Tag: Overgeslagen stations

Treinen slaan veel treinstations over in 2013

Ook in 2014 is weer een groot aantal treinstations overgeslagen. Uit een rapport van Minister Mansveld zou blijken dat er in totaal 3163 keer een treinstation is overgeslagen. Dat zou ongeveer 6% minder zijn dan in 2013, maar het is nog steeds teveel volgens Minister Mansveld. Daarom is zij in de nieuwe afspraken voor 2015 nog strenger naar de NS toe, waardoor het aantal drastisch zou moeten verminderen. De NS heeft minder bevoegdheid om een station over te slaan, terwijl het in sommige gevallen de minst erge oplossing is. Volgens Minister Mansveld is het in sommige gevallen de ‘minst erge’ oplossing, waardoor ervoor wordt gekozen. Toch blijkt dat sommige stations te vaak worden overgeslagen waar duizenden reizigers jaarlijks de dupe van zijn. Zo werd station Nijmegen bijvoorbeeld 252 keer overgeslagen wat natuurlijk niet normaal is. In 2013 was het ook al het geval op het traject van Arnhem naar Nijmegen en daarom moet er dringend aan worden gewerkt op dit traject.

NS Bezuinigingen

Samen met ProRail werkt Mansveld aan een oplossing voor het probleem. Momenteel wordt er gewerkt aan een plan om de InterCity’s op problematische trajecten te schrappen, waardoor er meer Sprinters kunnen rijden op het traject. Hierdoor zou de capaciteit omhoog gaan en het aantal overgeslagen stations moeten verminderen.

{mymaplocation id=42,43,46,47,355 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Afspraken NS, Minister Mansveld, Overgeslagen stations, trein nieuws, treinstations

Treinstations in Almere worden bewust overgeslagen

Het komt regelmatig voor dat een station wordt overgeslagen, zodat de verloren tijd wordt ingehaald. Jaarlijks zijn echter honderden reizigers de dupe van dit soort praktijken, omdat ze worden achtergelaten op het perron of niet kunnen uitstappen op het gewenste station. Daarom heeft Minister Mansveld voor komend jaar (2015) afspraken gemaakt met de NS om geen treinstations meer over te slaan.

Mansveld

Minister Mansveld houdt nauw contact met de NS.

Ook in Almere en omstreken worden er regelmatig stations overgeslagen. Zo hebben wij een lijst gemaakt van stations in Almere en omstreken met het daarbij behorende aantal dat het station is overgeslagen.

Almere Oostvaarders21
Almere Centrum20
Almere Parkwijk9
Almere Buiten8
Almere Muziekwijk6
Almere Poort6
Lelystad Centrum3
Dronten1

{mymaplocation id=254,22,252,23,413 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Afspraken NS, almere, Minister Mansveld, Overgeslagen stations, treinstations

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!