Top 10 Mooiste Treinreizen in Europa

Nederlanders reizen de hele wereld over, maar de mooiste gebieden vindt u misschien wel gewoon in Europa en met de trein kunt u hier natuurlijk het meest van genieten. Ontdek in dit artikel de 10 mooiste treinreizen in Europa met prachtige bergen, kustlijnen, vlaktes en bezienswaardigheden. Treinreizen is duurzaam, ontspannen en puur genieten. De magische landschappen trekken aan uw raam voorbij, terwijl u kunt genieten van een koffie, thee of hapje eten bij het barrijtuig. Bent u moe? Dan kunt u met een gerust hart in slaap vallen. Ook een leuke treinreis maken? Bekijk de top 10 van mooiste treinreizen in Europa hieronder, waarvan er toch minimaal een aantal op uw Bucket-List moeten worden geplaatst.

Glacier Express

Top 10 mooiste treinreizen in Europa

Wij hebben voor u de 10 mooiste treinreizen in Europa geselecteerd. Ontdek de mooiste plekjes van Europa, terwijl u heerlijk kunt ontspannen en genieten.

1.) Glacier Express in Zwitserland

Misschien wel de mooiste treinreis van de wereld treft u in Zwitserland. De Glacier Express brengt u in ongeveer 8 uur van de voet van de Matterhorn in Zermatt naar St. Moritz, waarbij u 91 tunnels, 291 bruggen en prachtige berglandschappen passeert. Door de grote panoramaramen is de gehele treinreis door de Zwitserse alpen goed te zien en heeft u een goed uitzicht op de Oberalpass op ruim 2000 meter hoogte. Een treinreis per Glacier Express maken? Boek een compleet arrangement bij DeJongIntra.

2.) Bernina Express van Zwitserland naar Italië

Ook de nummer 2 van mooiste treinreizen in Europa begint in Zwitserland, maar eindigt in Italië. Verschillende delen van dit traject staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en niet voor niets. De Bernina Express brengt u in ongeveer 4 uur van Chur naar St. Moritz, waarna deze doorreist naar het Italiaanse Tirano. Onderweg passeert u spoorbruggen, bochten, tunnels, gletsjers en bergmeren. De tocht is adembenemend en een absolute aanrader. Er worden dagelijks reizen aangeboden voor zowel de Bernina Express als de Glacier Express en Bernina Express samen.

3.) Trein van Belgrado naar Bar

Reis per trein door een waanzinnig mooi landschap vanuit het Servische Belgrado naar de stad Bar. Onderweg komt u langs talloze tunnels, ruim 400 bruggen en de Adriatische kust met een totale lengte van 476 kilometer. Onderweg rijdt de trein van Belgrado naar Bar over een bijna 500 meter hoog viaduct; Mala Rijeka. De spoorbrug behoort tot de hoogste spoorbruggen van de wereld.

4.) Zwarte Woud in Duitsland

Iets dichter bij huis is het Zwarte Woud in Duitsland. Reis per trein over de Schwarzwaldbahn door de dennenbossen en langs wijngaarden, rotswanden en kastelen. De treinreis duurt ongeveer 3 uur, waarbij u van Karlsruhe langs de Bodensee naar Konstanz wordt gebracht met een hoogte verschil van ongeveer 650 meter. Eenmaal aangekomen is een wandeling naar de Triberger Wasserfalle een absolute aanrader.

5.) West Highland Line in Schotland

Het Schotse landschap met de spectaculaire kustlijn is een ervaring om nooit meer te vergeten. Dagelijks rijden er 3 treinen van Glasgow naar Oban en Mallaig met een reistijd van ongeveer 3,5 uur, waarbij u onderweg de prachtige groene landschappen, magistrale meren en bergen van Schotland passeert. Onderweg rijdt u over de wereldberoemde Glenfinnan brug die bekend is van o.a. de Harry Potter films.

6.) Vijf dorpjes van Cinque Terre in Italië

In Italië treft u langs de Italiaanse kust de 5 kleurrijke dorpjes (Cinque Terre). De pitoreske dorpjes zijn voornamelijk bekend geworden via Instagram, doordat de kleurrijke dorpjes zeer fotogeniek zijn en de omgeving bijna sprookjesachtig is. De citrus en olijfboomgaarden worden afgewisseld door een prachtig uitzicht op de steile kliffen en woeste zee. De Italiaanse kust is mooi en deze treinreis langs de Cinque Terre in Italië maakt dit helemaal waar. De dorpjes zijn niet makkelijk bereikbaar, maar per trein is dit goed te doen. Vanaf het station loopt u bij elk dorpje zo het centrum in en zijn er verschillende wandelroutes mogelijk. Een keer in de buurt? Dan moet u deze reis zeker maken!

7.) Linha Douro van Porto naar Pocinho in Portugal

De Linha Douro is gebouwd in 1887 en is nog altijd één van de populairste treinlijnen in Portugal. De treinreis verloopt via Porto naar Pocinho en duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg geniet u van het prachtige Portugese landschap met wijngaarden, heuvels en riviertjes. Daarnaast rijdt de trein over de viaduct bij Pocinho; de spoorbrug over het water in Pocinho. Naast de prachtige omgeving maakt de trein gebruik van 30 bruggen en 26 tunnels. Voor de liefhebber een absolute ‘must-see’.

8.) Flambane (Bergenroute) in Noorwegen

De Flambane spoorlijn in Noorwegen behoort tot één van de mooiste en steilste treinroutes van de wereld. De trein verbind hoofdstad Oslo met havenstad Bergen en duurt ongeveer een uur, waarbij u kunt genieten van spoorbruggen, witte bergtoppen, uitgestrekte groene vlaktes en fjorden.

Door Lonely Planet uitgeroepen tot de mooiste treinreis ter wereld.

9.) Linke Rheinstrecke in Duitsland

Dichtbij huis en waanzinnig om mee te maken. De treinroute in Duitsland langs rivier de Rijn verloopt van Keulen naar Mainz. Onderweg heeft u uitzicht op heuvels, kastelen, de Rijn, valleien en wijngaarden. Een gedeelte van uw uitzicht langs de Rijn is zelfs opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

10.) Trans Siberie Express

De wereldberoemde treinreis van Moskou naar Bejing is een onbeschrijflijke ervaring. De treinreis per Trans Siberie Express is met 9289 kilometer het langste treinreis (directe lijn) ter wereld en garandeert oneindige indrukken, prachtige meren en een levenservaring. Per Trans Siberië Express wordt ook wel de Trans Mongolië Express, Trans Mantsjourije Express en de Trans Baikal Express genoemd, waarbij de naam routeafhankelijk is. Uiteraard zal dan ook het aantal reisdagen en de afstand zal dan verschillen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl