Trein en Stedentrip naar Brussel

Brussel is een top stad vol gezelligheid! Overweeg je een bezoekje of stedentrip naar Brussel? Reis per trein, maar je moet natuurlijk ook denken aan andere belangrijke factoren, zoals vervoer, hotels en dingen die je wil bezichtigen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Trein voor stedentrip Brussel

Brussel ligt redelijk dicht bij ons kikkerlandje. Het is dus niet nodig om je koffers in te pakken voor het vliegtuig, je kunt beter kiezen voor de auto of de trein.

De Intercity Brussel kan jou wel 16x op een dag naar Brussel brengen, genoeg verschillende tijden dus om te vertrekken en geen gehaast. Binnen 2.47 uur kom je vanaf station Amsterdam al aan in deze prachtige stad. Ook is er de mogelijkheid om met de Thalys naar Brussel te reizen, dan wordt de reistijd verkort naar 1.53 en heb je vaste zitplekken.

Brussel Per Trein

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brussel

Naar Brussel met de auto

Brussel is een goed bereikbare stad om met de auto te komen. Al met al duurt de autoreis naar Brussel zo’n 3 uur. Let wel op de verschillende milieu-zones die er gelden voor de binnenstad van Brussel. Ook zijn de parkeergarages rond het centrum aan de hoge prijs, het kan dus zijn dat je dus iets verder moet parkeren en alsnog de tram/metro naar de binnenstad moet pakken.

Leuke hotels in de buurt

De onderstaande twee hotels liggen dicht bij het station en krijgen goede reviews (boven de 7,5 gemiddeld). Handig voor jouw stedentrip Brussel per trein. Zo hoef je namelijk niet te slenteren met bagage of over te stappen op andere vervoer en kan jouw stedentrip zo snel mogelijk van start gaan.

  • Hotel Chambord

Dit art-decohotel ligt in het centrum van Brussel, op 1800 meter van de Grote Markt, het Manneken Pis en de winkels in de Nieuwstraat.

  • Bedford Hotel & Congress Centre

Het Bedford Hotel & Congress Centre is een boetiekhotel in het historische centrum van Brussel, op 450 meter van de Grote Markt. Een plus is het goede Amerikaans ontbijtbuffet.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel wordt niet voor niets vaak als de hoofdstad van Europa gezien, er is genoeg te doen tijdens je stedentrip en voor ieder iets wils. Voor architectuur moet je zijn op de grote markt, al sinds de 11e eeuw een verzamelplek voor velen koopmannen. Ook mag je het Atonium pand niet missen, dit bijzondere bouwwerk staat in het Heizelpark in Brussel en is ontworpen door André Waterkeyn.

Ben jij gek op strips? Dan kun je Brussel niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen in het Stripmuseum en de grote hoeveelheid muurschilderingen te ontdekken met stripfiguren erop. Verschillende figuren als Suske & Wiske, Kuifje, Asterix & Obelix en Guust Flater zijn te spotten op de Belgische muren.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders