluiten.

Deze manier van betalen is in Duitsland al sinds 2010 actief en zal waarschijnlijk ook in Nederland zijn intreden vinden. Het nieuwe systeem gaat Touch en Travel heten en zal moeten worden gebruikt in de bus, tram, trein en metro. Na de vele complicaties met de OV-chipkaart is een app via de telefoon natuurlijk het ultieme betaalmiddel, omdat iedereen deze altijd bij zich heeft. De OV-chipkaart zal over 10 jaar alweer verouderd zijn en dan is de app mogelijk het volgende betaalmiddel.

arriva, betalen, proef, smartphone, vervoersbewijs

NS beloont reizigers buiten de spits

De NS gaat testen of het belonen van reizigers die reizen buiten de spits uren een oplossing is om de drukte te verminderen. De ruim 600 reizigers die participeren aan het onderzoek dienen buiten de spits te reizen en krijgen in ruil daarvoor een financiële vergoeding. Het is een logische stap voor de NS, omdat hiermee de kosten voor overlast worden bespaard en uiteindelijk meer winst gemaakt zal worden. Daarbij komt dat de overlast en dus de kritiek rondom de NS zal afnemen. De proef zal in vijf regio’s door het gehele land gehouden worden, waarbij het vooral gaat om zakelijke gebruikers. Een logische stap en de verwachtingen voor de resultaten van de proef zijn dan ook erg hoog.

experiment, NS, proef, treinreiziger, zakelijke

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!