Goedkoop treinkaartje voor 65 plus met korting

Bijna alle vervoerders in Nederland bieden kortingsmogelijkheden voor 65-plussers. Ben jij 65-plusser en wil je goedkoop met de trein, tram, metro of bus? Bekijk het overzicht van kortingen en abonnementen van de verschillende vervoerders. Zo weet jij precies van welke aanbieding je gebruik kunt maken voor een voordelig dagje weg.

Goedkoop treinkaartje 65-plus

In tegenstelling tot vroeger ontvang je in de trein geen korting als 65-plusser. Wel kan je een goedkoop treinkaartje 65+ kopen bij aanschaf van een NS abonnement. Als 65-plusser kan je zeven NS Keuzedagen kopen voor omgerekend 3,50 euro per stuk.

Met dit goedkope treinkaartje voor 65-plussers reis je een hele dag vanaf 09:00 uur met de trein. Een stuk goedkoper dan het reguliere tarief. Verder ontvang je dus geen extra korting bij de NS bij het bereiken van een bepaalde leeftijd.

Trein Nieuws Nederland

65-plus korting in de bus

Wanneer je als 65-plusser met korting in de bus wilt reizen dien je een persoonlijke OV Chipkaart te hebben. Zo kan de vervoerder de leeftijd bepalen en de korting automatisch verrekenen. Je ontvangt op het hele traject en op elke tijd 34% korting in de bus als 65-plusser.

Reis je met de bus en ben je 65-plus? Dan zijn er bij regionale vervoerders extra voordelen. Wij nemen ze even kort met je door.

  • Breng: voor inwoners van Nijmegen die 65 jaar of ouder zijn koop je voor 49 euro per jaar een Busvoordeelpas, waarmee je het hele jaar onbeperkt kan reizen met bussen in Nijmegen en omgeving.
  • Connexxion: Bij Connexxion bestel je als 65-plusser voor 70 euro een Dal Vrij 65+ abonnement, waarmee je vanaf 09:00 uur onbeperkt kan reizen. In het weekend de hele dag en ook geldig in bussen van Breng.
  • GVB: De GVB in Amsterdam heeft voor ouderen met een laag inkomen een geheel gratis reisproduct. Deze kan je aanvragen via deze pagina, mits je voldoet aan de voorwaarden.
  • HTM: Ben je 65+ en in het bezit van de Haagse Ooievaarspas? Dan kan je gratis een persoonlijke OV Chipkaart aanvragen en gratis reizen in trams en bussen van HTM. De pas kan je aanvragen bij HTM via deze pagina.
  • RET: inwoner in een gemeente met RET als vervoerder en ben je 65+? Dan heb je recht op een vrij reizen abonnement van RET. Hierbij dien je woonachtig te zijn in de gemeente Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Barendrecht, Ridderker, Rozenburg, Schiedam of Albrandswaard. Vervolgens kan je het Vrij Reizen abonnement aanvragen via deze pagina.
  • Syntus: Voor 65-plussers heeft Syntus een speciaal 65 plus kaartje. Deze is verkrijgbaar voor 2 euro, waarmee je 2 uur onbeperkt kan reizen.
  • Qbuzz: Tegen een kleine vergoeding van 13,50 euro is het mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten en kan je onbeperkt reizen in bussen van Qbuzz in Dordrecht.

Trein Nieuws Nederland 2020

65-plus korting in de tram

Wanneer je als 65-plusser met korting in de tram wilt reizen dan wordt dit automatisch verrekend, als je de leeftijd bereikt en een persoonlijke OV chipkaarthouder bent. Hier hoef je dus niets voor te doen. Wel is het essentieel om bij het registreren van de OV chipkaart de juiste leeftijd op te geven.

65-plus korting in de metro

Ook voor de metro krijg je met een persoonlijke OV Chipkaart 34% korting in de metro als 65-plusser.

Mis niks!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Goedkope treinkaartjes: NS Dagretour Daluren in september 2021

Goedkope treinkaartjes: NS Dagretour Daluren in september 2021

Het is weer zover! De goedkope treinkaartjes komen langzamerhand weer terug bij aanbieders als de Spoordeelwinkel, ActieVanDeDag en VakantieVeilingen. Voorlopig gaat het om NS dagretours met korting die geldig zijn in de daluren, maar ook de treinkaartjes enkele reis...

5 goedkope treinkaartjes in augustus 2021

5 goedkope treinkaartjes in augustus 2021

De vakantieperiode is bijna voorbij, maar in augustus 2021 zijn er nog tal van uitjes met korting verkrijgbaar. Ter inspiratie hebben wij 5 goedkope treinkaartjes in combinatie met een uitje voor je opgezocht. De combideals worden je aangeboden door de NS...

NS Dagretour met korting voor 17,50

NS Dagretour met korting voor 17,50

Komende maand Nederland ontdekken? Het mag weer! Om iedereen weer te verwelkomen in de trein verkoopt NS een voordelige NS dagretour via de Spoordeelwinkel. Voor € 17,50 ontvang je een treinkaartje, waarmee jouw heen- en terugreis op een traject naar keuze is...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders