Wat te doen in Kopenhagen (Kopenhagen CityGuide)

Kopenhagen: een geweldig leuke stad in Denemarken. Een haven met mooie boten, gekleurde huisjes aan de kade, overal leuke straatjes én veel groen. Dat is Kopenhagen in een notendop, maar dan ben je nog lang niet klaar. Kopenhagen is namelijk ook een perfecte winkelstad en ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. In Kopenhagen wordt veel gefietst en de grachten lijken soms zelfs een klein beetje op die van Amsterdam, dus je zult je al snel thuis voelen Kopenhagen is ook nog eens makkelijk en snel te bereiken, wat wil je nog meer?!

Kopenhagen

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Nyhavn

Wanneer je foto’s van Kopenhagen ziet, zijn die meestal in deze haven gemaakt. Vroeger was Nyhavn een van de belangrijkste havens van het land, maar tegenwoordig is het een gezellige, fotogenieke plek. De kade staat vol met gezellige cafeetjes en restaurantjes en de gekleurde huizen maken het perfecte plaatje helemaal af. Op de terrassen hier betaal je wat meer dan in de rest van de stad, maar het is zo’n leuke plek dat dat voor een keertje best even kan!

Rundetaarn

Vanaf deze ronde toren heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Voor iedereen die nu denkt: ‘Nee hé, niet weer al die traptreden.’ Geen zorgen, die zijn er niet! Binnenin de toren is een schuin omhooglopende gang die je naar de top leidt. De toren is 35 meter hoog en in het midden van de toren kan je op een glazen platform staan zodat je 25 meter naar beneden kunt kijken. Niet aan te raden voor degenen met hoogtevrees!

Torvehallerne

Stedentripjes en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in Kopenhagen vallen er genoeg lekkernijen en fijne restaurantjes te ontdekken. Een erg leuke plek om te bezoeken zijn de foodhallen Torvehallerne. Hierbinnen vind je allerlei kraampjes met lokale delicatessen, vers fruit, allerlei soorten drankjes en nog veel meer lekkers.

Christiania

Deze ‘hippie- wijk’ aan de rand van Kopenhagen is een bijzondere plek. Het wordt ook wel een vrijstad genoemd, ze hebben dus eigen regels, waaronder een regel die het handelen in drugs niet verbiedt. Dat is ook de reden dat je op veel plekken in deze wijk geen foto’s mag maken, dat vinden de bewoners toch niet zo fijn. Ondanks dat dit hier zomaar kan heerst er absoluut geen vervelende sfeer, integendeel, het is juist vrijheid blijheid! Er wonen veel kunstenaars, dus er zijn leuke boetiekjes met eigen werk. Ook vind je er een aantal leuke eettentjes. De street art is ook zeker een reden om hier even naartoe te gaan, er zijn prachtige werken te vinden.

Amalienborg

Amalienborg is het slot van de Deense koninklijke familie, waarvan één vleugel geopend is voor publiek. Ook van buiten is het een prachtig gebouw om te zien. Tip: als je er om 12 uur bent kun je de wisseling van de wacht meemaken.

Statens Museum for Kunst

Dit Nationale Museum is het grootste kunstmuseum van Denemarken, met verschillende kunstwerken uit de afgelopen zeven eeuwen. Er is werk van Deense kunstenaars te vinden, maar ook van internationale namen. Het museum staat vooral bekend om de collectie kunst uit de Deense ‘Golden Age’. Een echte aanrader voor kunstliefhebbers.

Winkelen in Kopenhagen

Zoals eerder al genoemd is Kopenhagen een perfecte stad voor de shopaholics onder ons. Strget is de langste autovrije winkelstraat van Europa, dus hier kun je zeker weten je slag slaan! Van de H&M en de Zara tot luxe winkels als Louis Vuitton, je vindt ze hier allemaal. Ben je op zoek naar iets speciaals, dan kun je beter naar de Kompagnistraede gaan, hier zijn allerlei leuke boetiekjes met originele kleding, sieraden en accessoires voor in huis.

Met kinderen naar Kopenhagen

Kopenhagen is een prima stad om te bezoeken met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het beeldje van De Kleine Zeemeermin of spendeer een paar uur in Tivoli, het stadspretpark (dat overigens niet het heel jaar door open is, dus handig om dat van tevoren even te checken). Een andere fantastische activiteit is een bezoekje aan aquarium Den Blå Planet. Hier kun je onder een tunnel doorlopen waar het aquarium overheen- en langsloopt, zodat het net lijkt alsof jij je zelf onder water bevindt.

Openbaar vervoer in Kopenhagen

In Kopenhagen kun je veel lopend of fietsend doen, maar de Copenhagen Card is toch wel een aanrader om aan te schaffen. Je kunt deze voor 24 of 48 uur kopen en hiermee maak je gratis gebruik van het ov én kun je verschillende bezienswaardigheden gratis bezoeken. Er is ook een rondvaart van een uur inbegrepen, superhandig dus!

Met de trein naar Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen is goed te doen met een reistijd van ongeveer 13 uur. U reist per trein naar Osnabruck en Hamburg, waarna u overstapt op de trein naar Kopenhagen. Treintickets naar Kopenhagen zijn verkrijgbaar vanaf € 39,90, wanneer u 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Pin It on Pinterest