Wat te doen in Hamburg (Hamburg CityGuide)

Hamburg, een stad waar een van de grootste havens van Europa ligt en moderniteit hand in hand gaat met historische pakhuizen. Als echte wereldstad is Hamburg multicultureel en valt er altijd wel wat te beleven; winkelen en uitgaan kun je hier bijvoorbeeld als de beste en ook qua eten en drinken zit je hier niet verkeerd. Hamburg is slechts 6 uurtjes van Amsterdam verwijderd met de trein en is absoluut de moeite waard om op je stedentrip-lijst te zetten.

Hamburg

Bezienswaardigheden in Hamburg

Beachclub Strandpauli

Of dit echt een bezienswaardigheid is valt over te twisten, maar zelfs aan de Nederlandse kust zijn er weinig pareltjes te vinden zoals deze. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het water en de haven. Ook ’s avonds is het hier prima te vertoeven met schattige lichtjes en vuurkorven. In de winter is Strandpauli ook geopend: geniet binnen van een speciale wintercocktail of doe je bij het diner te goed aan en heerlijke fondue. ’s Winters zijn de openingstijden wel anders, dus let daarop als je een bezoekje aan deze fantastische plek brengt.  

Kaffeemuseum Burg

Voor liefhebbers van koffie is dit de perfecte plek om te bezoeken. Een echt museum kun je het bijna niet noemen, want de ruimte is vrij klein en er valt niet bijster veel te bewonderen. Toch is het leuk om iets meer over de geschiedenis van koffie te weten te komen en kun je zien hoe de koffie wordt gemaakt. Natuurlijk wordt hier ook koffie verkocht en kun je zelf ook direct genieten van een kopje koffie en een lekker stuk ‘Kuchen’. De koffie hier wordt door vele bezoekers als de beste van Hamburg gezien!

Chocoversum

Van koffieliefhebbers naar chocoladeliefhebbers. Deze plek moet je hebben bezocht! Je vindt dit prachtige museum in het Kontorhausviertel. Het hele museum gaat over het proces van cacaovrucht naar de chocola die in de winkel ligt. Na de rondleiding en demonstratie kun je, hoera, ook zelf chocolade gaan proeven. En dat is natuurlijk het beste van alles ?

Speicherstadt (unesco)

Dit prachtige complex van pakhuizen op palen is gesitueerd op kleine eilandjes in de Elbe. De pakhuizen zijn gebouwd tussen 1883 en 1927 en het is het grootste pakhuizencomplex ter wereld. Tijdens de oorlog is er veel in de stad verwoest, maar de gebouwen zijn zo dicht mogelijk bij het origineel herbouwd. Sinds 2015 staat deze plek, samen met het Kontorhausviertel, op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Maak dus vooral een boottocht door de Speicherstadt en je kijkt je ogen uit!

Winkelen in Hamburg

In het centrum van de stad vind je mooie winkelstraten, grote warenhuizen en overdekte winkelpassages. Bij deze wat tips voor de leukste plekjes.

Schanzenviertel

Dit is een van Hamburgs kleinste, maar leukste wijkjes. Je vindt hier veel winkeltjes met vintage spullen, handgemaakte sieraden en andere leuke boetiekjes. Wat ook niet valt te missen is de street art, bijna elke muur is wel versierd met de mooiste kleuren en tekeningen.

Mönkebergstrasse, Aldstadt

In deze straat vind je alle grote winkelketens en het grootste winkelcentrum van de stad, Europa Passage. Ook het Levantehuis Hamburg, het mooiste winkelcentrum van Hamburg genoemd, ligt in deze buurt.

Neuer Wall

Mensen met een goed gevulde portemonnee kunnen hier hun hart ophalen. In de straat Neuer Wall vind je namelijk alle designermerken zoals Gucci, Prada en Armani

Met kinderen naar Hamburg

Hamburg wordt ook wel de ‘groene stad’ genoemd, dat maakt het een zeer aantrekkelijke plek voor kinderen. Naast dat de haven en een rondvaart natuurlijk prima activiteiten voor kinderen zijn, kun je op de twee meren (Binnen- en Außeralster) waterfietsen huren, kanoën of suppen. Een fietstochtje rondom het meer is ook erg leuk om te doen.  

Het openbaar vervoer in Hamburg

Mocht je veel gebruik willen maken van het openbaar vervoer en ben je van plan een aantal bezienswaardigheden te bezoeken, dan is de Hamburg Card een goed idee. Je kunt hiermee met de bus, de U-bahn, de S-bahn en je krijgt korting op verschillende bezienswaardigheden en restaurants. Als het mooi weer is, is het een goed idee om een fiets te huren en zo de stad te verkennen. Een begeleide fietstour is ook erg leuk.

Uitgaan in Hamburg

Hamburg is dé stad voor vrijgezellenfeesten, je ziet dan ook geregeld mensen in rare outfits rondlopen. Maar ook voor jongeren is Hamburg een uitgaansstad bij uitstek. In de wijk St. Pauli vind je de Reeperbahn, het voormalig Red Light district. Daar bevinden zich de meeste clubs en bars. De felle neonlichten komen je al van ver tegemoet en het is hier ’s avonds en ’s nachts een drukte van belang met dronken mensen. In de zijstraatjes vind je de wat minder ‘schreeuwerige’ bars en nachtclubs, waar het vaak ook een stuk sfeervoller is. In Hamburg is er geen strikte sluitingstijd, dus je kunt tot ’s morgensvroeg doorhalen!

Hamburg

Trein naar Hamburg

Reis voordelig per trein naar Hamburg met een reistijd van slechts 05:12 uur. Vanaf Amsterdam Centraal vertrekken er dagelijks treinen van InterCity Berlijn naar Hamburg. Zo vertrekken er dagelijks 7 treinen van IC Berlijn vanaf Amsterdam Centraal, waarbij u met slechts 1 overstap op Osnabruck naar Hamburg reist. Treintickets naar Hamburg zijn al verkrijgbaar vanaf € 40 vanaf elk station in Nederland en zijn 180 dagen voor vertrek tegen minimaal tarief te boeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest