Treinvakantie naar Legoland

Legoland, voor veel Nederlanders gezinnen is het de leukste bestemming van Europa. Geen Franse campings, geen Disneyland Parijs, maar helemaal opgaan in de wereld van de wereldberoemde bouwblokjes.

Tegenwoordig zijn er meerdere Legoland ‘parken’. Van officiële indoor speelplaatsen tot heuse ervaringsparken. Het originele, grootste en leukste park bevindt zich echter op de plek waar het allemaal begon: Billund in Denemarken.


Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar Denemarken, speciaal voor dit pretpark. Dit kan per auto, per vliegtuig maar ook heel goed per trein. Wij vertellen je alles wat je moet weten voor een perfecte treinvakantie naar Legoland.

Legoland Per Trein

Waarom is Legoland niet direct bereikbaar per trein

Legoland is niet zomaar een pretpark, het is de trots van het Lego merk. In 1968 werd Legoland geopend als niet alleen een leuke plek voor toeristen, maar ook voor zakelijke klanten in de speelgoed industrie. Deze konden in het park de oneindige mogelijkheden zien van het toen nog onbekende bouwspeelgoed.

Dit park werd dan ook niet in Kopenhagen of een andere grote stad gebouwd, maar vlak bij de fabriek in Billund. Dit dorpje was voorheen klein en onbekend. Lego en Legoland groeiden door de jaren heen uit tot een waar fenomeen. Er werd zelfs een vliegveld in Billund gebouwd om de export van Lego te vereenvoudigen. Dit vliegveld is bijna even groot als Billund zelf.

Het enige wat ontbreekt in Billund is een treinstation. Het Deense spoornetwerk had geen idee dat een relatief onbekend dorpje uit zou groeien tot één van de belangrijkste plekken van het land.

Toch gemakkelijk met de trein naar Legoland

Maar wees niet getreurd, Legoland is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Er rijden namelijk ontzettend veel bussen vanaf het treinstation Vejle naar Legoland. Deze busreis duurt ongeveer 30 minuten.

Er zijn meerdere plekken om vanuit Nederland naar Legoland te vertrekken. Dit kan vanaf:

  • Almelo
  • Amersfoort
  • Amsterdam
  • Deventer
  • Hilversum

De reis kent een aantal overstappen, die kunnen variëren afhankelijk van de opstapplek, datum en tijd die je kiest. Over het algemeen ziet dit er als volgt uit:

Opstapplek in NL > Osnabrück > Hamburg > Vejle > Billund (met de bus)

De gehele reis duurt ongeveer tien uur, inclusief overstappen. De treinreizen zijn op iedere dag te boeken en rijden zowel in de ochtend, middag en avond.

Zo haal je het meeste uit je treinvakantie naar Legoland

Er zijn veel redenen waarom een vakantie naar Legoland met de trein een aanrader is. Wil jij het maximale uit jouw treinvakantie halen? Dan hebben wij een aantal tips.

1.    Bezoek meer dan alleen Billund

Legoland is geweldig, vooral als je met kinderen op vakantie gaat. Maar naast Legoland is er in Billund niet veel te doen. Gelukkig is het treinnetwerk in Denemarken perfect geregeld, en kunnen uitstapjes naar alle grote steden in Denemarken eenvoudig gedaan worden.

Vejle, het laatste treinstation op je reis, is zelf een geweldige stad met heuvels en historie. Zeker een bezoek waard.

Daarnaast zijn steden als Aarhus, Esbjerg en natuurlijk Kopenhagen allemaal goed bereikbaar met de trein.

2.    Ga op safari in Zootopia bij Givskud

Niet ver van Legoland ligt het plaatsje Givskud, dat bekend staat om een van de mooiste dierentuinen van Denemarken. Dit grote, open park biedt vrijheid voor zijn dieren en een ongekend plezier voor zijn gasten. Ervaar grazende olifanten van dichtbij, Spot wilde leeuwen en nog veel meer.

3.    Moesgaard Museum in Aarhus

Niet ver van Billund ligt Aarhus. Een grote stad met goede treinverbindingen. Hier zijn honderden leuke dingen te doen voor zowel jong als oud. Wij willen speciale aandacht geven aan het Moesgaard Museum. Dit historische museum staat helemaal in het teken van archeologie en is leuk voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Het is interactief, leerzaam en heeft zelfs shows. Zonder twijfel staat dit museum in de top 10 leukste dingen om te doen in Denemarken.

Kijk ook eens naar de AarhusCARD, een soort algehele toegangskaart voor musea, activiteiten en gratis transport rondom Aarhus.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest