Trein en Stedentrip naar Düsseldorf

Waarschijnlijk een van de meest populaire Duitse bestemmingen is Düsseldorf. Deze stad staat in de zomer bekend om lange gezellige avonden en in de winter voor de kerstmarkt. Maar hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Natuurlijk kies je voor de trein bij een stedentrip Düsseldorf. Ontdek op deze pagina hoe je er komt, hotels in de buurt van het treinstation en leuke bezienswaardigheden.


Stedentrip Düsseldorf per trein

Voor een stedentrip Düsseldorf kies je voor de trein of auto. Met een vliegveld in de buurt, is het vliegtuig mogelijk, maar niet aan te raden. Je bent dan veel langer onderweg voor deze bestemming.

Met de ICE International reis je al binnen 2.12 uur en 19 euro naar hartje Düsseldorf. Vanaf Amsterdam hoef je 0 keer over te stappen, vanaf Rotterdam en Schiphol 1 keer. Een zorgeloze reis zonder file’s, milieustickers en parkeren. Zeer aan te raden!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Düsseldorf

Trein Dusseldorf

Naar Düsseldorf met de auto

Rijden met de auto naar Düsseldorf is qua afstand goed te doen, maar van de drukke wegen rondom het centrum wordt niemand blij. Daarnaast moet je ook nog een milieusticker regelen. Vanaf 15 februari 2009 heb je namelijk een milieusticker nodig als je binnen de Düsseldorf milieuzone rijdt. Dat is de autoreis, file en parkeren volgens ons echt niet waard wanneer je de trein optie bekijkt.

 Leuke hotels in de buurt

Wanneer je per trein op stedentrip naar Düsseldorf gaat is een hotel in de buurt van Düsseldorf Centraal erg handig. Zo hoef je niet te slenteren met bagage, over te stappen op de taxi of Openbaar Vervoer en kan jouw citytrip direct beginnen. De onderstaande twee raden wij aan, vanwege de ligging nabij het treinstation.

  • NH Düsseldorf City

Dit prachtige NH hotel ligt op 10 minuten wandelen van het centraal station van Düsseldorf. Het NH Düsseldorf City biedt indrukwekkende moderne architectuur en ze beschikken over een sauna en een fitnessruimte.

  • Leonardo Hotel Düsseldorf City Center

Dit 4 sterrenhotel ligt op slechts 2 minuten lopen van het treinstation van Düsseldorf en bevindt zich op slechts 5 minuten reizen met de metro van de winkelstraat Königsallee.

 Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Voor de shopaholics onder ons moet je naar de Königsallee, dé meest bezochte winkelstraat van Düsseldorf. Een boulevard van maar liefst 1 kilometer lang, vol met exclusieve winkelketens. Daar slaag je absoluut! Ten noorden van de Königsallee heb je de Kö-Bogen, hier vind je de Internationale merken.

Wij hebben de Euromast, Düsseldorf heeft de Rheinturm. Uiteraard kan je hem ook beklimmen en bij heldere lucht kan je van boven op de Rheinturm de mooiste stad aanschouwen.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders