Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils. Duik met ons in deze wervelwind van muziek, kunst en cultuur!

Ook een leuk festival in Duitsland bezoeken? Dan reis je natuurlijk per voordelig, duurzaam en comfortabel per trein. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland zijn eenvoudig online te boeken via onze website. Wanneer je online boekt betaal je geen boekingskosten en ontvang je de tickets digitaal. Makkelijker kan bijna niet!

Trein Festival

De Duitse festivalzomer is een avontuur dat je niet wilt missen. Het is een kans om nieuwe muziek te ontdekken, jezelf onder te dompelen in kunst en cultuur, en onvergetelijke herinneringen te maken. Dus pak je tent, zonnebril en feeststemming in en laat je meevoeren door de energie van de Duitse festivals!

Muziekfestivals: Een symfonie van genres

  • Rock am Ring en Rock im Park (juni): Deze iconische tweelingfestivals zijn een must voor rock- en metalfans. Headliners als Kings of Leon en Die Toten Hosen zetten het publiek in vuur en vlam.
  • Hurricane en Southside (juni): Deze festivals in het noorden van Duitsland bieden een mix van rock, pop en elektronische muziek. Verwacht namen als Muse, Arctic Monkeys en Billie Eilish.
  • Fusion Festival (juni/juli): Dit alternatieve festival in Lärz is een smeltkroes van muziek, kunst en politiek. Het is een plek waar je kunt dansen, discussiëren en dromen.
  • Melt! Festival (juli): Dit festival in Ferropolis, een voormalige mijn, is een unieke ervaring. Industriële landschappen vormen het decor voor elektronische beats en lichtshows.
  • Wacken Open Air (augustus): Dit festival in Wacken is het walhalla voor metalheads. Met bands als Iron Maiden en Slipknot is het een headbang-feest van epische proporties.
  • Lollapalooza Berlin (september): Dit festival in het Olympisch Park van Berlijn brengt een eclectische mix van rock, pop, hiphop en elektronische muziek.

Cultuur- en kunstfestivals: Een feest voor de zintuigen

  • Tollwood Festival (München, juli/augustus): Dit festival is een mix van muziek, theater, kunst en lekker eten. Het is een plek waar je kunt genieten van wereldmuziek, circusacts en duurzame initiatieven.
  • Christopher Street Day (verschillende steden, juli): Dit LGBTQ+-festival is een kleurrijk spektakel van parades, feesten en politieke statements. Het is een viering van diversiteit en gelijkheid.
  • Karneval der Kulturen (Berlijn, mei/juni): Dit straatfestival is een explosie van kleur, muziek en dans. Het is een eerbetoon aan de multiculturele samenleving van Berlijn.

Tips voor festivalgangers

  • Boek accommodatie op tijd: Hotels en campings in de buurt van festivals zijn vaak snel volgeboekt.
  • Bereid je voor op alle weersomstandigheden: Het Duitse zomerweer kan onvoorspelbaar zijn. Neem zonnebrandcrème, regenkleding en warme lagen mee.
  • Verken de omgeving: Festivals zijn een geweldige manier om nieuwe steden en regio’s te ontdekken. Neem de tijd om de lokale cultuur te proeven.
Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Duitsland is de onbetwiste koning van de kerstmarkten. Elk jaar, van eind november tot eind december, transformeren de pleinen en straten van steden en dorpen in een betoverend winterwonderland. De geur van glühwein, gebakken lekkernijen en dennennaalden vult de...

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Het Oktoberfest in München is meer dan alleen een bierfestival. Het is een cultureel fenomeen dat jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Van de iconische biertenten tot de traditionele Beierse klederdracht en de bruisende sfeer, het Oktoberfest...

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Leiden, bekend om zijn historische charme, winkels, horeca en bruisende studentenleven, herbergt ook een verrassende diversiteit aan wilde dieren. Deze verrassende kant van de stad wordt zowel door bezoekers als de lokale inwoner over het hoofd gezien, terwijl de...

Pin It on Pinterest