Stedentrip naar Hannover per trein

Hannover, een vaak over het hoofd geziene parel in Duitsland, is de perfecte bestemming voor een verrassende stedentrip. Hoewel velen de stad passeren op weg naar andere bestemmingen, biedt Hannover een rijke mix van cultuur, natuur en moderne flair. Van het historische centrum met prachtige vakwerkhuizen tot het hippe Linden en het grootste stadsbos van Europa, Eilenriede. En laten we de levendige festivals, zoals het jaarlijkse Maschseefest, niet vergeten! Wil je weten waarom Hannover een bezoek waard is? Hier ontdek je de mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten.

Elke dag vertrekken er 5 rechtstreekse treinen van IC Berlijn richting Hannover met een reistijd van 4.02 uur. Treinkaartjes zijn tot 180 dagen voor vertrek te bestellen tegen een tarief van 30 euro. Naar mate de reisdatum dichterbij komt, stijgt de prijs van een treinkaartje naar Hannover. Binnenkort naar Hannover voor een stedentrip? Wacht dan niet langer en reserveer jouw zitplaatsen direct!

Hannover

Wat te doen in Hannover? Top bezienswaardigheden

Hannover biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en moderne invloeden. Hier zijn de top bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1.) Neues Rathaus: het nieuwe stadhuis

Het imposante Neues Rathaus is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Hannover. De indrukwekkende koepel torent boven de stad uit en biedt, na een ritje in een unieke gebogen lift, een panoramisch uitzicht over de stad. De lift, met een glazen vloer en plafond, brengt je 17 graden gekanteld omhoog voor een onvergetelijke ervaring. Binnenin het stadhuis kun je vier maquettes bekijken die de ontwikkeling van Hannover door de eeuwen heen laten zien.

2.) Het historische centrum van Hannover

Het oude stadscentrum, met charmante vakwerkhuizen, lijkt oud, maar werd na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. Het pittoreske karakter en de gezellige terrasjes maken het tot een perfecte plek om te verkennen. Bezoek zeker de Aegidienkirche, een oorlogsmonument waarvan alleen de muren nog overeind staan.

3.) De Rode Draad route

Volg de beroemde Rode Draad Route van 4 kilometer die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum leidt. Een boekje met achtergrondinformatie is verkrijgbaar bij de Tourist Information, tegenover het station.

4.) Streetart in de Hippe Wijk Linden

De wijk Linden, ooit het industriële hart van Hannover, is nu een hippe plek vol streetart, boetiekjes, en gezellige cafés. Bezoek de Kulturzentrum Faust en de Biergarten Gretchen voor een dosis cultuur en ontspanning.

5.) Limmern op de Limmerstrasse

Doe zoals de locals en ga ‘Limmern’. Koop een drankje bij een kiosk en wandel al kletsend over de Limmerstrasse, waar de straat ’s avonds tot leven komt.

6.) De Royal Gardens: Herrenhäuser Gärten en Berggarten

De Herrenhäuser Gärten zijn een van de belangrijkste baroktuinen van Europa. De symmetrische tuinen met het zomerpaleis zijn indrukwekkend. Naast deze formele tuinen ligt de Berggarten, een botanische tuin met unieke plantensoorten en tropische kassen.

7.) Kanoën over de Leine

Voor een actieve verkenning van Hannover huur je een kano of SUP en peddel je over de Leine. Onderweg kun je stoppen bij Stadsstrand Strandleben voor een drankje aan het water.

Hannover

Maschseefest Hannover: Het Zomerfestival

Elk jaar transformeert de Maschsee, een prachtig meer in het hart van Hannover, tot het bruisende middelpunt van het Maschseefest. Van 27 juli tot 14 augustus is het meer omgeven door sfeervolle pop-up restaurants, foodtrucks, bars en livemuziek. Het festival biedt iets voor iedereen: van cocktails in trendy bars tot Duitse schlagers in een traditionele biergarten.

Verken het Festival

De sfeer rondom de Maschsee varieert per oever. Aan de noordkant vind je de meeste drukte en levendigheid, terwijl het zuidelijk deel perfect is om te ontspannen met een drankje in een strandstoel. Een fiets of een hop-on-hop-off boot is een uitstekende manier om de verschillende delen van het festival te ontdekken.

Kerstmarkt in Hannover

Hannover heeft verschillende kerstmarkten die jaarlijks veel bezoekers trekken. Deze markten vinden meestal plaats van eind november tot kort voor Kerstmis en bieden een geweldige gelegenheid om de feestelijke sfeer van de stad te ervaren.

  • Data: De kerstmarkten in Hannover beginnen meestal in de laatste week van november en eindigen rond 22-23 december. Exacte data kunnen per jaar verschillen, dus het is handig om van tevoren de actuele informatie te controleren.
  • Openingstijden: De meeste kerstmarkten zijn dagelijks geopend van ongeveer 11:00 tot 21:00 uur, en op vrijdag en zaterdag vaak langer.
  • Locatie: De markten zijn verspreid door de stad, maar de meeste liggen op loopafstand van het centraal station.

De beste restaurants in Hannover

Hannover heeft een gevarieerd aanbod aan restaurants, van streetfood op het Maschseefest tot stijlvolle eetgelegenheden. Een paar aanraders:

  • Restaurant Stadtmauer: Gelegen aan de Leine met een prachtig interieur.
  • 11a in Linden: Klein restaurant met geweldige smaken, typisch Linden.
  • Bobo: Gezonde bowls en smoothies, ideaal voor een lichte lunch.
  • Schone Aussichten 360 Beachclub: Rooftopbar met zandstrand en prachtig uitzicht.


Bezoek Hannover voor een gevarieerde stedentrip

Hannover biedt alles voor een gevarieerde stedentrip: cultuur, natuur en bruisende festivals. Of je nu het Maschseefest wilt ervaren, historische bezienswaardigheden wilt bezoeken of wilt ontspannen in de groene stadsparken, Hannover heeft voor ieder wat wils. Plan je trip vandaag nog en ontdek deze veelzijdige stad!

Kerstmarkt in Hannover per trein

Kerstmarkt in Hannover per trein

Hannover organiseert elk jaar meerdere kerstmarkten die veel bezoekers aantrekken. Deze markten beginnen doorgaans eind november en lopen tot vlak voor Kerstmis. Bezoek Hannover in feestelijke en winterse sferen. Reis per trein naar de kerstmarkt in Hannover en maak...

Arriva Zwolle – Groningen: 4 treinen per dag

Arriva Zwolle – Groningen: 4 treinen per dag

Vanaf december zal treinvervoerder Arriva naar verwachting minimaal vier treinen per dag laten rijden tussen Zwolle en Groningen in beide richtingen. Hiermee zou de NS haar alleenrecht op dit deel van het spoor verliezen, wat Arriva als directe concurrent...

Pin It on Pinterest