Wat te doen in Braunschweig (Braunschweig CityGuide)

Braunschweig is een mooie stad op ongeveer 60 kilometer ten oosten van Hannover. De Duitsers noemen het een kleine stad, maar er is toch genoeg te doen en te zien! In de Tweede Wereldoorlog is er veel verloren gegaan, dus een groot gedeelte van de stad is modern. Toch zijn er ook genoeg historische huisjes en gebouwen te zien, waardoor het soms lijkt alsof je terug in de tijd bent gegaan. Braunschweig is een erg veelzijdige stad, want naast cultuur en winkels is er ook genoeg groen te vinden. Over rivier de Oker kun je leuke boottochtjes maken en er zijn twee prachtige parken waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken.

Braunschweig

Bezienswaardigheden Braunschweig

Ga goed voorbereid op pad en ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten in Braunschweig d.m.v. onze CityGuide.

Magnieviertal

Deze wijk is door de jaren heen het meest ‘bij zichzelf gebleven’. Je vindt hier de mooiste vakwerkhuizen (er wordt zelfs gezegd dat hier het oudste vakwerkhuis van heel Duitsland staat) en de smalle straatjes en steegjes zijn erg leuk om doorheen te lopen. Hier waan je je echt even in het vroegere Duitsland. Totdat je ergens de hoek omloopt en het Happy Rizzy House ziet, iets wat je hier totaal niet zou verwachten. Dit huizenblok bestaat uit een aantal huizen met ramen op rare plekken, balkons en ze zijn beschilderd met verschillende kleuren en tekeningen. Kunstenaar James Rizzi is verantwoordelijk voor deze explosie van kleuren. Dit mooie plaatje mag je niet missen!

Braunschweiger Dom

De Braunschweiger Dom is de belangrijkste kerk van de stad en ook een van de oudste gebouwen. Van buiten is het al een imposant gebouw, maar ook van binnen is de kerk de moeite waard om te bekijken.

Altstadmarkt

Dit mooie plein werd ergens in het jaar 1200 aangelegd en vooral gebruikt als handelsplek. Tegenwoordig is het één van de meest historische plekken van Braunschweig. Aan het plein vind je het imposante Rathaus, de Martinikerk, het oude tolhuis en in het midden de Marienbrunnen, een prachtig staaltje kunst. Het plein is ook vaak het toneel van verschillende evenementen door het jaar heen.

Rathaus

Het Rathaus trekt direct al je aandacht door de prachtige architectuur. De verschillende torentjes en bogen zijn typisch voor de bouwstijl van vroeger. Tegenwoordig doet het Rathaus dienst als gemeentehuis en in de kelder zijn vaak tentoonstellingen over de geschiedenis van Braunschweig. Je kunt er dus ook gewoon naar binnen!

Herzog Anton Ulrich-Museum

Een van de oudste kunstmusea in Europa, dat is het Herzog Anton Ulrich-museum. Je vindt hier ongeveer 4000 verschillende kunstwerken uit 3000 jaar kunstgeschiedenis. Er hangen ook een aantal kunstwerken van Nederlandse schilders zoals Vermeer. Een echte aanrader voor kunstliefhebbers dus!

Bürgerpark

In dit megagrote park van 42 hectare kun je heerlijk vertoeven op een mooie dag. Of je er nou komt om te wandelen, te fietsen of te picknicken, het is een prachtige plek door het vele groen om je heen. Rivier de Oker loopt ook door het Bürgerpark heen en hier kun je verschillende rondvaarten maken. Ook kun je kano’s en waterfietsen huren, een erg leuke activiteit voor iedereen! Aan de Oker vind je ook strandcafé Okercabana, een soort van stadsstrand met een gezellige bar.

Met kinderen naar Braunschweig

Braunschweig is een prima stad om met kinderen naartoe te gaan, er zijn vele activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jong en oud. Neem bijvoorbeeld een ritje over de Oker. Of dat nou in een kano, waterfiets of ander soort boot is, het is altijd leuk! Ook het Happy Rizzi House is erg leuk om te zien. Qua musea zijn het Natuurhistorisch museum en het Landes Museum aanraders, je hebt daar namelijk speciale gedeeltes/routes voor kinderen.

Winkelen in Braunschweig

Het voordeel aan Braunschweig: het is echt een combinatie van oud en nieuw. Naast de historische gebouwen en straatjes heb je ook een modern winkelgebied. Van populaire modeketens tot de luxe merken, je hebt er alles.

Openbaar vervoer in Braunschweig

In Braunschweig wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de bus en de tram. Veel van de bezienswaardigheden liggen gelukkig dicht bij elkaar dus kun je gewoon te voet. Of je huurt een fiets, ook een erg leuke manier om een stad te ontdekken!

Met de trein naar Braunschweig

Per trein rijdt de IC Berlijn dagelijks op het traject tussen Amsterdam CS en Hannover. Op het station Hannover stapt u over op een regionale trein naar Braunschweig en komt u met een reistijd van ongeveer 05:06 uur aan in het centrum. Treintickets zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar vanaf € 40 bij TrainLine. De tarieven zullen hoger liggen naar mate de reisdatum dichterbij komt.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest