Top 5 bezienswaardigheden in Keulen

Trein Keulen

Gaat u binnenkort naar Keulen? Dan raden wij u aan het onderstaande artikel goed door te lezen, want er zijn een aantal bezienswaardigheden in Keulen die u zeker gezien moet hebben. Heeft u al een treinticket naar Keulen geboekt? Voor het goedkoopste tarief bent u op Goedkoop-treinkaartje.nl op het juiste adres!

Top 5 bezienswaardigheden in Keulen:

Trein Keulen

Dom van Keulen

Het grootste gebouw is natuurlijk de Dom van Keulen. Deze reusachtige kathedraal is 157 meter hoog en maakt een waanzinnig uitzicht over de stad mogelijk. De glas-in-lood ramen dateren uit de 14e en 16e eeuw en zijn een genot om naar te kijken.

Altstadt

Het leukste en gezelligste stuk van Keulen, maar tevens de oudste wijk. Aan de bouwstijl en de tegels op de grond merk je goed dat je in het oude gedeelte van de stad bent, maar hier is juist van alles te beleven! In het oude gedeelte vind je de leukste restaurantjes/café’s en musea. Tevens bevind de ‘Alter Markt’ zich in deze omgeving waar elk jaar één van de populairste kerstmarkt in Duitsland wordt georganiseerd.

Rathaus

Het gemeentehuis van Keulen en tevens een prachtig bouwwerk om te zien. Wanneer u een bezoek brengt aan deze stad dient u zeker dit gebouw te hebben bezocht en anders moet u er gewoon nog een stedentrip naar Keulen maken! De torens van dit magistrale gebouw dateren uit de 14e eeuw en onder het stadhuis van Keulen zijn heuse Romeinse ruïnes te ontdekken.

St. Martin

In het centrum van de oude stad ‘Alterstadt’ vindt u de St. Martin. Dit is tevens één van de grootste kerken in Keulen en valt op vanwege de 4 hoektorens. Net als alle overige gebouwen heeft deze kerk behoorlijk wat overleeft, zoals bombardementen in de Tweede Wereldoorlog.

Hohenzollernbrücke

Deze brug zal u zeker niet zijn ontgaan bij een bezoek aan dit geweldige Duitse stadje. De brug beschikt over 3 bogen en biedt ruimte voor treinen, trams, bussen, auto’s, fietsers en wandelaars. Wanneer u een wandeling over de brug maakt zult u een hoop slotjes tegenkomen aan de railing, zoals dit ook in steden als Parijs, Berlijn en Amsterdam gebeurd.

{mymaplocation id=9 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!