Treinvakantie naar Legoland

Legoland, voor veel Nederlanders gezinnen is het de leukste bestemming van Europa. Geen Franse campings, geen Disneyland Parijs, maar helemaal opgaan in de wereld van de wereldberoemde bouwblokjes.

Tegenwoordig zijn er meerdere Legoland ‘parken’. Van officiële indoor speelplaatsen tot heuse ervaringsparken. Het originele, grootste en leukste park bevindt zich echter op de plek waar het allemaal begon: Billund in Denemarken.


Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar Denemarken, speciaal voor dit pretpark. Dit kan per auto, per vliegtuig maar ook heel goed per trein. Wij vertellen je alles wat je moet weten voor een perfecte treinvakantie naar Legoland.

Legoland Per Trein

Waarom is Legoland niet direct bereikbaar per trein

Legoland is niet zomaar een pretpark, het is de trots van het Lego merk. In 1968 werd Legoland geopend als niet alleen een leuke plek voor toeristen, maar ook voor zakelijke klanten in de speelgoed industrie. Deze konden in het park de oneindige mogelijkheden zien van het toen nog onbekende bouwspeelgoed.

Dit park werd dan ook niet in Kopenhagen of een andere grote stad gebouwd, maar vlak bij de fabriek in Billund. Dit dorpje was voorheen klein en onbekend. Lego en Legoland groeiden door de jaren heen uit tot een waar fenomeen. Er werd zelfs een vliegveld in Billund gebouwd om de export van Lego te vereenvoudigen. Dit vliegveld is bijna even groot als Billund zelf.

Het enige wat ontbreekt in Billund is een treinstation. Het Deense spoornetwerk had geen idee dat een relatief onbekend dorpje uit zou groeien tot één van de belangrijkste plekken van het land.

Toch gemakkelijk met de trein naar Legoland

Maar wees niet getreurd, Legoland is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Er rijden namelijk ontzettend veel bussen vanaf het treinstation Vejle naar Legoland. Deze busreis duurt ongeveer 30 minuten.

Er zijn meerdere plekken om vanuit Nederland naar Legoland te vertrekken. Dit kan vanaf:

  • Almelo
  • Amersfoort
  • Amsterdam
  • Deventer
  • Hilversum

De reis kent een aantal overstappen, die kunnen variëren afhankelijk van de opstapplek, datum en tijd die je kiest. Over het algemeen ziet dit er als volgt uit:

Opstapplek in NL > Osnabrück > Hamburg > Vejle > Billund (met de bus)

De gehele reis duurt ongeveer tien uur, inclusief overstappen. De treinreizen zijn op iedere dag te boeken en rijden zowel in de ochtend, middag en avond.

Zo haal je het meeste uit je treinvakantie naar Legoland

Er zijn veel redenen waarom een vakantie naar Legoland met de trein een aanrader is. Wil jij het maximale uit jouw treinvakantie halen? Dan hebben wij een aantal tips.

1.    Bezoek meer dan alleen Billund

Legoland is geweldig, vooral als je met kinderen op vakantie gaat. Maar naast Legoland is er in Billund niet veel te doen. Gelukkig is het treinnetwerk in Denemarken perfect geregeld, en kunnen uitstapjes naar alle grote steden in Denemarken eenvoudig gedaan worden.

Vejle, het laatste treinstation op je reis, is zelf een geweldige stad met heuvels en historie. Zeker een bezoek waard.

Daarnaast zijn steden als Aarhus, Esbjerg en natuurlijk Kopenhagen allemaal goed bereikbaar met de trein.

2.    Ga op safari in Zootopia bij Givskud

Niet ver van Legoland ligt het plaatsje Givskud, dat bekend staat om een van de mooiste dierentuinen van Denemarken. Dit grote, open park biedt vrijheid voor zijn dieren en een ongekend plezier voor zijn gasten. Ervaar grazende olifanten van dichtbij, Spot wilde leeuwen en nog veel meer.

3.    Moesgaard Museum in Aarhus

Niet ver van Billund ligt Aarhus. Een grote stad met goede treinverbindingen. Hier zijn honderden leuke dingen te doen voor zowel jong als oud. Wij willen speciale aandacht geven aan het Moesgaard Museum. Dit historische museum staat helemaal in het teken van archeologie en is leuk voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Het is interactief, leerzaam en heeft zelfs shows. Zonder twijfel staat dit museum in de top 10 leukste dingen om te doen in Denemarken.

Kijk ook eens naar de AarhusCARD, een soort algehele toegangskaart voor musea, activiteiten en gratis transport rondom Aarhus.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders