Winkelen in Mechelen per trein

Wil je er even een dagje tussenuit en een dagje winkelen in Mechelen? Reis dan per trein naar deze geweldige Belgische bestemming. Met de rechtstreekse verbinding reis je al in 2 uur naar hartje centrum. Goedkope treinkaartjes naar Mechelen zijn al tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar voor 25 euro (2e klas) en 35 euro (1e klas).

Mechelen is een prachtige stad in België met veel winkels en boetieks. Er zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen, maar er zijn ook genoeg lokale specialiteiten en winkels van bekende merken te vinden. Op deze pagina nemen we de buurten en straten met je door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Citytrip Mechelen Trein

Waar Winkelen in Mechelen?

Het centrum van Mechelen is officieel een autovrije zone, waardoor je in alle rust kan winkelen in Mechelen. Naast de vele boetiekjes, warenhuizen en winkels van bekende merken zijn er tal van historische bezienswaardigheden te vinden en panden met prachtige architectuur. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar het geeft eveneens een extra beleving en vergroot het winkelplezier.

Overtuigd? Dan wil je vast jouw dagje alvast plannen, maar waar kan je nou eigenlijk leuk winkelen?

Grote Markt: De Grote Markt is het hart van Mechelen en is een perfecte plek om te beginnen met winkelen. Hier vind je tal van winkels, boetieks, cafés en restaurants.

Tip! Elke zaterdag wordt er een markt gehouden op de Grote Markt van Mechelen. Hier vind je tal van kraampjes die lokale producten verkopen, zoals kaas, brood en groenten.

Bruul: Dit is een van de belangrijkste winkelstraten van Mechelen en biedt een breed scala aan winkels en boetieks, waaronder bekende internationale merken en lokale winkels.

Onze-Lieve-Vrouwestraat: Deze straat biedt een mix van winkels, boetieks en restaurants. Het is ook een van de oudste winkelstraten van Mechelen en heeft een charmante sfeer.

IJzerenleen: Deze straat is een andere belangrijke winkelstraat in Mechelen en biedt een breed scala aan winkels en boetieks. Het heeft ook een prachtige architectuur en is een van de meest levendige straten van de stad.

Vismarkt: Dit is een klein, charmant plein met winkels en boetieks die lokale producten verkopen, zoals chocolade en bier.

Winkelcentrum Mechelen: Als je op zoek bent naar een overdekte winkelervaring, dan is Winkelcentrum Mechelen een goede keuze. Het biedt een breed scala aan winkels, boetieks en restaurants onder één dak.

Local market Mechelen: Deze markt wordt gehouden op zondag en biedt een scala aan lokale en ambachtelijke producten, waaronder verse producten, kleding en sieraden.

Ook een dagje weg? Ontdek Mechelen! Voor een dagje winkelen in Mechelen reis je natuurlijk per trein naar deze bestemming in België. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder bijjkomende boekingskosten. Zorg er wel voor dat je minimaal 7 dagen voor vertrek boekt. Extra voordelig op reis? Kijk dan voor reizen op maandag t/m donderdag.

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders