Trein en Stedentrip naar Düsseldorf

Waarschijnlijk een van de meest populaire Duitse bestemmingen is Düsseldorf. Deze stad staat in de zomer bekend om lange gezellige avonden en in de winter voor de kerstmarkt. Maar hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Natuurlijk kies je voor de trein bij een stedentrip Düsseldorf. Ontdek op deze pagina hoe je er komt, hotels in de buurt van het treinstation en leuke bezienswaardigheden.

Stedentrip Düsseldorf per trein

Voor een stedentrip Düsseldorf kies je voor de trein of auto. Met een vliegveld in de buurt, is het vliegtuig mogelijk, maar niet aan te raden. Je bent dan veel langer onderweg voor deze bestemming.

Met de ICE International reis je al binnen 2.12 uur en 19 euro naar hartje Düsseldorf. Vanaf Amsterdam hoef je 0 keer over te stappen, vanaf Rotterdam en Schiphol 1 keer. Een zorgeloze reis zonder file’s, milieustickers en parkeren. Zeer aan te raden!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Düsseldorf

Trein Dusseldorf

Naar Düsseldorf met de auto

Rijden met de auto naar Düsseldorf is qua afstand goed te doen, maar van de drukke wegen rondom het centrum wordt niemand blij. Daarnaast moet je ook nog een milieusticker regelen. Vanaf 15 februari 2009 heb je namelijk een milieusticker nodig als je binnen de Düsseldorf milieuzone rijdt. Dat is de autoreis, file en parkeren volgens ons echt niet waard wanneer je de trein optie bekijkt.

 Leuke hotels in de buurt

Wanneer je per trein op stedentrip naar Düsseldorf gaat is een hotel in de buurt van Düsseldorf Centraal erg handig. Zo hoef je niet te slenteren met bagage, over te stappen op de taxi of Openbaar Vervoer en kan jouw citytrip direct beginnen. De onderstaande twee raden wij aan, vanwege de ligging nabij het treinstation.

  • NH Düsseldorf City

Dit prachtige NH hotel ligt op 10 minuten wandelen van het centraal station van Düsseldorf. Het NH Düsseldorf City biedt indrukwekkende moderne architectuur en ze beschikken over een sauna en een fitnessruimte.

  • Leonardo Hotel Düsseldorf City Center

Dit 4 sterrenhotel ligt op slechts 2 minuten lopen van het treinstation van Düsseldorf en bevindt zich op slechts 5 minuten reizen met de metro van de winkelstraat Königsallee.

 Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Voor de shopaholics onder ons moet je naar de Königsallee, dé meest bezochte winkelstraat van Düsseldorf. Een boulevard van maar liefst 1 kilometer lang, vol met exclusieve winkelketens. Daar slaag je absoluut! Ten noorden van de Königsallee heb je de Kö-Bogen, hier vind je de Internationale merken.

Wij hebben de Euromast, Düsseldorf heeft de Rheinturm. Uiteraard kan je hem ook beklimmen en bij heldere lucht kan je van boven op de Rheinturm de mooiste stad aanschouwen.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders