Tag: duurder

Treinkaartje duurder in spits en goedkoper in daluren

Onlangs heeft staatssecretaris Wilma Mansveld nieuwe vervoersafspraken gemaakt, waaruit blijkt dat treinkaartjes in de spits duurder gaan worden. Hier staat tegenover dat de tarieven van treinkaartjes in de daluren juist omlaag gaan. Hiermee wil Mansveld bereiken dat reizigers die niet in de spits hoeven te reizen hier ook geen gebruik van maken, waardoor treinen minder vol raken in de spits en daluren populairder worden. Een treinkaartje in de spits zou weleens 10% duurder kunnen worden en een trajectkaart 6%. Daarentegen zullen prijzen van treinkaartjes in de daluren waarschijnlijk met 12% dalen.

Mansveld

In de daluren reizen als je niet in de spits hoeft te reizen.

daluren, duurder, mansveld, treinkaartje

Lees verder

Wegwerp OV-chipkaart wordt duurder

De wegwerp OV-chipkaart wordt duurder als het aan de NS ligt. Het papieren treinkaartje gaat verdwijnen en als het aan de NS ligt wordt er een extra toeslag in rekening gebracht voor de productie van een wegwerp OV-chipkaart. In een brief aan de tweede kamer heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) een voorstel gedaan om een extra toeslag te heffen op de aanschaf van een wegwerp OV-chipkaart. Het bedrag dan extra zou moeten worden toegevoegd aan het huidige bedrag moet nog worden onderzocht het Locov, maar in de eerste instantie vraagt de minister om goedkeuring van het voorstel.

De Maatschappij voor Beter Openbaar Vervoer is verontwaardigd over het voorstel en heeft zelfs om een verbod gevraagd voor de prijsverhoging. Het zou een aanslag zijn op de tarievenbescherming. Volgens Maatschappij Beter OV zou dit ervoor zorgen dat er geen treinkaartje zonder meerkosten meer kan worden aangeschaft. Het is nog onduidelijk wanneer het papieren treinkaartje zal verdwijnen, maar dit zal waarschijnlijk in de loop van 2014 gaan gebeuren.

duurder, ov-chipkaart, papieren, trein, treinkaartje

Treinkaartjes kopen wordt duurder

De prijzen zullen het jaar 2013 gaan stijgen met 2.4 procent. Deze wijziging zal per 1 januari ingaan en is in lijn met de consumentenprijsindex en de vergoeding voor het gebruik van de infrastructuur. Ook zullen de tarieven van een aantal NS abonnementen worden gewijzigd. Voor de houders van Dal Voordeel, Altijd Voordeel, Weekend Vrij, Kids Vrij en het Voordeelurenabonnement zullen er geen tarief wijzigingen worden gedaan. Voor de bezitters van de NS abonnementen Dal Vrij, Altijd Vrij en andere netkaarten zullen er wel wijzigingen worden doorgevoerd. Voor de zakelijke gebruikers met de NS business Card en het flexreizen is er nog weinig bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen ook deze tarieven worden aangepast.

NS zakelijk

abonnement, duurder, NS, treinkaartje, treinkaartjes

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!