Tag: Deutsche Bahn

Goedkoper met de trein naar Duitsland in 2020!

Het zal nog niet iedereen zijn opgevallen, maar treinkaartjes naar Duitsland zijn goedkoper dan ooit! Dit is opmerkelijk, omdat prijzen tegenwoordig alleen maar stijgen. Oorzaak van deze prijsdaling is de BTW-verlaging op langeafstandtickets van 19% naar 7%. Het Duits parlement heeft hiervoor gekozen om duurzaam reizen te stimuleren. De BTW-verlaging geldt enkel op het Duitse gedeelte van de reis, waardoor prijzen ongeveer 5% dalen.

Deutsche Bahn, Trein Duitsland

Lees verder

Groei internationaal treinverkeer: Deutsche Bahn, TheTrainLine, B-Europe en Thalys

Internationale trein

Niet alleen NS International merkt op dat reizigers steeds vaker kiezen voor de trein. Naast NS zien Deutsche Bahn en Thalys een vergelijkbare stijging in het aantal reizigers. Zo zou er bij Thalys een stijging van 13% zichtbaar zijn, met zowel recreatieve als zakelijke reizigers. Ook Deutsche Bahn, B-Europe en TheTrainline ervaren een stijging in het aantal reizigers. Deutsche Bahn en TheTrainLine verwachten in 2020 de lijn door te zetten.

Nog meer treinreizigers in 2020

Zo zal er een extra Eurostar naar Londen rijden, waarmee het aantal uitkomt op 4 dagelijkse verbindingen. Tevens wordt er hard gewerkt aan een verbinding van ongeveer 4 uur tussen Amsterdam en Berlijn. Een ander interessant traject is de nachttrein naar Wenen. Deze zal vanaf 2020 vanaf Brussel vertrekken en zal begin 2021 worden doorgetrokken tot Amsterdam.

B-Europe, Deutsche Bahn, NS International Nieuws, TheTrainLine

Lees verder

Deutsche Bahn verkoopt Arriva niet

In de afgelopen maanden hebben de Duitse Spoorwegen dochterbedrijf Arriva te koop gezet. Er gingen geruchten over verschillende opties, zoals de Franse Spoorwegen (SNCF), een groep investeerders, Carlyle en Transdev. Desondanks ziet Deutsche Bahn (DB) ondertussen van de verkoop af. Het zou DB niet genoeg opleveren om de dochteronderneming weg te doen.

Meer over Arriva: https://goedkoop-treinkaartje.nl/onderwerp/trein-arriva

Deutsche Bahn, Trein Arriva

Lees verder

Review Deutsche Bahn

Deutsche Bahn Logo

Lees onze review over Deutsche Bahn en boek online treintickets! Het platform van Deutsche Bahn is onderdeel van de Duitse spoorwegen. Vroeger was de SuperSparPreis erg populair onder Nederlanders, maar andere aanbieders kunnen deze tegenwoordig ook aanbieden. Met tal van betaalmogelijkheden en een uitstekende klantenservice is Deutsche Bahn een zeer geschikte aanbieder van internationale treintickets.

Over Deutsche Bahn

De Deutsche Bahn is in 1994 ontstaan uit een fusie tussen de West-Duitse en Oost-Duitse spoorwegen. Naderhand is het uitgegroeid tot een internationale ticket aanbieder. Het platform is minder gebruiksvriendelijk dan die van andere partijen, maar beschikbaar in 7 talen. Verder toont de reisplanner van Deutsche Bahn meer treinen en trajecten dan andere boekingsplanners.

Review Deutsche Bahn

 

Deutsche Bahn, Deutsche Bahnhof, Internationale Treinreizen

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!