Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige groene landschappen. De liefhebber van historie en cultuur in combinatie met mooie fietstochten en wandelroutes kan hier dan ook veel plezier beleven.

Natuurlijk bezoek je Waals Brabant per trein en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Zo is een treinkaartje naar Waterloo al verkrijgbaar vanaf 31,50 euro met een reistijd van slechts 2.40 uur. Ook Waals Brabant per trein bezoeken? Plan jouw uitstapje vandaag nog!

Trein Waals Brabant

1.) Waterloo: herbeleef de geschiedenis

Waterloo, wereldberoemd vanwege de historische Slag bij Waterloo, is een must-visit bestemming voor geschiedenisliefhebbers. Bezoek het indrukwekkende Slagveld van Waterloo en ontdek de geschiedenis van de legendarische veldslag in het bijbehorende museum. Verken ook het schilderachtige stadscentrum met zijn gezellige cafés en restaurants.

Voor de treinreis naar Waterloo reis je via station Antwerpen of Brussel, waarna je overstapt op de regionale trein naar Waterloo. Met een reistijd van 2.40 uur arriveer je op het station van Waterloo, waarna jouw uitstapje kan beginnen!

Trein Waterloo
  • Wandelroutes: Verken het prachtige landschap rondom het Slagveld van Waterloo via de gemarkeerde wandelroutes. Een aanrader is de Promenade des 4 Bras, die je langs belangrijke historische punten voert.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het Slagveld van Waterloo en het bijbehorende museum voor een diepgaande ervaring van de historische veldslag. Ook het Kasteel van Hougoumont is een bezoek waard.
  • Winkelstraten: Ontdek de gezellige winkels en boetieks in het centrum van Waterloo, vooral rond de Chaussée de Bruxelles.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Belgische gerechten bij restaurants zoals La Sucrerie, Le Petit Montmartre en Le Quartier Gourmand.

2.) Villers-la-Ville: kloosterruïnes en natuurpracht

Villers-la-Ville, bekend om zijn prachtige kloosterruïnes, is een idyllische bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en natuur. Verken de goed bewaarde abdijruïnes en geniet van een ontspannen wandeling door de omliggende bossen en tuinen. Mis ook de jaarlijkse middeleeuwse feesten niet, waarbij het dorp tot leven komt met ridders, troubadours en marktkramen.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door het omliggende platteland en ontdek de landelijke charme van Villers-la-Ville. Volg de gemarkeerde wandelroutes rond de abdijruïnes voor een onvergetelijke ervaring.
  • Bezienswaardigheden: Verken de prachtige ruïnes van de Abdij van Villers-la-Ville en leer meer over de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende monument.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en lekkernijen op de wekelijkse markt in Villers-la-Ville, waar je verse producten en handgemaakte souvenirs kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef van heerlijke streekgerechten in restaurants zoals La Ferme de l’Hosté, Le Jardin des Soeurs en Le Café de l’Abbaye.

3.) Louvain-la-Neuve: studentenstad met een eigenzinnig karakter

Louvain-la-Neuve, een bruisende studentenstad, is een bezoek waard vanwege zijn unieke architectuur en levendige sfeer. Verken de autovrije straten en ontdek de vele cafés, boekwinkels en kunstgalerijen. Breng ook een bezoek aan het Musée Hergé, gewijd aan de beroemde Belgische striptekenaar.

  • Wandelroutes: Verken de groene campus van de Université Catholique de Louvain (UCLouvain) en geniet van een ontspannen wandeling langs de meren en parken.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het Musée Hergé, gewijd aan de beroemde Belgische striptekenaar, en ontdek de kleurrijke wereld van Kuifje en zijn vrienden.
  • Winkelstraten: Verken de levendige Rue Charlemagne en de Place de l’Université, waar je een breed scala aan winkels, boetieks en cafés vindt.
  • Eetgelegenheden: Geniet van internationale gerechten en lokale specialiteiten in restaurants zoals La Maison du Lac, La Table de Mus en Le Lodge.

4.) Genappe: ontdek het landelijke leven

Genappe, een charmant stadje omgeven door groene heuvels en velden, biedt een ontspannen sfeer en pittoreske landschappen. Verken de lokale markten en ambachtelijke winkels en proef van heerlijke streekgerechten in gezellige tavernes. Maak ook een wandeling langs de rivier de Dijle en geniet van het rustgevende uitzicht.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door het pittoreske centrum van Genappe en ontdek de charme van de smalle straatjes en historische gebouwen.
  • Bezienswaardigheden: Verken het Kasteel van Bousval en het Museum van de Battle of Waterloo 1815 voor een boeiende kennismaking met de lokale geschiedenis.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en lekkernijen op de wekelijkse markt in Genappe, waar je verse producten en handgemaakte souvenirs kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef van heerlijke streekgerechten in restaurants zoals L’Ô à la Bouche, La Table de Manon en Le Grand Napoléon.

5.) Nijvel: historisch erfgoed en culinaire ontdekkingen

Nijvel, met zijn rijke geschiedenis en culinaire tradities, is een uitnodigende bestemming voor een dagje uit. Bezoek de imposante collegiale kerk van Sint-Gertrudis en verken de smalle straatjes van de oude binnenstad. Proef ook van lokale lekkernijen zoals Nijvelse taart en ontdek de vele ambachtelijke brouwerijen in de omgeving.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door het historische centrum van Nijvel en bewonder de prachtige architectuur van de collegiale kerk van Sint-Gertrudis en andere historische gebouwen.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de collegiale kerk van Sint-Gertrudis en het Museum van Nijvel voor een fascinerende kennismaking met de rijke geschiedenis van de stad.
  • Winkelstraten: Verken de levendige Rue de Namur en de Grand Place, waar je een scala aan winkels, boetieks en cafés vindt.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Belgische gerechten in restaurants zoals La Maison du Peket, L’Essentiel en La Grange du Moulin.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest