fbpx

Schietpartij in Thalys trein van Amsterdam naar Parijs

Afgelopen week heeft een schietpartij in de Thalys van Amsterdam naar Parijs plaatsgevonden. Een man van Marokkaanse afkomst zou met een Kalasjnikov hebben geschoten in de trein, waarna 2 Amerikaanse militairen die toevallig aanwezig waren in de trein de man zouden hebben overmeesterd. Hierbij zou één van de militairen 3 keer zijn geraakt en werd de 2e met een mes gestoken. Uiteindelijk hebben zij de man aan handen en voeten vastgebonden, waarna de situatie werd overgenomen door de politie. Een derde passagier zou gewond zijn geraakt bij het breken van het glas van de alarmknop.

Het motief van de schutter is momenteel nog onbekend. Zelf gaf hij aan dat hij van plan was een overval te plegen en dat het niet gaat om een aanslag. Uiteraard zette veel mensen hun vraagtekens bij deze verklaring, maar toeval kan niet worden uitgesloten. Er waren immers ook toevallig 2 Amerikaanse militairen aanwezig op het betreffende moment.

Reizigers krijgen onderdak en traumahulp

De trein naar Parijs werd vrijwel direct omgeleid via Arras en reizigers werden opgevangen door trauma- en hulpdiensten. In de eerste instantie werd er een sporthal vrijgemaakt om de reizigers op te vangen en werden er zelfs bedden neergezet, zodat zij de nacht konden doorbrengen in het complex. Later werd er toch een trein klaar gemaakt voor de 400 tot 500 reizigers die naar Parijs wilde. Tevens was het voor alle reizigers mogelijk om tickets om te boeken, zodat zij direct weer naar huis konden.

{mymaplocation id=1 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl