Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Er is niks leuker dan een dagtrip met de trein naar bijvoorbeeld Den Bosch: je staat nooit in de file, kunt vanaf minuut één ontspannen en je hebt tijd om iets voor jezelf te doen. Eindelijk weer tijd om een boek te lezen, of de sudoku’s uit de krant te bestuderen! Met het grote spoornet van Nederland, zijn de meeste plaatsen makkelijk en snel te bereiken. In deze blog vertellen we je alles over een treinuitje naar het Brabantse ‘s-Hertogenbosch (ook wel Den Bosch).

Per trein naar ‘s-Hertogenbosch

De Brabantse hoofdstad is uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Via elke grote stad reis je gemakkelijk per trein naar Den Bosch. Een goed voorbeeld: een trip van Utrecht naar ‘s-Hertogenbosch duurt slechts 28 minuten, vergeleken met een ruime 40 minuten met de auto. Hartstikke snel dus!

Winkelen Hertogenbosch

Wat te doen in ‘s-Hertogenbosch?

In Den Bosch is van alles te beleven! Maak mooie wandelingen in de natuur, of ga shoppen in de prachtige, oude binnenstad. We bespreken de leukste activiteiten in ‘s-Hertogenbosch.

Het Bossche broek

Direct buiten het centrum van de stad, kijk je uit over Het Bossche broek: een groot grasland, waartussen rivier de Dommel stroomt. Tijdens het wandelen bevindt je je tussen de vogels en prachtige planten, terwijl je uitkijkt op de skyline van de stad. Dit gebied heeft meerdere wandelroutes, variërend van kort, tot lang. Een mooie startplaats van de wandeling is in het Bastionder; een bezoekerscentrum onder de grond waar je leert over het verleden van de stad.

De Wamberg

In het Zuidoosten van Den Bosch bevindt zich de Wamberg. Dit gebied is te bereiken per bus. De Wamberg is een prachtig landgoed, rondom het kleine kasteel ‘Landgoed De Wamberg.’ Je loopt langs prachtige vijvers en indrukwekkende bomen. Dit gebied heeft twee geplande wandelroutes die te volgen zijn door de gele of rode paaltjes te volgen.

De oude Sint-Janskerk

Midden in de binnenstad vindt je de grote Sint-Janskathedraal. De bouw van deze gotische kerk startte al begin veertiende eeuw en is daarom een echte historische parel van Noord-Brabant. De kerk is doorgaans open voor bezoekers, die daar de mogelijkheid krijgen voor het aansteken van een kaarsje.

Shoppen in de binnenstad

Den Bosch is een van dé shopsteden van Nederland. In het overzichtelijke, ronde centrum vindt je verschillende leuke winkels. Denk hierbij aan de bekende winkelketens, maar ook aan verschillende, kleine boetiekjes. Reis met de trein naar ’s Hertogenbosch en ga een heerlijk dagje winkelen met een vriend of vriendin. Wist je dat: Groepen vanaf 2 personen profiteren van groepskorting met het NS Groepsticket.

Varen in Den Bosch

Varen op de Binnendieze

Kijk uit op het Bossche centrum via de Binnendieze; de unieke waterstroom die door het centrum stroomt. Boek een rondvaart, of een boot en kijk uit op de oude huisjes aan het water. Het vaarseizoen is van 1 april, tot en met 31 oktober.

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders