Wat te doen in Bremen (Bremen CityGuide)

Hanzestad Bremen is een leuk, pittoresk stadje in Duitsland, op maar 3 uur reizen vanaf Utrecht. Misschien niet zo groot en uitbundig als bijvoorbeeld Hamburg, maar toch de moeite waard. Het oude centrum staat vol met mooie gebouwen en je kunt uren dwalen door schattige straatjes en slenteren langs de rivier. Moe van al het lopen? Neem dan plaats op een van de vele terrassen en drink en lekker Duits biertje. Ook is Bremen een echte groene stad, neem bijvoorbeeld het Bürgerpark waar je kunt wandelen, een roeibootje kunt huren en naar de kinderboerderij kunt gaan. Kortom: een stad die leuk is om te bezoeken als familie, als stel, zelfs in je eentje is het er leuk!

Bremen

Bezienswaardigheden Bremen

Marktplatz

De Marktplatz is het centrale punt van de stad. Hier vind je direct drie van de bekendste bezienswaardigheden, te beginnen met de St. Petri Dom. De torens zijn ongeveer 300 meter hoog en zoals vaak het geval is bij dit soort gebouwen: je kunt ze beklimmen! Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Helaas zit er gaas voor de ramen, maar voor die ene euro is het toch leuk om te doen. Verder vind je op het plein ook het Rathaus. Dit gebouw heeft zowaar de hele Tweede Wereldoorlog overleefd en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onderin het Rathaus ligt de beroemde Ratskeller, waar honderden flessen van de meest bijzondere Duitse wijnen liggen. Je kunt hier een rondleiding krijgen en ’s avonds kun je er ook eten. Let op, het is rond etenstijd heel druk! Verder vind je op dit plein allerlei terrasjes, levende standbeelden en wat leuke kraampjes.

Bötcherstrasse

Dit kleine straatje ligt ongeveer tegenover het Rathaus en mag je niet missen als je hier bent. De straat is in de stijl van het expressionisme ontworpen en is bijna een kunstwerk op zich. Je vindt hier allerlei winkeltjes met ambachtelijke producten.

Schnoor

In de wijk Schnoor kun je terecht voor lieflijke huisjes die als een kralenketting aan elkaar liggen. Er zijn allerlei winkeltjes en restaurantjes met kleine terrasjes, een echte lust voor het oog. Mits je er op een rustige dag bent, want op drukke vakantiedagen kun je over de hoofden lopen. Voor de foodies onder ons ook een erg leuke plek, want je kunt in de eetwinkeltjes heerlijke lekkernijen ontdekken!

Überseestadt

Iets van het oude centrum af vind je Überseestadt. Dit is dé hippe wijk van de stad. Het is officieel een oud havengebied, maar tegenwoordig vind je er street art, coole koffietentjes en nieuwbouwappartementen. Een echte aanrader voor iedereen die van de industriële vibe houdt.

Botanika

Botanika is een prachtig centrum dat bestaat uit een botanische tuin, een ontdekkingscentrum en een dierenwereld. In de tuin vind je de meest prachtige tropische bloemen en planten. Terwijl je tussen al het groen rondloopt over grindpaden en bamboebruggetjes, voel je je even helemaal zen. Niet alleen planten, maar ook dieren staan hier centraal. In de vijver kun je bijvoorbeeld koikarpers vinden en in het aquarium kleine clownvisjes. Ook kikkers en kameleons zijn tussen het groen verstopt en vlinders en wandelende takken worden niet overgeslagen. Het meest bijzondere diertje hier is de withandgibbon, een van de kleinste mensapen. In het ontdekkingscentrum kun je van alles leren over de verschillende dieren en planten.

Winkelen in Bremen

De Obernstrasse is een van de grootste en belangrijkste winkelstraten van de stad. Hier vind je alle bekende winkelketens zoals H&M, Mango en Zara. Voor de kleine, exclusievere winkeltjes kun je beter op zoek gaan naar de kleinere straatjes rondom de Marktplatz.

Met kinderen naar Bremen

Bremen is een ideale stad om met kinderen naartoe te gaan! Je kunt namelijk van alles doen: de oude stad ontdekken, street art in de nieuwe gedeeltes bekijken, een bootje huren in het park. Een bezoekje aan Botanika is een echte aanrader, zeker met kinderen mag je dat zeker niet overslaan.

Openbaar vervoer in Bremen

In Bremen rijden verschillende trams rond. In het stadscentrum kun je in principe alles te voet doen, maar wil je bijvoorbeeld Überseestadt ontdekken, dan kun je het beste met de tram gaan. Je bent daar dan in ongeveer een kwartiertje. Aangezien je waarschijnlijk niet veel gebruik maakt van de tram heb je vaak genoeg aan losse kaartjes of een dagkaart.

Met de trein naar Bremen

Reis per InterCity Berlijn vanaf Amsterdam Centraal naar Bremen in 04:13 uur met slechts 1 overstap. Treintickets naar Bremen zijn al verkrijgbaar voor € 20 en 180 dagen voor vertrek te boeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest