Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Er is niks leuker dan een dagtrip met de trein naar bijvoorbeeld Den Bosch: je staat nooit in de file, kunt vanaf minuut één ontspannen en je hebt tijd om iets voor jezelf te doen. Eindelijk weer tijd om een boek te lezen, of de sudoku’s uit de krant te bestuderen! Met het grote spoornet van Nederland, zijn de meeste plaatsen makkelijk en snel te bereiken. In deze blog vertellen we je alles over een treinuitje naar het Brabantse ‘s-Hertogenbosch (ook wel Den Bosch).

Per trein naar ‘s-Hertogenbosch

De Brabantse hoofdstad is uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Via elke grote stad reis je gemakkelijk per trein naar Den Bosch. Een goed voorbeeld: een trip van Utrecht naar ‘s-Hertogenbosch duurt slechts 28 minuten, vergeleken met een ruime 40 minuten met de auto. Hartstikke snel dus!

Winkelen Hertogenbosch

Wat te doen in ‘s-Hertogenbosch?

In Den Bosch is van alles te beleven! Maak mooie wandelingen in de natuur, of ga shoppen in de prachtige, oude binnenstad. We bespreken de leukste activiteiten in ‘s-Hertogenbosch.

Het Bossche broek

Direct buiten het centrum van de stad, kijk je uit over Het Bossche broek: een groot grasland, waartussen rivier de Dommel stroomt. Tijdens het wandelen bevindt je je tussen de vogels en prachtige planten, terwijl je uitkijkt op de skyline van de stad. Dit gebied heeft meerdere wandelroutes, variërend van kort, tot lang. Een mooie startplaats van de wandeling is in het Bastionder; een bezoekerscentrum onder de grond waar je leert over het verleden van de stad.

De Wamberg

In het Zuidoosten van Den Bosch bevindt zich de Wamberg. Dit gebied is te bereiken per bus. De Wamberg is een prachtig landgoed, rondom het kleine kasteel ‘Landgoed De Wamberg.’ Je loopt langs prachtige vijvers en indrukwekkende bomen. Dit gebied heeft twee geplande wandelroutes die te volgen zijn door de gele of rode paaltjes te volgen.

De oude Sint-Janskerk

Midden in de binnenstad vindt je de grote Sint-Janskathedraal. De bouw van deze gotische kerk startte al begin veertiende eeuw en is daarom een echte historische parel van Noord-Brabant. De kerk is doorgaans open voor bezoekers, die daar de mogelijkheid krijgen voor het aansteken van een kaarsje.

Shoppen in de binnenstad

Den Bosch is een van dé shopsteden van Nederland. In het overzichtelijke, ronde centrum vindt je verschillende leuke winkels. Denk hierbij aan de bekende winkelketens, maar ook aan verschillende, kleine boetiekjes. Reis met de trein naar ’s Hertogenbosch en ga een heerlijk dagje winkelen met een vriend of vriendin. Wist je dat: Groepen vanaf 2 personen profiteren van groepskorting met het NS Groepsticket.

Varen in Den Bosch

Varen op de Binnendieze

Kijk uit op het Bossche centrum via de Binnendieze; de unieke waterstroom die door het centrum stroomt. Boek een rondvaart, of een boot en kijk uit op de oude huisjes aan het water. Het vaarseizoen is van 1 april, tot en met 31 oktober.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders