Wat te doen in Mannheim (Mannheim CityGuide)

Mannheim een stad in Baden-Würtemmberg in Duitsland. Bij de meeste mensen doet de naam Mannheim een belletje rinkelen vanwege de gelijknamige voetbalclub, maar deze stad is veel meer dan dat. Er zijn niet veel mensen die kiezen voor Mannheim als stedentripbestemming, terwijl het een erg leuke stad is. Er zijn historische bezienswaardigheden, leuke restaurants en vooral heel veel winkels. Een perfecte spot voor shopliefhebbers dus! Mannheim wordt ook wel de Quadratestadt genoemd, vanwege de manier waarop de binnenstad aangelegd is, namelijk volgens een schaakbordpatroon. De blokken (Quadraten) zijn genummerd en daardoor zijn er bijna geen straatnamen te vinden. Een voor ons gek, maar toch handig systeem!

Mannheim

Bezienswaardigheden in Mannheim

Binnenkort voor een stedentrip, vakantie of dagje naar Mannheim? Ontdek de leukste activiteiten, winkelstraten en bezienswaardigheden in Mannheim.

Watertoren

De watertoren uit 1889 is een van de bekendste symbolen van Mannheim. De toren staat aan de Friedrichsplatz, waar ook de Kunsthalle te vinden is.

Mannheimer Schloss

In de Tweede Wereldoorlog is dit gebouw flink beschadigd, maar gelukkig is dit prachtige barokke paleis weer net zo mooi als voorheen opgebouwd. In het gebouw worden tegenwoordig veel universiteitslessen gegeven, maar ook als toerist moet je er zeker eens een kijkje nemen.

Sebastiaankerk

De St. Sebastiaankerk is de oudste katholieke kerk in Mannheim. Daarnaast is het zelfs het oudst bewaard gebleven gebouw van de stad. De kerk is gelegen in Quadrat F1, net als het Alte Rathaus, dus die twee kun je mooi met elkaar combineren.

Kunsthalle

Deze kunsthal is gevestigd in de Jugendstilfabriek en is wel 13.000m2 groot. Er zijn zeven verschillende hallen, die verbonden zijn door bruggen. De vele ramen die er zijn zorgen voor prachtig licht, waardoor de kunstwerken nog beter uit de verf komen.

Winkelen in Mannheim

In Mannheim zijn meer dan 2000 (!) winkels te vinden, dus mocht je opzoek zijn naar iets nieuws ga je hier zeker weten slagen. Op de zogeheten ‘Mannheimer Planken’ zijn de meeste winkels te vinden. Dit wordt ook wel de langste loopbrug van de stad gezien en eromheen vind je allerlei soorten winkels, van bekende kledingwinkels tot sieradenboetiekjes tot pop-up shops.

Met kinderen naar Mannheim

Je zou er niet snel aan denken om met kinderen naar Mannheim te gaan, maar toch zijn er een aantal dingen te doen die ook voor kinderen leuk kunnen zijn. In het Zeughaus (Wapenarsenaal) wordt een gedeelte van de collectie van de Reiss-Engelhorn-Musea getoond, je kunt hier onder andere ‘teruggaan’ naar de oudheid. Voor kinderen is het zeer interessant om al die oude voorwerpen te kunnen bekijken. In het Technoseum kun je van alles vinden over verschillende technologische ontwikkelingen. Ook voor kinderen valt hier veel te zien. Je herbeleeft als het ware de industriële revolutie en er zijn vaak ook gave exposities te bewonderen. Een andere mooie plek is het Luisenpark, dit park wordt ook wel als een van de mooiste parken in Duitsland gezien. Voor kinderen dé perfecte spot om zich even uit te leven.

Openbaar vervoer in Mannheim

In Mannheim kun je gebruik maken van de tram en de bus. Ook kun je er fietsen huren, wat ook een erg leuke manier is om de stad te verkennen. Mocht je nu echt de tijd hebben en niet snel moe worden, kun je ook een groot gedeelte van de stad te voet ontdekken.

Mannheim

Met de trein naar Mannheim

Reis met de trein naar Mannheim, want met een reistijd van slechts 4 uur en 49 minuten komt u aan in hartje centrum. Dagelijks zijn er ongeveer 5 tot 6 verbindingen per ICE International vanaf Amsterdam Centraal naar Mannheim. Treintickets naar Mannheim boekt u online vanaf 180 dagen voor vertrek zonder boekingskosten vanaf € 40.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest