Wat te doen in Mannheim (Mannheim CityGuide)

Mannheim een stad in Baden-Würtemmberg in Duitsland. Bij de meeste mensen doet de naam Mannheim een belletje rinkelen vanwege de gelijknamige voetbalclub, maar deze stad is veel meer dan dat. Er zijn niet veel mensen die kiezen voor Mannheim als stedentripbestemming, terwijl het een erg leuke stad is. Er zijn historische bezienswaardigheden, leuke restaurants en vooral heel veel winkels. Een perfecte spot voor shopliefhebbers dus! Mannheim wordt ook wel de Quadratestadt genoemd, vanwege de manier waarop de binnenstad aangelegd is, namelijk volgens een schaakbordpatroon. De blokken (Quadraten) zijn genummerd en daardoor zijn er bijna geen straatnamen te vinden. Een voor ons gek, maar toch handig systeem!

Mannheim

Bezienswaardigheden in Mannheim

Binnenkort voor een stedentrip, vakantie of dagje naar Mannheim? Ontdek de leukste activiteiten, winkelstraten en bezienswaardigheden in Mannheim.

Watertoren

De watertoren uit 1889 is een van de bekendste symbolen van Mannheim. De toren staat aan de Friedrichsplatz, waar ook de Kunsthalle te vinden is.

Mannheimer Schloss

In de Tweede Wereldoorlog is dit gebouw flink beschadigd, maar gelukkig is dit prachtige barokke paleis weer net zo mooi als voorheen opgebouwd. In het gebouw worden tegenwoordig veel universiteitslessen gegeven, maar ook als toerist moet je er zeker eens een kijkje nemen.

Sebastiaankerk

De St. Sebastiaankerk is de oudste katholieke kerk in Mannheim. Daarnaast is het zelfs het oudst bewaard gebleven gebouw van de stad. De kerk is gelegen in Quadrat F1, net als het Alte Rathaus, dus die twee kun je mooi met elkaar combineren.

Kunsthalle

Deze kunsthal is gevestigd in de Jugendstilfabriek en is wel 13.000m2 groot. Er zijn zeven verschillende hallen, die verbonden zijn door bruggen. De vele ramen die er zijn zorgen voor prachtig licht, waardoor de kunstwerken nog beter uit de verf komen.

Winkelen in Mannheim

In Mannheim zijn meer dan 2000 (!) winkels te vinden, dus mocht je opzoek zijn naar iets nieuws ga je hier zeker weten slagen. Op de zogeheten ‘Mannheimer Planken’ zijn de meeste winkels te vinden. Dit wordt ook wel de langste loopbrug van de stad gezien en eromheen vind je allerlei soorten winkels, van bekende kledingwinkels tot sieradenboetiekjes tot pop-up shops.

Met kinderen naar Mannheim

Je zou er niet snel aan denken om met kinderen naar Mannheim te gaan, maar toch zijn er een aantal dingen te doen die ook voor kinderen leuk kunnen zijn. In het Zeughaus (Wapenarsenaal) wordt een gedeelte van de collectie van de Reiss-Engelhorn-Musea getoond, je kunt hier onder andere ‘teruggaan’ naar de oudheid. Voor kinderen is het zeer interessant om al die oude voorwerpen te kunnen bekijken. In het Technoseum kun je van alles vinden over verschillende technologische ontwikkelingen. Ook voor kinderen valt hier veel te zien. Je herbeleeft als het ware de industriële revolutie en er zijn vaak ook gave exposities te bewonderen. Een andere mooie plek is het Luisenpark, dit park wordt ook wel als een van de mooiste parken in Duitsland gezien. Voor kinderen dé perfecte spot om zich even uit te leven.

Openbaar vervoer in Mannheim

In Mannheim kun je gebruik maken van de tram en de bus. Ook kun je er fietsen huren, wat ook een erg leuke manier is om de stad te verkennen. Mocht je nu echt de tijd hebben en niet snel moe worden, kun je ook een groot gedeelte van de stad te voet ontdekken.

Mannheim

Met de trein naar Mannheim

Reis met de trein naar Mannheim, want met een reistijd van slechts 4 uur en 49 minuten komt u aan in hartje centrum. Dagelijks zijn er ongeveer 5 tot 6 verbindingen per ICE International vanaf Amsterdam Centraal naar Mannheim. Treintickets naar Mannheim boekt u online vanaf 180 dagen voor vertrek zonder boekingskosten vanaf € 40.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders