Tag: auto

Auto botst op trein bij Apeldoorn

Afgelopen week is een auto op de spoorwegovergang bij Apeldoorn terecht gekomen. Een aanstormende trein kon niet meer op tijd remmen, waardoor een frontale botsing niet meer was te voorkomen. De bestuurder van de auto kwam bij het ongeluk om het leven. Verder zijn alle inzittende van de trein er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar heeft de trein een lichte beschadiging opgelopen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk, maar de politie doet onderzoek naar de toedracht.

Er zijn nog dagelijks ongelukken op spoorwegovergangen

apeldoorn, auto, ongeluk, politie, trein

Lees verder

Automobilist overlijdt na aanrijding met trein

Afgelopen week is een automobilist in Haelen waarschijnlijk de macht over het stuur verloren. De man reed op de Wieboomweg, waarna hij dwars door het hek reed en op het spoor terecht kwam. Later heeft een trein de auto geschept, waarop de man er ernstig aan toe was. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatsen. Het ambulance personeel heeft nog enige tijd geprobeerd om de man te reanimeren, maar dit mocht niet baten. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de man de macht over het stuur verloor is nog niet helemaal duidelijk, maar voorlopig wordt er uitgegaan van een ongeluk.

Treinongeluk met auto wordt bestuurder fataal.

auto, hulpdiensten, ongeluk, roermond, trein

Lees verder

70-jarige vrouw van het spoor gehaald

Afgelopen week is een 70-jarige vrouw in Wolfheze van het spoor gehaald door een 56-jarige man. De vrouw was met haar auto onderweg, maar had de verkeerde afslag genomen en op het spoor terecht gekomen. Een 56-jarige man uit Heelsum was getuige van het incident en aarzelde geen moment. Hij heeft de vrouw direct uit de auto gehaald, waarna de aanstormende trein tegen de auto botste. De man heeft de vrouw volgens hulpdiensten net op tijd uit de auto gehaald, want anders had het voor de 70-jarige vrouw uit Wageningen heel anders kunnen aflopen.

70-jarige vrouw uit Wageningen van het spoor gehaald door 56-jarige man.

auto, ongeluk, spoorwegovergang, trein, treinongeluk

Lees verder

Twee personen overleden in auto op het spoor

Twee personen zijn afgelopen week op het spoor terechtgekomen bij een bewaakte spoorwegovergang op de Nijkerkerstraat te Nijkerk. De aanstormende trein heeft niet op tijd meer kunnen remmen en is er bovenop geknald. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht, maar het gaat waarschijnlijk om een ongeluk. De trein liep door het ongeluk een forse beschadiging op en de ruim 170 inzittende werden met busvervoer afgevoerd. De extra reistijd bedroeg hierdoor ruim 40 minuten en de verstoring was rond 2:00 uur weer verholpen.

Treinongeluk

auto, overleden, spoor

Boeren reddingspoging bleek tevergeefs

Afgelopen week is er een auto in het Gelderse Halte Assel onder een trein gekomen. Een aantal boeren heeft nog geprobeerd om de auto van het spoor te trekken, maar de aanstormende trein bleek te snel voor deze klus.

Trein botsing

De vrouwelijke bestuurder is per ongeluk op het spoor terecht gekomen. Zij verklaarde later dat ze verdwaalt was en dacht dat ze een zijweg opreed, maar dit bleek achteraf het spoor te zijn. Door de de ondergrond om het spoor heen kon de auto niet meer verder rijden en hebben lokale boeren nog geprobeerd om met tractors de auto te verplaatsen. De aanstormende trein heeft uiteindelijk niet op tijd kunnen remmen en heeft de auto helemaal plat gereden. Er is uiteindelijk niemand gewond geraakt bij het incident.

auto, boeren, botsing, incident, trein

Reistijden van auto en trein vergelijken

Onlangs is er een nieuwe website opgericht om de reistijden van auto en trein te vergelijken. Dit door alle gegevens van het autoverkeer en treinverkeer bij elkaar te brengen op één website. De NS heeft dit in samenwerking met de maker van het bekende navigatie systeem “TomTom” gemaakt om te laten zien dat het reizen met de trein vaak sneller is dan mensen denken. De handige tool zou vooral nut hebben bij de onderstaande zaken:

  • Fileproblemen
  • Bestemmingen dicht bij het station
  • parkeerproblemen

Trein en auto vergelijken

Op de website van Filewissel is het mogelijk om uw vertrek en aankomststation in te voeren, waarna de handige tool bekijkt wat voor u het snelst is. De tool vergelijkt de reistijd, maar toont niet de kosten per vervoersmiddel. Bent u van plan om de handige tool een keer te testen of in de toekomst te gaan gebruiken? Vergelijk auto en trein reistijden door op de onderstaande link te klikken.

Filewissel.nl

auto, reistijd, tijd, trein, vergelijken

Botsing tussen auto en trein loopt goed af

Afgelopen week kwam er in de regio Breda een auto vast te zitten tussen de slagbomen bij een spoorweg overgang. De drie inzittende konden ongedeerd uit de auto komen en hebben nog een poging gedaan om de auto weg te duwen. De trein die vervolgens frontaal op de auto klapten had een lichte schade aan de voorkant en kon na ruim een uur weer verder rijden. Door het ongeval heeft het treinverkeer op het traject van Rosendaal en Breda enige tijd stil gelegen. De NS had hiervoor een omleiding ingesteld voor de reizigers; zij konden via de lage Zwaluwe reizen.

 

Negeren van roodsein loopt goed af

auto, botsing, breda, ongeval, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!