Tag: aanvragen

Wat te doen met saldo op verlopen OV Chipkaart?

OV chipkaart

Het komt regelmatig voor dat reizigers te maken krijgen met een OV chipkaart die bijna verloopt, terwijl er nog reistegoed of saldo op geladen is. Het is dan natuurlijk handig om te weten wat u moet doen, zodat u dit geld terug kunt krijgen of op uw nieuwe OV chipkaart kunt overzetten. Wanneer uw OV chipkaart binnenkort verloopt kunt u via de website van OVChipkaart.nl een nieuwe aanvragen en de oude beëindigen. Op dezelfde pagina kunt u het overgebleven tegoed terugvragen of later overzetten op uw nieuwe chipkaart.

OV Chipkaart

aanvragen, chipkaart, ov-chipkaart, overzetten, saldo

Eenmalige OV chipkaart

Vanaf 1 juli dient iedereen met van een OV-chipkaart gebruik te maken en zal het papieren treinkaartje verdwijnen. Natuurlijk blijft het nog wel gewoon mogelijk om een eenmalig vervoersbewijs te kopen, zodat er ook een optie is voor incidentele reizigers of toeristen. Voor de eenmalige OV-chipkaart wordt een meerprijs van € 1,- gerekend, waardoor u er verstandig aan doet om een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart aan te vragen. Het is natuurlijk goed dat er nog een vervoersbewijs blijft voor incidentele reizigers, maar de toeslag van € 1,- voor hetzelfde traject is voor veel reizigers organisaties onbegrijpelijk.

Vanaf 1 juli kunt u alleen nog met de OV-chipkaart reizen.

aanvragen, chipkaart, eenmalige, inchecken, ov-chipkaart

Lees verder

Wat kost een Ov-chipkaart?

Benieuwd wat het aanvragen van een nieuwe Ov-chipkaart eigenlijk kost? De bedenkers van de Ov-chipkaart hebben de kosten voor de pas overgelaten aan de deelnemers. Zo mogen de vervoerders en OV-bedrijven zelf bepalen hoeveel zij voor een nieuwe Ov-chipkaart in rekening brengen. Via het internet is een nieuwe Ov-chipkaart te bestellen voor € 7,50.

Wij adviseren u altijd om eerst te kijken of u niet al een Ov-chipkaart in het bezit heeft, omdat het natuurlijk zonde is om opnieuw kosten in rekening te laten brengen. Zo functioneren verschillende reisproducten van de NS ook als Ov-chipkaart. Zo kunnen reizigers met een NS-jaarkaart, Ov-jaarkaart en een NS-voordeelurenkaart hun pas gewoon gebruiken als Ov-chipkaart.

De kosten voor een nieuwe pas zitten vooral in de inkoopkosten, productiekosten, distributiekosten en de beheer-/onderhoudskosten.

Hoe weet ik of mijn kaart een Ov-chipkaart is?

Een Ov-chipkaart is te herkennen aan het roze logo op de pas. Staat het logo niet op de kaart? Dan is het waarschijnlijk geen Ov-chipkaart.

aanvragen, kosten, nieuwe, ov-chipkaart, prijs, tarief

Hoe werkt reizen met een Ov-chipkaart?

Bent u benieuwd hoe het reizen met een Ov-chipkaart eigenlijk werkt? Lees dan de onderstaande uitleg en dan snapt u hoogstwaarschijnlijk het idee achter de Ov-chipkaart.

Allereerst dient u een persoonlijke of anonieme Ov-chipkaart aan te vragen via de website. Wanneer u een Ov-chipkaart in het bezit heeft dient u deze te voorzien van een saldo of reisproduct en bent u klaar om te reizen. Vervolgens vindt u op de trein- en metrostations in Nederland poortjes voorzien van een kaartlezer die te herkennen is aan het roze logo. Houdt de Ov-chipkaart tegen de poortjes/kaartlezers en u bent ingecheckt. Wanneer u aan het eind van de rit het voertuig verlaat dient u weer uit te checken bij één van de poortjes/kaartlezers.

Wilt u gebruik maken van bus- of tramvervoer? Dan kunt u bij het in- en uitstappen op dezelfde manier gebruik maken van de Ov-chipkaart. U houdt de pas tegen de roze kaartlezer tot u een piepend geluid hoort (ingecheckt). Bij het verlaten van de bus of tram dient u weer uit te checken op dezelfde manier. Houdt uw Ov-chipkaart tegen de lezer tot u een pieptoon hoort (uitgecheckt) en u kunt uitstappen.

aanvragen, inchecken, ov-chipkaart, uitchecken, werkt

Studenten moeten de ov-chipkaart weer aanvragen

Ieder jaar moeten er weer duizenden studenten een ov-chipkaart aanvragen. Dit gaat veelal gepaard met een heleboel problemen, doordat een grote hoeveelheid studenten laks is en het aanvragen van een persoonlijke ov-chipkaart uitstelt. Hierdoor heeft de DUO-groep het ieder jaar weer ontzettend druk in de maanden na de zomervakantie, omdat er ineens van alles geregeld moet worden. Naar verwachting gaat het jaarlijks om zo’n tien duizend studenten die hun reisproduct vergeten aan te vragen.

De studenten zitten hier pas echt mee, wanneer ze weer naar college moeten en ze de eerste maanden moeten betalen voor de gemaakte reiskosten. Dit is vaak de prikkel om toch echt over te gaan op het aanvragen van de ov-chipkaart. Het blijft een raar fenomeen, aangezien de ov-chipkaart aanvragen voor studenten gratis zijn en het via het internet binnen 10 minuten geregeld is. Het enige wat de student zelf moet doen is naar het postkantoor gaan om de ov-chipkaart op te halen.

ov-chipkaart aanvragen

aanvragen, ov-chipkaart, trein, treinkaartje

OV-chipkaart aanvragen

De ov-chipkaart aanvragen is iets wat iedere reiziger in Nederland al een keer heeft gedaan of zal moeten doen. De ov-chipkaart is namelijk de toekomst voor het Nederlands openbaar vervoer. Bij het aanvragen van een ov-chipkaart wordt er onderscheid gemaakt in een persoonlijke- en anonieme ov-chipkaart. Een ov-chipkaart aanvragen brengt alleen maar voordelen met zich mee, want hierdoor hoeft u nooit meer een kaartje te kopen. Heeft u altijd een geldig vervoersbewijs op zak en bespaard u een hoop tijd. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat er genoeg saldo op de kaart staat. U kunt de ov-chipkaart opladen bij één van de automaten, waarna u met veel plezier kunt genieten van uw treinreis. Het is tevens mogelijk om een reisproduct, zoals een maandabonnement of een trajectkaart op de ov-chipkaart te laden.

ov-chipkaart aanvragen

Persoonlijke ov-chipkaart aanvragen

De persoonlijke ov-chipkaart aanvragen kan een groot aantal voordelen met zich meebrengen. Zo is het bij de persoonlijke variant mogelijk om leeftijdskorting te berekenen, omdat de kaart aan uw gegevens is gekoppeld. Daarbij is een persoonlijke ov-chipkaart aanvragen handig, omdat deze aan huis wordt geleverd en u op deze manier niet de deur uit hoeft. Tevens heeft u online een overzicht van de gemaakte reiskosten en kunt u de ov-chipkaart blokkeren bij diefstal. Het is misschien een keer tijd om er één aan te vragen, want hij is 5 jaar geldig en u zal hem zeker nodig hebben!

Anonieme ov-chipkaart aanvragen

Het voordeel aan een anonieme ov-chipkaart aanvragen is dat u geen gegevens hoeft achter te laten. Op deze manier blijft uw privacy behouden en zit u niet vast aan een nieuwe kaart. Het nadeel is dat u geen inzicht heeft in de gemaakte kosten en hem niet kunt blokkeren. De anonieme ov-chipkaart aanvragen kan enkel bij stations, tabakszaken, balies of supermarkten.

aanvragen, ov chipkaart aanvragen, ov-chipkaart, trein, treinkaartje

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl