Wat te doen in Frankfurt (Frankfurt CityGuide)

Frankfurt is een Duitse stad die veel mensen voornamelijk als zakendistrict zien en niet als een stad voor een leuk en gezellig stedentripje. Mocht je die gedachte nou ook hebben: je hebt het mis! Frankfurt is veel meer dan wolkenkrabbers en gehaaste zakenmensen in pak. Het historisch centrum voelt net als een klein schattig dorpje binnenin een grote stad. Onontdekte straatjes, leuke terrasjes en prachtige architectuur. Vergeet ook niet rivier de Main, waar over de hele lengte van de oevers parken zijn aangelegd waar je met mooi weer heerlijk kunt fietsen of wandelen.

Frankfurt

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Binnenkort naar Frankfurt? Ontdek de hoogtepunten, leukste activiteiten en mooiste bezienswaardigheden van Frankfurt. Mis niets!

DomRömer Kwartier

Dit historische hart van Frankfurt wordt ook wel de ‘nieuwe Altstadt’ genoemd. In de Tweede Wereldoorlog werd deze wijk bijna compleet vernietigd, maar gelukkig heeft een groot renovatieproject de wijk weer hersteld naar hoe het vroeger was. Er zijn originele bouwmaterialen gebruikt, dus wanneer je hier nu loopt voelt het net alsof je terug in de tijd bent gegaan. Vanaf plein Römerberg starten verschillende stadstours, een erg leuke activiteit als je hier bent.

Main Tower

De Main Tower is een wolkenkrabber van maar liefst 200 meter, waar je bovenaan een uitkijkplatform vindt. Hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad en bij helder weer nog wel verder! In het Restaurant & Lounge gedeelte kun je ook een hapje eten. Voor degenen die 200 meter toch iets te hoog vinden, vanaf de Dom van Frankfurt heb je ook een heel mooi uitzicht op 95 meter hoogte.

MMK Museum

Dit museum voor moderne kunst is gelegen in de Altstadt en je vindt hier wel 5000 verschillende werken van verschillende kunstenaars. Werken van nu, maar ook werken uit de jaren ’70. Daarnaast zijn er wisselde exposities, kortom: een echte aanrader voor ieder die van kunst houdt!

Palmengarten

In Frankfurt vind je veel parken en tuinen. De Palmengarten is een van de grootste van de stad. Deze botanische tuin is wel 29 hectare groot en je waant je hier in een oase van groen. Naast het bekijken van de verschillende exotische planten kun je hier een bootje huren en een ontspannen tochtje over het meer maken. De Palmengarten wordt door veel mensen als een van de mooiste plekken van de stad gezien, dus sla deze plek zeker niet over.

Winkelen in Frankfurt

Frankfurt is een perfecte winkelstad. In de autovrije winkelstraat Zeil vind je alle grote en bekende winkelketens en ook verschillende terrasjes. Ook winkelcentrum My Zeil heeft hier zijn plek, een erg modern gebouw met nóg meer winkels. Voor de duurdere merken kun je terecht in de Goethestrasse. Ben je meer opzoek naar originele winkeltjes waar je eens wat anders vindt? Dan kun je het best naar de wijk Sachsenhausen gaan. Hier vind je allerlei boetiekjes, terrasjes en traditionele Apfelweincafés. Apfelwein is een beroemd drankje in Frankfurt, iets anders dan je waarschijnljik gewend bent, maar heerlijk dorstlessend!  

Met kinderen naar Frankfurt

Frankfurt is een erg leuke stad om met kinderen naartoe te gaan. Vooral het vele groen in de stad maakt het een erg aantrekkelijke plek. Op rivier de Main kun je op sommige plekken bijvoorbeeld ‘suppen’ (Stand Up Paddling), waarbij je staat op een soort surfplank en je met een peddel vooruit beweegt. Een erg leuke activiteit voor jong en oud. Museum Senckenberg is ook de perfecte plek om met kinderen naartoe te gaan. Dit natuurmuseum is een van de grootste van Duitsland. Je ziet hier van alles wat te maken heeft met de evolutie, de aarde, en verschillende (uitgestorven) diersoorten. Er zijn verschillende exposities en je kunt de skeletten van dinosauriërs van dichtbij bekijken!

Openbaar vervoer in Frankfurt

In Frankfurt kun je in principe veel te voet doen, helemaal als je vooral in het centrum blijft. Wil je iets buiten het centrum doen of zijn je benen toch wat moe geworden, dan heeft Frankfurt een prima metrosysteem. Ga je veel gebruik maken van het openbaar vervoer, dan is het handig om een 1- of 2-daagse Frankfurt Card aan te schaffen zodat je gratis gebruik kunt maken van het ov. Je krijgt hiermee ook nog eens korting bij verschillende musea en restaurants.

Frankfurt

Trein naar Frankfurt

Dagelijks zijn er 5 tot 6 treinverbindingen per ICE International vanuit Nederland naar Frankfurt. De trein vertrekt vanaf Amsterdam CS en maakt een tussenstop op Utrecht CS en Arnhem CS, waarna de trein naar Frankfurt doorreist met een totale reistijd van slechts 03 uur en 56 minuten. Treintickets naar Frankfurt zijn 2 tot 6 maanden voor vertrek te boeken met korting voor een tarief van € 39.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest