Trein enkele reis naar Brussel voor € 25

Brussel

Een dagje shoppen in Brussel of een romantisch weekendje weg met uw partner? Brussel heeft het allemaal! Boek alvast een treinticket naar Brussel, want met de Early Bird België actie boekt u doordeweeks al een enkele reis vanaf elk station in Nederland naar Brussel voor € 25 en in het weekend voor € 29. Zo wordt een dagje shoppen, genieten en ontspannen wel heel aantrekkelijk. Het voordelige tarief geldt voor de IC Brussel die dagelijks 16 keer vanuit Nederland richting Brussel reist. 12 keer vertrekt de IC Brussel vanaf Amsterdam Centraal en 4 keer vanaf Den Haag HS. Het is tevens mogelijk om per Thalys naar Brussel te reizen, waarbij de reistijd ruim een uur korter is voor een tarief van slechts € 35.

Brussel

Online betaalt u geen boekingskosten en na betaling ontvangt u binnen 30 minuten een bevestiging van uw boeking. Treintickets ontvangt u tevens per e-mail en kunt u uitgeprint meenemen op reis. Een zitplaats hoeft u voor de IC Brussel niet te reserveren, maar voor de Thalys wel.

Thalys naar Brussel

Dagelijks vertrekken er 14 treinen van Thalys vanaf Amsterdam naar Brussel. Het tarief van de Thalys ligt vaak hoger, maar de reistijd is korter en de treinreis voelt net een stapje luxer in vergelijking met de InterCity Brussel. Daarbij stopt de trein minder vaak en heeft u een vaste zitplaats in de Thalys. Aan boord van de Thalys geniet u 1e klas van service aan uw zitplaats en 2e klas van Bistro aan boord. Wanneer u boekt met vroegboekkorting kunt u al voor € 35 naar Brussel-Zuid reizen met een reistijd van 1 uur en 51 minuten op het traject van Amsterdam CS naar Brussel-Zuid (Midi).

 • Prijs: vanaf € 35
 • Verkoop: 3 tot 4 maanden voor vertrek
 • Reistijd: 01:51 uur (Amsterdam – Brussel)

IC Brussel naar Brussel

Voor de IC Brussel hoeft u geen zitplaats te reserveren en zijn er 16 verbindingen per dag, waarvan 12 vanaf Amsterdam CS en 4 vanaf Den Haag HS. Binnen Nederland stopt de trein nog op een aantal stations en rijdt sinds dit jaar via de nieuwe route. Tarieven voor deze trein zijn voordelig en 7 dagen voor vertrek te boeken tegen het laagste tarief. U reist al per IC Brussel naar Brussel vanaf € 20 op maandag t/m vrijdag en vanaf € 26 in het weekend.

 • Prijs: vanaf € 25
 • Verkoop: 7 dagen voor vertrek
 • Reistijd: 02:53 uur (Amsterdam – Brussel)

Brussel

Boek direct uw treinticket voor de trein naar Brussel en betaal online geen boekingskosten. Met een reistijd van slechts 02:51 uur naar Brussel, geen inchecktijd, een directe verbinding en comfortabele stoelen bent u in Brussel voor u het weet! U komt aan in hartje centrum en uw citytrip gaat direct van start.

Bezienswaardigheden in Brussel

Gaat u dan toch naar Brussel? Dan wilt u natuurlijk niets missen! Hieronder vindt u de top 10 bezienswaardigheden in Brussel.

 1. Manneken Pis (klein maar wereldberoemd standbeeld)
 2. Het Atomium (symbolische bouwwerk uit de jaren 50)
 3. Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele (Groots en gerenoveerd in verschillende tijdperken tot aan de 10e eeuw)
 4. Grote Markt (Het centrum van Brussel met cafe’s, restaurantjes en de bloemenmarkt)
 5. Koninklijk Paleis van Brussel
 6. Brusselse striproute (Muurschilderingen van bekende stripfiguren in de stad)
 7. Jubelpark (Een stadspark met imposante bouwwerken)
 8. Brussels bloemen tapijt (Tapijt van Begonia’s op de Grote Markt, omdat België de grootste producent is van deze bloem)
 9. Grote Zavel (wijk met antiekwinkeltjes, couturiers, restaurants en chocolatiers)
 10. Museum van Keizer Karel (voornamelijk een mooi gebouw)

Trein vs Vliegtuig naar Brussel

Met het vliegtuig naar Brussel? Overweeg dan de trein! Er zijn tientallen verbindingen per dag, er is geen vroegtijdig inchecktijd, geen boekingskosten, voldoende bagageruimte, ruime zitplaatsen en u komt aan in hartje centrum. Daarbij liggen de tarieven van vliegreizen voor dit traject hoger en is het een milieu onvriendelijke manier van reizen. Zowel de totale reistijd als reiskosten zijn minder. Daarnaast zijn zitplaatsen vaak ruimer en kunt u meer bagage meenemen. Ideaal toch?

Trein vs Bus naar Brussel

Met de bus naar Brussel? De bus is een voordelig alternatief, maar minder comfortabel en een langere reistijd. Wilt u toch liever de busreis naar Brussel boeken? Kijk dan eens naar Flixbus voor een directe verbinding. Zij bieden dagelijks verschillende verbindingen aan tussen Nederland en Brussel met verschillende opstapplaatsen in Nederland. Meer informatie of boeken kan via: Flixbus.nl

De bus naar Brussel is een waardige tegenhanger van de trein, maar zijn de opstapplaatsen momenteel nog minimaal. Vanaf een aantal plaatsen in Nederland kunt u al voor € 8,99 naar Brussel reizen met een directe verbinding en een reistijd van ongeveer 3 uur.

Trein vs Auto naar Brussel

Met de auto naar Brussel? Veel reizigers denken hiermee flexibeler te zijn en goedkoper uit te wezen, maar dit valt vaak tegen. Met 16 treinverbindingen (alleen IC Brussel) per dag bent u erg flexibel en kunt u op elk gewenst moment vertrekken. U betaalt brandstof en parkeerkosten die in Brussel centrum flink kunnen oplopen. Daarbij heeft u in de trein geen last van fileproblemen en kunt u niet genieten van het prachtige Nederlandse en Belgische landschap. De reistijd van de auto naar Brussel is ongeveer gelijk en maakt de trein een zeer relaxte manier van reizen ten opzichte van de auto.

 

 

 

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!