SMS Alert voor incidenten in de trein

SMS Alert voor incidenten in de trein

Afgelopen week heeft D66 een voorstel gedaan om de veiligheid in treinen te verbeteren. Er zijn regelmatig incidenten in de trein, waarbij reizigers niet weten wat ze hier mee aan moeten. Wanneer er een telefoonnummer beschikbaar wordt gesteld, waarmee melding kan worden gemaakt van dergelijke incidenten zal het een stuk veiliger worden. Vorige week hielden machinisten een toeter protest, waarmee zij aandacht wouden vragen voor het geweld in het Openbaar Vervoer. Het aanhoudende geweld tegen conducteurs en NS personeel is nog altijd niet afgelopen en er lijkt ook geen einde aan te komen. Daarom zoeken medewerkers van de NS nu naar aandacht en moet er direct worden gezocht naar oplossingen.

Geweld in treinen

Het voorstel werd ingediend door D66 en er zal nu worden uitgezocht in hoeverre dit een haalbaar plan is. Een soortgelijk medium wordt al gebruikt in bioscopen, waarbij bezoekers van een film melding kunnen maken van overlast/agressie tijdens een voorstelling. Op deze manier kan de spoorwegpolitie sneller en vaker reageren op dergelijke incidenten, omdat zij er sneller op worden geattendeerd. Hiervoor zal echter wel meer budget vrij moeten komen, omdat het aantal incidenten aanzienlijk zal toenemen.

SMS Alert voor incidenten in de trein

Proef met rolstoellift in trein gestart

De laatste tijd is de politiek in Den Haag veel bezig met gehandicapte/mindervalide reizigers. Zo was er onlangs een bericht over reizigers met een Segway in de trein en nu is de NS een proef gestart met de rolstoellift. Momenteel moeten mindervalide reizigers aangeven bij het personeel van de NS dat zij hulp nodig hebben bij het instappen, maar met de rolstoellift is dit niet meer nodig. Daarbij komt dat er niet op elk station medewerkers van de NS beschikbaar zijn, waardoor mindervalide niet op elk station kunnen opstappen.

Minister Mansveld

Mansveld zet proef met rolstoellift in gang.

(meer…)

SMS Alert voor incidenten in de trein

Trein met slachtoffer aangekomen in Charkov

De trein met slachtoffers is eindelijk vertrokken, omdat de separatisten groen licht hadden gegeven. Het is voor veel mensen nog onbegrijpelijk, waarom dit zolang op zich heeft moeten wachten. Het is natuurlijk misselijkmakend dat er ruim 250 lichamen werden gebruikt voor een politiek spel. De trein (MH17) met koeltoestellen wordt aanstaande woensdag verwacht in Nederland. Volgens Mark Rutte is het haalbaar om de slachtoffers komende woensdag in Nederland te krijgen. De trein zal nu eerst naar een coördinatiecentrum reizen, waarna de lichamen worden overgevlogen naar Nederland.

Zwarte dozen zijn gelukkig ook terecht.

(meer…)

SMS Alert voor incidenten in de trein

Politiek vraagstuk over goedkope treinkaartjes

Afgelopen week hebben de Pvda en de VVD een motie ingediend bij de minister van infrastructuur om het treinverkeer tussen de Brabant en België te stimuleren. Hiervoor is het nodig om de Fyra op het traject van Amsterdam naar Brussel op het station van Breda te laten stoppen. De motie is ingediend omdat er uitspraken zouden zijn gedaan over goedkope treinkaartjes in de toekomst. Nu blijkt dat de treinkaartjes per 9 december alleen maar duurder gaan worden. Hierdoor zal noord Brabant mogelijk een goede treinverbinding gaan missen en daarvoor moet een alternatief worden gevonden. De Pvda en VVD hebben daarom gevraagd om de Fyra te laten stoppen op het station van Breda om deze klap op te vangen.

Goedkope treinkaartjes