Trein en Stedentrip naar Düsseldorf

Waarschijnlijk een van de meest populaire Duitse bestemmingen is Düsseldorf. Deze stad staat in de zomer bekend om lange gezellige avonden en in de winter voor de kerstmarkt. Maar hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Natuurlijk kies je voor de trein bij een stedentrip Düsseldorf. Ontdek op deze pagina hoe je er komt, hotels in de buurt van het treinstation en leuke bezienswaardigheden.


Stedentrip Düsseldorf per trein

Voor een stedentrip Düsseldorf kies je voor de trein of auto. Met een vliegveld in de buurt, is het vliegtuig mogelijk, maar niet aan te raden. Je bent dan veel langer onderweg voor deze bestemming.

Met de ICE International reis je al binnen 2.12 uur en 19 euro naar hartje Düsseldorf. Vanaf Amsterdam hoef je 0 keer over te stappen, vanaf Rotterdam en Schiphol 1 keer. Een zorgeloze reis zonder file’s, milieustickers en parkeren. Zeer aan te raden!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Düsseldorf

Trein Dusseldorf

Naar Düsseldorf met de auto

Rijden met de auto naar Düsseldorf is qua afstand goed te doen, maar van de drukke wegen rondom het centrum wordt niemand blij. Daarnaast moet je ook nog een milieusticker regelen. Vanaf 15 februari 2009 heb je namelijk een milieusticker nodig als je binnen de Düsseldorf milieuzone rijdt. Dat is de autoreis, file en parkeren volgens ons echt niet waard wanneer je de trein optie bekijkt.

 Leuke hotels in de buurt

Wanneer je per trein op stedentrip naar Düsseldorf gaat is een hotel in de buurt van Düsseldorf Centraal erg handig. Zo hoef je niet te slenteren met bagage, over te stappen op de taxi of Openbaar Vervoer en kan jouw citytrip direct beginnen. De onderstaande twee raden wij aan, vanwege de ligging nabij het treinstation.

  • NH Düsseldorf City

Dit prachtige NH hotel ligt op 10 minuten wandelen van het centraal station van Düsseldorf. Het NH Düsseldorf City biedt indrukwekkende moderne architectuur en ze beschikken over een sauna en een fitnessruimte.

  • Leonardo Hotel Düsseldorf City Center

Dit 4 sterrenhotel ligt op slechts 2 minuten lopen van het treinstation van Düsseldorf en bevindt zich op slechts 5 minuten reizen met de metro van de winkelstraat Königsallee.

 Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Voor de shopaholics onder ons moet je naar de Königsallee, dé meest bezochte winkelstraat van Düsseldorf. Een boulevard van maar liefst 1 kilometer lang, vol met exclusieve winkelketens. Daar slaag je absoluut! Ten noorden van de Königsallee heb je de Kö-Bogen, hier vind je de Internationale merken.

Wij hebben de Euromast, Düsseldorf heeft de Rheinturm. Uiteraard kan je hem ook beklimmen en bij heldere lucht kan je van boven op de Rheinturm de mooiste stad aanschouwen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest