Trein en Stedentrip naar Brussel

Brussel is een top stad vol gezelligheid! Overweeg je een bezoekje of stedentrip naar Brussel? Reis per trein, maar je moet natuurlijk ook denken aan andere belangrijke factoren, zoals vervoer, hotels en dingen die je wil bezichtigen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Trein voor stedentrip Brussel

Brussel ligt redelijk dicht bij ons kikkerlandje. Het is dus niet nodig om je koffers in te pakken voor het vliegtuig, je kunt beter kiezen voor de auto of de trein.

De Intercity Brussel kan jou wel 16x op een dag naar Brussel brengen, genoeg verschillende tijden dus om te vertrekken en geen gehaast. Binnen 2.47 uur kom je vanaf station Amsterdam al aan in deze prachtige stad. Ook is er de mogelijkheid om met de Thalys naar Brussel te reizen, dan wordt de reistijd verkort naar 1.53 en heb je vaste zitplekken.

Brussel Per Trein

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brussel

Naar Brussel met de auto

Brussel is een goed bereikbare stad om met de auto te komen. Al met al duurt de autoreis naar Brussel zo’n 3 uur. Let wel op de verschillende milieu-zones die er gelden voor de binnenstad van Brussel. Ook zijn de parkeergarages rond het centrum aan de hoge prijs, het kan dus zijn dat je dus iets verder moet parkeren en alsnog de tram/metro naar de binnenstad moet pakken.

Leuke hotels in de buurt

De onderstaande twee hotels liggen dicht bij het station en krijgen goede reviews (boven de 7,5 gemiddeld). Handig voor jouw stedentrip Brussel per trein. Zo hoef je namelijk niet te slenteren met bagage of over te stappen op andere vervoer en kan jouw stedentrip zo snel mogelijk van start gaan.

  • Hotel Chambord

Dit art-decohotel ligt in het centrum van Brussel, op 1800 meter van de Grote Markt, het Manneken Pis en de winkels in de Nieuwstraat.

  • Bedford Hotel & Congress Centre

Het Bedford Hotel & Congress Centre is een boetiekhotel in het historische centrum van Brussel, op 450 meter van de Grote Markt. Een plus is het goede Amerikaans ontbijtbuffet.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel wordt niet voor niets vaak als de hoofdstad van Europa gezien, er is genoeg te doen tijdens je stedentrip en voor ieder iets wils. Voor architectuur moet je zijn op de grote markt, al sinds de 11e eeuw een verzamelplek voor velen koopmannen. Ook mag je het Atonium pand niet missen, dit bijzondere bouwwerk staat in het Heizelpark in Brussel en is ontworpen door André Waterkeyn.

Ben jij gek op strips? Dan kun je Brussel niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen in het Stripmuseum en de grote hoeveelheid muurschilderingen te ontdekken met stripfiguren erop. Verschillende figuren als Suske & Wiske, Kuifje, Asterix & Obelix en Guust Flater zijn te spotten op de Belgische muren.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest