Goedkoop treinkaartje voor 65 plus met korting

Bijna alle vervoerders in Nederland bieden kortingsmogelijkheden voor 65-plussers. Ben jij 65-plusser en wil je goedkoop met de trein, tram, metro of bus? Bekijk het overzicht van kortingen en abonnementen van de verschillende vervoerders. Zo weet jij precies van welke aanbieding je gebruik kunt maken voor een voordelig dagje weg.

Goedkoop treinkaartje 65-plus

In tegenstelling tot vroeger ontvang je in de trein geen korting als 65-plusser. Wel kan je een goedkoop treinkaartje 65+ kopen bij aanschaf van een NS abonnement. Als 65-plusser kan je zeven NS Keuzedagen kopen voor omgerekend 3,50 euro per stuk.

Met dit goedkope treinkaartje voor 65-plussers reis je een hele dag vanaf 09:00 uur met de trein. Een stuk goedkoper dan het reguliere tarief. Verder ontvang je dus geen extra korting bij de NS bij het bereiken van een bepaalde leeftijd.

Trein Nieuws Nederland

65-plus korting in de bus

Wanneer je als 65-plusser met korting in de bus wilt reizen dien je een persoonlijke OV Chipkaart te hebben. Zo kan de vervoerder de leeftijd bepalen en de korting automatisch verrekenen. Je ontvangt op het hele traject en op elke tijd 34% korting in de bus als 65-plusser.

Reis je met de bus en ben je 65-plus? Dan zijn er bij regionale vervoerders extra voordelen. Wij nemen ze even kort met je door.

  • Breng: voor inwoners van Nijmegen die 65 jaar of ouder zijn koop je voor 49 euro per jaar een Busvoordeelpas, waarmee je het hele jaar onbeperkt kan reizen met bussen in Nijmegen en omgeving.
  • Connexxion: Bij Connexxion bestel je als 65-plusser voor 70 euro een Dal Vrij 65+ abonnement, waarmee je vanaf 09:00 uur onbeperkt kan reizen. In het weekend de hele dag en ook geldig in bussen van Breng.
  • GVB: De GVB in Amsterdam heeft voor ouderen met een laag inkomen een geheel gratis reisproduct. Deze kan je aanvragen via deze pagina, mits je voldoet aan de voorwaarden.
  • HTM: Ben je 65+ en in het bezit van de Haagse Ooievaarspas? Dan kan je gratis een persoonlijke OV Chipkaart aanvragen en gratis reizen in trams en bussen van HTM. De pas kan je aanvragen bij HTM via deze pagina.
  • RET: inwoner in een gemeente met RET als vervoerder en ben je 65+? Dan heb je recht op een vrij reizen abonnement van RET. Hierbij dien je woonachtig te zijn in de gemeente Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Barendrecht, Ridderker, Rozenburg, Schiedam of Albrandswaard. Vervolgens kan je het Vrij Reizen abonnement aanvragen via deze pagina.
  • Syntus: Voor 65-plussers heeft Syntus een speciaal 65 plus kaartje. Deze is verkrijgbaar voor 2 euro, waarmee je 2 uur onbeperkt kan reizen.
  • Qbuzz: Tegen een kleine vergoeding van 13,50 euro is het mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten en kan je onbeperkt reizen in bussen van Qbuzz in Dordrecht.

Trein Nieuws Nederland 2020

65-plus korting in de tram

Wanneer je als 65-plusser met korting in de tram wilt reizen dan wordt dit automatisch verrekend, als je de leeftijd bereikt en een persoonlijke OV chipkaarthouder bent. Hier hoef je dus niets voor te doen. Wel is het essentieel om bij het registreren van de OV chipkaart de juiste leeftijd op te geven.

65-plus korting in de metro

Ook voor de metro krijg je met een persoonlijke OV Chipkaart 34% korting in de metro als 65-plusser.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders