Trein en wandelen in Hannover

Maak een onvergetelijke citytrip naar Hannover per trein en ontdek de charmante hoofdstad van Nedersaksen, Duitsland. Met zijn rijke geschiedenis, bruisende winkelstraten en pittoreske parken biedt Hannover een veelzijdige ervaring voor elke reiziger. Ontdek hier alles wat je moet weten voor een geslaagde citytrip, inclusief de meest betoverende wandelroutes.

Met deze wandelroutes in Hannover ben je klaar voor een onvergetelijke citytrip. Verken de historische bezienswaardigheden, geniet van het winkelavontuur en ontspan in de natuurlijke oases van de stad. Maak je wandelschoenen gereed en kies uit één of meerdere van deze wandelingen.

Wandelen stedentrip Hannover

Hannover: betoverende wandelroutes

1. Herrenhausen Gardens: 2 kilometer

Begin je wandelavontuur met een bezoek aan de adembenemende Herrenhausen Gardens. Deze baroktuinen behoren tot de mooiste ter wereld. Wandel langs de formele paden, bewonder de fonteinen en neem de tijd om te ontspannen in de schaduw van eeuwenoude bomen.

  • Grote Fonteinterras: Begin je wandeling bij het Grote Fonteinterras, bewonder de indrukwekkende fontein en geniet van de prachtige uitzichten over de tuinen.
  • Grote Parterre: Wandel langs de formele tuinen van de Grote Parterre, met geometrisch aangelegde bloembedden en groene hagen.
  • Berggarten: Verken de Berggarten, de botanische tuin naast de Herrenhausen Gardens, waar je zeldzame plantensoorten en tropische flora kunt bewonderen.
  • Maak een Omweg naar het Labyrinth: Ontdek het historische labyrint, een charmante en intrigerende functie van de tuinen.

2. Leine-Ufer Promenade: 4 kilometer

Volg de kronkelende paden langs de oevers van de rivier de Leine met de Leine-Ufer Promenade. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de stad en is ideaal voor een ontspannen wandeling. Stop bij de vele bankjes langs de weg om te genieten van de sfeer en het uitzicht op het water.

  • Leibnizufer: Begin je wandeling langs de Leine-Ufer Promenade bij Leibnizufer, waar je de rustige waterkant en groene omgeving kunt ervaren.
  • Marstall: Passeer de Marstall, een voormalige koninklijke manege, en bewonder het historische gebouw.
  • Neues Rathaus: Loop langs het Neues Rathaus (Nieuwe Stadhuis), een indrukwekkend gebouw aan de oevers van de Leine, en geniet van het uitzicht op het meer.
  • Waterkunst: Bewonder de Waterkunst, een opvallende fontein langs de route.

3. Maschsee Rondje: 6 kilometer

Maak een rondje om de idyllische Maschsee. Deze wandelroute biedt een combinatie van groene parken en een panoramisch uitzicht op het meer. Stop bij een van de gezellige cafés langs de oever voor een verfrissing en bewonder de zeilboten die op het meer dobberen.

  • Startpunt bij de Maschsee: Begin je wandeling aan de noordkant van de Maschsee en geniet van het uitzicht op het kalme water.
  • Sprengel Museum: Passeer het Sprengel Museum, een toonaangevende kunstinstelling met moderne kunstwerken.
  • Cafés aan de Oever: Stop bij een van de gezellige cafés aan de oever voor een verfrissing en geniet van het uitzicht op zeilboten en de omliggende groene omgeving.
  • Rondje om de Maschsee: Voltooi je wandeling door het volledige rondje om de Maschsee en geniet van de serene atmosfeer.

4. Aegidientorplatz naar Georgstraße: 1,5 kilometer

Wandel vanaf Aegidientorplatz naar Georgstraße voor een bruisende stadservaring. Deze route neemt je mee door het hart van Hannover, langs levendige pleinen en winkelstraten. Onderweg kom je talloze boetieks, cafés en historische bezienswaardigheden tegen.

  • Aegidientorplatz: Begin je wandeling op Aegidientorplatz, een levendig plein met winkels en restaurants.
  • Kruis de Niki-de-Saint-Phalle-Promenade: Passeer deze promenade, bekend om kunstgalerijen en boetieks.
  • Winkelstraten: Wandel langs de winkelstraten van Hannover, waaronder de beroemde Georgstraße, met een mix van modewinkels en boetieks.
  • Kröpcke: Eindig je wandeling op Kröpcke, het centrale plein, waar je kunt ontspannen en genieten van lokale lekkernijen.
Bezienswaardigheden Hannover

Citytrip in Hannover

1. Historische Ontdekkingen

Hannover is doordrenkt van geschiedenis, en een bezoek aan het Koninklijk Paleis is een absolute must. Bewonder de prachtige architectuur en kom meer te weten over de koninklijke geschiedenis van de stad. Vergeet ook niet het Historisch Museum te bezoeken, waar je een boeiende reis door de tijd maakt.

2. Kunst en Cultuur

Dompel jezelf onder in de kunstscene van Hannover door een bezoek te brengen aan het Sprengel Museum. Hier vind je werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Picasso en Klee. Voor liefhebbers van moderne kunst is dit een niet te missen bestemming.

3. Winkelavontuur

Verken de diverse winkelstraten van Hannover, zoals de beroemde Georgstraße en de levendige Kröpcke. Van modieuze boetieks tot lokale ambachtelijke winkels, hier vind je alles wat je hartje begeert. Neem de tijd om te genieten van lokale lekkernijen op de Markthalle en breng een bezoek aan de Ernst-August-Galerie voor een moderne winkelervaring.

4. Natuurlijke Oase

Ontsnap aan de stadsdrukte en geniet van de natuur in de Eilenriede, een van de grootste stadsparken van Europa. Maak een ontspannen wandeling door de groene paden of huur een fiets om de uitgestrekte parkgebieden te verkennen. In de zomer is een bezoek aan de Maschsee, met zijn schilderachtige meer, een absolute aanrader.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest