Tag: Bedelaars in trein

Bedelaars in treinen zorgen voor overlast

Het aantal bedelaars in het Openbaar Vervoer lijkt steeds erger te worden. Grote groepen met Oost-Europeanen schijnen briefjes uit te delen in trams, bussen en treinen van de NS, waarbij reizigers worden verzocht te doneren voor de huur, elektriciteit en de verwarming van de groep. In de eerste instantie komen ze zielig over, maar het schijnt te gaan om een professionele bende die helemaal geen geld tekort hebben en zelfs reizigers intimideren, wanneer zij niks geven. Een groot aantal reizigers heeft al geld gedoneerd, waardoor de politie afgelopen week 4 mannen betrapte met in totaal ruim € 850,- opzak.

NS

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het voornamelijk om Roemenen die een aantal jaar geleden geld probeerde op te halen d.m.v. muziek in de trein en het nu proberen met briefjes. De groepen halen met gemak een full time salaris op met de briefjes en dat allemaal uit medeleven.

NS en RET treden op

In de afgelopen weken is het aantal meldingen van bedelaars erg toegenomen bij de NS en RET. De groepen zouden voornamelijk in de Randstad actief zijn en trajecten richting het zuiden kiezen. In samenwerking met de NS en RET worden er daarom extra controles gehouden op de trajecten om bedelaars te weren en te bestraffen. Oppakken is niet mogelijk, maar een boete van ongeveer € 120,- zou de bedelaars moeten stoppen.

 

Bedelaars in trein, NS boete, Spoor politie, Spoorwegpolitie

Overlast van bedelaars in trein

Op verschillende trajecten in Nederland hebben reizigers steeds vaker last van bedelaars in de trein. Het zou gaan om hele groepen die door de trein lopen met gekleurde briefjes, waarbij het vaak vaag is hoe zij aan deze briefjes komen. De bedelaars zelf spreken vaak geen Nederlands, maar dragen wel een (bijna) foutloos briefje bij zich. De groepen met bedelaars zijn tot nu toe in de trein bij Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam gesignaleerd. Uiteraard zou het goed kunnen dat u deze mensen binnenkort tegenkomt in een trein bij u in de buurt.

Briefje trein

De groep deelt eerst de briefjes uit, waarna ze weer terugkomen om geld op te halen. Daarbij geven ze aan dat ze dankbaar zij en zullen bidden voor de vrijgevigheid. Uiteraard zijn er al meerdere klachten binnengekomen bij de NS en deze gaat onderzoeken wat zij aan dit fenomeen kunnen doen. Het is nog niet bekend of de groep in het bezit is van een geldig vervoersbewijs.

{mymaplocation id=12,28,29,30,31,32,33,34,35,36,369,302,301,300,299,298,297,296,295,294,293,152,99,101 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Bedelaars in trein, trein Amsterdam, trein nieuws, trein rotterdam, Vluchtelingen in trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!