Trein en Stedentrip naar Brussel

Brussel is een top stad vol gezelligheid! Overweeg je een bezoekje of stedentrip naar Brussel? Reis per trein, maar je moet natuurlijk ook denken aan andere belangrijke factoren, zoals vervoer, hotels en dingen die je wil bezichtigen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Trein voor stedentrip Brussel

Brussel ligt redelijk dicht bij ons kikkerlandje. Het is dus niet nodig om je koffers in te pakken voor het vliegtuig, je kunt beter kiezen voor de auto of de trein.

De Intercity Brussel kan jou wel 16x op een dag naar Brussel brengen, genoeg verschillende tijden dus om te vertrekken en geen gehaast. Binnen 2.47 uur kom je vanaf station Amsterdam al aan in deze prachtige stad. Ook is er de mogelijkheid om met de Thalys naar Brussel te reizen, dan wordt de reistijd verkort naar 1.53 en heb je vaste zitplekken.

Brussel Per Trein

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brussel

Naar Brussel met de auto

Brussel is een goed bereikbare stad om met de auto te komen. Al met al duurt de autoreis naar Brussel zo’n 3 uur. Let wel op de verschillende milieu-zones die er gelden voor de binnenstad van Brussel. Ook zijn de parkeergarages rond het centrum aan de hoge prijs, het kan dus zijn dat je dus iets verder moet parkeren en alsnog de tram/metro naar de binnenstad moet pakken.

Leuke hotels in de buurt

De onderstaande twee hotels liggen dicht bij het station en krijgen goede reviews (boven de 7,5 gemiddeld). Handig voor jouw stedentrip Brussel per trein. Zo hoef je namelijk niet te slenteren met bagage of over te stappen op andere vervoer en kan jouw stedentrip zo snel mogelijk van start gaan.

  • Hotel Chambord

Dit art-decohotel ligt in het centrum van Brussel, op 1800 meter van de Grote Markt, het Manneken Pis en de winkels in de Nieuwstraat.

  • Bedford Hotel & Congress Centre

Het Bedford Hotel & Congress Centre is een boetiekhotel in het historische centrum van Brussel, op 450 meter van de Grote Markt. Een plus is het goede Amerikaans ontbijtbuffet.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel wordt niet voor niets vaak als de hoofdstad van Europa gezien, er is genoeg te doen tijdens je stedentrip en voor ieder iets wils. Voor architectuur moet je zijn op de grote markt, al sinds de 11e eeuw een verzamelplek voor velen koopmannen. Ook mag je het Atonium pand niet missen, dit bijzondere bouwwerk staat in het Heizelpark in Brussel en is ontworpen door André Waterkeyn.

Ben jij gek op strips? Dan kun je Brussel niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen in het Stripmuseum en de grote hoeveelheid muurschilderingen te ontdekken met stripfiguren erop. Verschillende figuren als Suske & Wiske, Kuifje, Asterix & Obelix en Guust Flater zijn te spotten op de Belgische muren.

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest