Wat te doen in Londen (Londen CityGuide)

Londen

Londen staat vaak hoog in ieders lijstje als het gaat om favoriete stedentrips. Lekker dichtbij, de mooiste winkels, musicals op West End en genoeg bezienswaardigheden. Het is bijna onmogelijk om in één tripje alle bezienswaardigheden af te gaan, dus bezoek Londen vooral een tweede keer! Naast de drukte van de stad kun je ook heerlijk relaxen in een van de prachtige parken die Londen te bieden heeft. Vergeet ook vooral niet te genieten van een echte afternoon tea, pas dan is je tripje naar Engeland echt compleet!

Londen

Bezienswaardigheden in Londen

London Eye, Big Ben, Westminster Abbey

Vlak langs de rivier de Thames vind je deze drie bezienswaardigheden, waarschijnlijk meteen drie van de bekendste. De London Eye is een 135 meter hoog reuzenrad die sinds het jaar 2000 ‘The Queen’s Walk’ siert. Het is niet zomaar een reuzenrad, want de cabines zijn gesloten en je kunt er met een stuk of 8 man in. Het rad is al mooi om te bekijken, maar een ritje in de London Eye is nog veel specialer, je hebt dan namelijk een prachtig uitzicht over de hele stad en soms nog verder. Op tijd komen is wel aangeraden, want er staat altijd een flinke rij. Schuin tegenover de London Eye zie je de Big Ben. Deze klokkentoren staat er al sinds 1859 en heeft nog nooit de verkeerde tijd aangegeven. Helaas staat ‘ie nu (2018) in de stijgers, dus valt er niet zoveel moois te zien. De Westminster Abby, die achter de Big Ben ligt, is al sinds 1066 wereldberoemd als de plek waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden. Deze kerk is van buiten al prachtig, maar zodra je binnen bent zie je pas echt hoe mooi dit bouwwerk is.

Tower of London

De Tower of Londen is van origine een gevangenis, een plek waar je absoluut niet wilde zijn. Verraders van de troon werden hier opgesloten en vaak geëxecuteerd. Je kunt de Tower bezoeken en vanbinnen kom je meer te weten over zijn -vaak bloederige- geschiedenis. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Tower is het zien van de kroonjuwelen die hier liggen opgeslagen.

St Paul’s Cathedral

Van verre zie je deze prachtige kathedraal al boven andere gebouwen uittorenen, de koepel is 110 meter hoog, en dat maakt de St Paul’s Cathedral de tweede grootste van de wereld. Vanbinnen vind je de mooiste mozaïeken, veel goud en meer fantastische architectuur. In The Whispering Gallery is de akoestiek zo speciaal dat je, wanneer je fluistert, dat door de hele koepel heen kunt horen. 

Tower Bridge

Deze bijzondere brug is echt een symbool van Londen. Binnenin de Tower Bridge kun je een expositie bezoeken waarin je kunt zien hoe de brug is gemaakt. De expositie vindt plaats in de torens en in het stuk boven de weg. Daar hebben ze iets heel leuks mee gedaan; een groot stuk van het pad waar je overheen loopt is van glas, zodat je alle auto’s en voetgangers onder je door ziet lopen. Een erg speciale ervaring, die nogal beangstigend kan zijn als je last hebt van hoogtevrees.

Winkelen in Londen

Voor de echte shopaholics onder ons is London dé perfecte stad. Grote winkelstraten, nog grotere warenhuizen, je vindt er werkelijk waar alles. De grootste en bekendste winkelstraat is toch wel Oxford Street. Je vindt hier alle bekende winkels, zoals SuperDry, Nike en Zara. Daarnaast is ook warenhuis Debenhams hier te vinden, net als het naastliggende John Lewis. Regent Street ligt schuin naast Oxford Street en ook hier vind je vele winkels. Warenhuis Liberty London, Ted Baker, speelgoedwinkel Hamleys, er is voor ieder wat wils. Iets verderop ligt Carnaby Street, een van de leukste plekken in de stad. Hier vind je iets exclusievere winkels en een schattige courtyard met cafeetjes en restaurants.

Met kinderen naar Londen

London is een stad die ook heel leuk is om met kinderen te bezoeken. Je kunt wel iets minder doen op de dag, want een gemiddelde dag in Londen kost je zo’n 15.000 stappen, een beetje veel voor kleine kinderen. Je kunt bijvoorbeeld met ze naar de London Zoo, een mooie dierentuin in Regent’s Park. Hiernaast is het erg leuk om met ze naar het Natural History Museum te gaan, dit museum is erg groot, dus je vermaakt je hier zo een paar uur en er valt héél veel te zien en mee te maken. Een andere mooie belevenis is Sea Life London. Dit ligt tegenover de London Eye, dus als je beide wilt doen is dat supermakkelijk. In de Sea Life vind je de prachtigste soorten vissen en kun je zelfs in een tunnel lopen waar het aquarium als het ware omheen loopt, hierdoor heb je het idee dat je jezelf echt in de zee bevindt.

Openbaar vervoer in Londen

Het makkelijkst is het om in Londen met de metro te reizen. De meeste gaan om de 2 minuten, langer dan 6 minuten moet je in ieder geval nooit wachten. De vele lijnen maken het dat je echt overal in de stad kunt komen. Voor de metro kun je losse kaartjes kopen, maar de beste optie is de Oyster Card, een soort ov-kaart. Je zet er geld op en je checkt ermee in en uit.

Kerst in Londen

Vanaf ongeveer half november begint de kersttijd in Londen, wat de stad pas echt magisch maakt. Overal in de stad vind je de mooiste kerstverlichting, vooral de winkelstraten zijn een echte lust voor het oog. Naast de Golden Jubilee Brigde, aan de kant van de London Eye, is een kerstmarktje met verschillende foodtrucks en lekkere drankjes, waar je ’s middags of ’s avonds lekker kunt borrelen en een hapje kunt eten. Een ander hoogtepunt met kerst is het Winterwonderland in Hyde Park. Dit megagrote evenement is een kermis, kerstmarkt en foodtruck festival in één. Een echte aanrader om heen te gaan als je eind november of in december in Londen bent.

Londen

Trein naar Londen

Boek uw treintickets naar Londen 4 tot 6 maanden voor vertrek voor de laagste prijs en reis voor € 59 heen en € 40 terug. Er zijn dagelijks minimaal 6 verbindingen naar Londen en 2 directe verbindingen vanaf Amsterdam Centraal per Eurostar. Van Amsterdam naar Londen bedraagt de reistijd per directe verbinding 03:41 uur. De terugreis kan al met een reistijd van slechts 03:01 uur.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!