Trein naar Vlaams-Brabant

In het hart van België tref je Vlaams-Brabant met een diverse mix van historische steden als Leuven en pittoreske dorpen als Halle en Zoutleeuw. Bestemmingen die stuk voor stuk leuk zijn voor een weekendje weg of citytrip. Natuurlijk reis je per trein naar Vlaams-Brabant en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Voor de treinreis naar bestemmingen in Vlaams-Brabant kijk je in de reisplanner voor de kortste route. Hiervoor zijn verbindingen via Antwerpen, Mechelen en Brussel mogelijk, waarna je op de rechtstreekse regionale trein van NMBS stapt voor het laatste deel van de reis.

1.) Leuven: Historische Pracht aan de Dijle

Leuven

Leuven, de bruisende hoofdstad van Vlaams-Brabant, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Verken de middeleeuwse binnenstad met zijn imposante gotische stadhuis en de eeuwenoude universiteitshallen. Bezoek ook de beroemde bibliotheek van de Katholieke Universiteit Leuven en bewonder de sfeervolle Grote Markt met zijn vele terrasjes.

 • Wandelroutes: Maak een ontspannen wandeling door het prachtige stadspark, of verken de natuurlijke schoonheid van de Abdij van Park.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante gotische Sint-Pieterskerk en bewonder de prachtige architectuur van het stadhuis op de Grote Markt.
 • Winkelstraten: Verken de gezellige straten zoals de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat, waar je tal van winkels, boetieks en cafés vindt.
 • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Belgische gerechten in restaurants zoals De Werf, De Blauwe Kater en De Appel.

2.) Tervuren: Koninklijke Pracht en Natuurlijke Sereniteit

Tervuren, gelegen aan de rand van het Zoniënwoud, biedt een perfecte combinatie van koninklijke pracht en natuurlijke schoonheid. Bezoek het indrukwekkende Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, omringd door een prachtig park met vijvers en beelden. Maak ook een wandeling door het nabijgelegen Zoniënwoud en geniet van de rust en stilte van deze groene oase.

 • Wandelroutes: Verken het prachtige Arboretum Tervuren en maak een wandeling langs de vijvers en beelden in het Park van Tervuren.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en bewonder de uitgebreide collectie kunst en artefacten uit Afrika.
 • Winkelstraten: Ontdek de lokale winkels en ambachtelijke boetieks in de buurt van de Markt van Tervuren.
 • Eetgelegenheden: Proef heerlijke gerechten in restaurants zoals De Melkerij, Brasserie 1600 en De Koetsier.

3.) Halle: Ambachtelijke Tradities en Regionale Smaak

Halle, bekend om zijn jaarlijkse Carnaval en ambachtelijke tradities, is een charmante stad met een rijke geschiedenis. Bezoek de imposante Sint-Martinusbasiliek, met zijn prachtige gotische architectuur, en ontdek de lokale ambachten in het Streekproductenmuseum. Proef ook zeker de lokale specialiteit, de Halse mattentaart, in een van de vele bakkerijen in de stad.

 • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de historische stadswallen en geniet van het uitzicht op de Sint-Martinusbasiliek.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het Streekproductenmuseum en ontdek de rijke culinaire tradities van Halle.
 • Winkelstraten: Verken de gezellige straten zoals de Basiliekstraat en de Bruulstraat, waar je lokale producten en souvenirs kunt vinden.
 • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Belgische gerechten in restaurants zoals ’t Parlement, De Zwaan en De Kring.

4.) Diest: Middeleeuwse Glorie en Landelijke Rust

Diest, gelegen aan de rand van de Hagelandse heuvels, is een stad met een rijk historisch erfgoed. Verken het imposante Begijnhof, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de middeleeuwse stadswallen en poorten. Maak ook een wandeling langs de Demer rivier en geniet van het prachtige landschap van het Hageland.

 • Wandelroutes: Verken het prachtige Webbekoms Broek en maak een wandeling langs de oevers van de Demer rivier.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het imposante Begijnhof en bewonder de prachtige architectuur van de Sint-Sulpitiuskerk.
 • Winkelstraten: Ontdek de lokale winkels en boetieks in de buurt van de Grote Markt en de Leuvensestraat.
 • Eetgelegenheden: Proef heerlijke streekgerechten in restaurants zoals De Refter, Het Gasthof en Het Groot Begijnhof.

5.) Zoutleeuw: Historische Schatten en Landelijke Idylle

Zoutleeuw, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Vlaams-Brabant, biedt een unieke mix van historische architectuur en landelijke charme. Bezoek de imposante Sint-Leonarduskerk, met zijn prachtige gotische interieur, en verken de schilderachtige straatjes en pleinen van de stad. Maak ook een wandeling door het nabijgelegen natuurgebied Webbekoms Broek en geniet van de rust en stilte van de natuur.

 • Wandelroutes: Maak een wandeling door het charmante centrum van Zoutleeuw en ontdek de historische gebouwen en kerken.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante Sint-Leonarduskerk en bewonder de prachtige gotische architectuur.
 • Winkelstraten: Verken de gezellige straten zoals de Lakenmakersstraat en de Leliestraat, waar je lokale winkels en cafés kunt vinden.
 • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke gerechten in restaurants zoals De Kroon, De Kauwberg en De Kleine Eik.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest