Tag: ontspoord

Trein met giftige stoffen ontspoord in Canada

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoord in Canada. De trein reed nabij het dorpje Clair in de provincie Saskatchewan op ongeveer 190 kilometer van de hoofdstad Saskatoon. Ongeveer een kwart van de 100 treinstellen raakte ontspoord, waardoor de gevolgen rampzalig waren. De plaatselijke autoriteiten waarschuwde voor het vrijkomen van giftige stoffen en lieten binnen een straal van 8 kilometer geen mensen meer binnen. Aangezien de trein giftige stoffen vervoerde en ongeveer een kwart van de treinstellen was ontspoord gingen de autoriteiten er al snel vanuit dat het goed mis was. De rookwolken waren op kilometers afstand te zien en de bergingswerkzaamheden hebben nog de hele nacht geduurd.

Spoor actie

Omwonende in een straal van 8 kilometer werden geëvacueerd.

canada, ontspoord, reizigers, treinongeluk, veiligheid

Lees verder

Goederentrein ontspoord bij Amsterdam

Afgelopen week is een treinstel van een goederentrein bij een industrieterrein in Amsterdam naast het spoor terecht gekomen. Het treinstel was beladen met kool en vormde daarmee geen risico voor de omgeving. De problemen hebben in totaal ruim 7 uur geduurd en zouden rond 10 uur in de ochtend weer verholpen zijn. Het treinstel moest weer op het juiste spoor worden getakeld, waarna het onderdeel weer aan de trein kon worden gekoppeld.

Goederentrein ontspoord bij Amsterdamse Haven.

Amsterdam, goederentrein, ongeluk, ontspoord, trein

Lees verder

Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een treinstel van de NS ontspoord op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum. Het gebeurde op woensdag rond 16:00 uur, waarbij het tweede rijtuig van de trein naast het spoor terecht kwam. Doordat de trein op dat moment met lage snelheid reed zijn de gevolgen minimaal gebleven. De trein bleef overeind en alle inzittende zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De aanwezige hulpdiensten hebben alle inzittende uit de trein gehaald en de spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Trein Ontspoord bij Hilversum

De vertragingen voor de reizigers liepen hoog op, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertragingen van ruim een uur. Op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum werd vervangend busvervoer ingezet. Reizigers die via Utrecht Centraal of Almere Centraal kwamen werden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers vanuit Amersfoort, Amsterdam Centraal of Schiphol werden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.

hilversum, ontspoord, storing, trein, vertraging

Lees verder

Trein met nucleair afval ontspoord in Frankrijk

Afgelopen week is een trein met nucleair afval in Frankrijk ontspoord. Het gebeurde in Drancy een voorstad van Parijs, waarbij de goederentrein tegen een rangeertrein was aangereden. Hierbij viel de container met nucleaire inhoudt van de goederentrein af, waarop de hulpdiensten direct werden gealarmeerd. De container leek niet beschadigd, maar uit voorzorg hadden de brandweermannen toch beschermende kleding aangedaan. Metingen van de brandweermannen hebben uitgewezen dat er geen straling is vrijgekomen bij het ongeluk, maar het had zomaar kunnen gebeuren in dit dichtbevolkte gebied.

De locoburgemeester van Drancy reageerde fel op het incident en wil dat er in het vervolg geen treinen meer door de dichtbevolkte steden rijden. Volgens de locoburgemeester is het wachten op dodelijke ongelukken en moeten we deze rampzalige ongelukken voorkomen in de toekomst. De treinen zouden in de nabije toekomst niet meer door dichtbevolkt gebied mogen rijden.

frankrijk, ongeluk, ontspoord, trein

Lees verder

Geen treinen tussen Almelo en Hengelo

Afgelopen week is een goederentrein in Borne ontspoord, waarbij ruim 5 kilometer aan spoor is beschadigd. Bij het treinongeluk zijn geen gewonden gevallen, maar wel is er een enorme hoeveelheid materiële schade en zullen er nog tot zondag geen treinen kunnen rijden op het traject. Het herstel gaat nog dagen duren en er zullen ruim 6000 dwarsliggers moeten worden vervangen. Twee wielen van de goederentrein waren ontspoord, waardoor de trein nog 5 kilometer door kon rijden en de tijd had om een grote hoeveelheid aan schade aan te richten.

Aangezien het ongeluk in landelijk gebied plaatsvond zal er door het leger en ProRail een landweg worden aangelegd, waarop een hijskraan naar de plek kan worden vervoerd. Vervolgens kan er worden begonnen met het weg takelen van de trein en de herstelwerkzaamheden. Spoorbeheerder ProRail hoopt binnen 4,5 dag de klus geklaard te hebben, maar dit zou natuurlijk ook langer kunnen duren door onverwachte obstakels.

goederentrein, hengel, ongeluk, ontspoord, trein

Lees verder

Trein in Bangladesh ontspoord door demonstranten

Afgelopen week hebben demonstranten in Bangladesh een trein laten ontsporen. De demonstranten zouden een stuk rails hebben weggehaald, waardoor de trein los kwam van het spoor. Hierbij zijn zeker 50 mensen gewond geraakt. De trein reed op het traject tussen de hoofdstad Dhaka en de havenstad Chittagong.


In Bangladesh organiseert de oppositie partij regelmatig protest acties en demonstraties. De Nationalistische partij van Bangladesh is vel tegen het beleid van de huidige regering en probeert door middel van demonstraties haar mening te uiten. Dit maal liep een demonstratie uit de hand, waarop tientallen burgers een stuk rails verplaatsten. Bij de demonstraties werden ook zelfgemaakte bommen ingezet en werden auto’s in brand gestoken.

Trein in Bangladesh ontspoord

nieuws, ontspoord, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!