Tips voor de Stedentrip naar Parijs

Jaarlijks trekt Parijs ruim 30 miljoen toeristen aan die komen voor wereldberoemde bezienswaardigheden als de Notre Dame, de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe en het Louvre. Uiteraard hebben wij deze stad ook bezocht en alvast een lijst van bezienswaardigheden opgesteld en handige tips die u zeker in het achterhoofd moet houden.

Gare du Nord

Bezienswaardigheden bezichtigen in Parijs

Er zijn eigenlijk teveel bezienswaardigheden om in één dag goed te zien en vaak is een weekend nog niet genoeg. Uiteraard is het mogelijk om alle bezienswaardigheden te zien in uw stedentrip, maar dan zult u handig gebruik moeten maken van het Openbaar Vervoer in Parijs. Zo raden wij aan om geen gebruik te maken van de taxi’s, omdat er voldoende middelen zijn om uzelf op weg te helpen. Zo is er een handig metronetwerk aangelegd, waarbij u een rittenkaart kunt kopen bij aankomst op station Gare du Nord. Het enige nadeel is dat u ondergronds reist met het metronetwerk in Parijs en daarom weinig van de stad ziet.

Welke u zeker niet moet missen!

EiffeltorenMisschien niet de mooiste, maar erg imposant en natuurlijk het symbool van Parijs.

Sacre CoeurEen mooi bouwwerk en een prachtig panorama uitzicht over Parijs. Helaas ver van de andere bezienswaardigheden, maar met de bus of metro erg goed bereikbaar.

Notre DameKleiner dan wij hadden verwacht, maar prachtige details en een must-see in Parijs

Het LouvreGrootste museum van Europa en wereldberoemd. Het gebouw komt in vele films, zoals de ‘Da Vinci Code’ voor en beschikt over kunstwerken als de Mona Lisa.

Arc de TriompheOntzettend groot en het is zelfs mogelijk om bovenop te staan. Jongeren/studenten krijgen zelfs korting op deze bezienswaardigheid bij het tonen van een Europees ID.

Toeristenbussen

Wij hebben gebruik gemaakt van de toeristenbussen van L’Opentours. Dit zijn de bussen met een zitplaatsen op het dak, zodat u de stad goed kunt bezichtigen, terwijl u door het centrum rijdt. Er zijn in totaal 4 routes die u langs vrijwel alle bezienswaardigheden brengen. Wilt u effectief gebruik maken van uw tijd? Dan is dit zeker een aanrader. Een dagticket voor deze bus is € 32 en als u meer dagen gebruik wilt maken van deze dienst komen er slechts enkele euro’s bij. Er zijn goedkopere aanbieders van toeristenbussen, maar deze zijn vaak overvol en er rijden er minder van rond in de stad. Opentours heeft daarom onze voorkeur.

Handig om te weten

  • Trek de juiste schoenen aan, want u zult heel wat stappen moeten zetten in Parijs.
  • Met het metronetwerk kunt u werkelijk overal in Parijs komen.
  • Een goedkoop hotel boekt u via de knop in de rechterkolom van onze website.
  • De meest bekende bezienswaardigheden zitten gelukkig allemaal bij elkaar in de buurt.
  • Plan zeker een halve dag voor het Louvre en dan zult u nog niet alles hebben kunnen bekijken in dit museum.

Criminaliteit

Houdt rekening met zakkenrollers, want deze zijn werkelijk overal. Wanneer u gewoon doorloopt zult u er weinig last van hebben, maar wanneer u stopt of in gesprek raakt zou het wel eens raak kunnen zijn. Uiteraard bezoeken miljoenen toeristen deze stad zonder problemen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders