Tips voor de Stedentrip naar Parijs

Jaarlijks trekt Parijs ruim 30 miljoen toeristen aan die komen voor wereldberoemde bezienswaardigheden als de Notre Dame, de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe en het Louvre. Uiteraard hebben wij deze stad ook bezocht en alvast een lijst van bezienswaardigheden opgesteld en handige tips die u zeker in het achterhoofd moet houden.

Gare du Nord

Bezienswaardigheden bezichtigen in Parijs

Er zijn eigenlijk teveel bezienswaardigheden om in één dag goed te zien en vaak is een weekend nog niet genoeg. Uiteraard is het mogelijk om alle bezienswaardigheden te zien in uw stedentrip, maar dan zult u handig gebruik moeten maken van het Openbaar Vervoer in Parijs. Zo raden wij aan om geen gebruik te maken van de taxi’s, omdat er voldoende middelen zijn om uzelf op weg te helpen. Zo is er een handig metronetwerk aangelegd, waarbij u een rittenkaart kunt kopen bij aankomst op station Gare du Nord. Het enige nadeel is dat u ondergronds reist met het metronetwerk in Parijs en daarom weinig van de stad ziet.

Welke u zeker niet moet missen!

EiffeltorenMisschien niet de mooiste, maar erg imposant en natuurlijk het symbool van Parijs.

Sacre CoeurEen mooi bouwwerk en een prachtig panorama uitzicht over Parijs. Helaas ver van de andere bezienswaardigheden, maar met de bus of metro erg goed bereikbaar.

Notre DameKleiner dan wij hadden verwacht, maar prachtige details en een must-see in Parijs

Het LouvreGrootste museum van Europa en wereldberoemd. Het gebouw komt in vele films, zoals de ‘Da Vinci Code’ voor en beschikt over kunstwerken als de Mona Lisa.

Arc de TriompheOntzettend groot en het is zelfs mogelijk om bovenop te staan. Jongeren/studenten krijgen zelfs korting op deze bezienswaardigheid bij het tonen van een Europees ID.

Toeristenbussen

Wij hebben gebruik gemaakt van de toeristenbussen van L’Opentours. Dit zijn de bussen met een zitplaatsen op het dak, zodat u de stad goed kunt bezichtigen, terwijl u door het centrum rijdt. Er zijn in totaal 4 routes die u langs vrijwel alle bezienswaardigheden brengen. Wilt u effectief gebruik maken van uw tijd? Dan is dit zeker een aanrader. Een dagticket voor deze bus is € 32 en als u meer dagen gebruik wilt maken van deze dienst komen er slechts enkele euro’s bij. Er zijn goedkopere aanbieders van toeristenbussen, maar deze zijn vaak overvol en er rijden er minder van rond in de stad. Opentours heeft daarom onze voorkeur.

Handig om te weten

  • Trek de juiste schoenen aan, want u zult heel wat stappen moeten zetten in Parijs.
  • Met het metronetwerk kunt u werkelijk overal in Parijs komen.
  • Een goedkoop hotel boekt u via de knop in de rechterkolom van onze website.
  • De meest bekende bezienswaardigheden zitten gelukkig allemaal bij elkaar in de buurt.
  • Plan zeker een halve dag voor het Louvre en dan zult u nog niet alles hebben kunnen bekijken in dit museum.

Criminaliteit

Houdt rekening met zakkenrollers, want deze zijn werkelijk overal. Wanneer u gewoon doorloopt zult u er weinig last van hebben, maar wanneer u stopt of in gesprek raakt zou het wel eens raak kunnen zijn. Uiteraard bezoeken miljoenen toeristen deze stad zonder problemen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar de Harz, Duitsland

Trein naar de Harz, Duitsland

Goedkoop met de trein naar de Harz? Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. ☑️ Treintickets v.a. € 9,- ☑️ Online geen boekingskosten ☑️ Direct instappen & geen inchecktijd ☑️ Treintickets v.a. € 38,- ☑️ Online geen boekingskosten ☑️ Direct instappen & geen...

7x mooie treinreis door Duitsland

7x mooie treinreis door Duitsland

Duitsland, met zijn rijke geschiedenis en gevarieerde landschappen, herbergt enkele van de meest schilderachtige treinroutes in Europa. Van middeleeuwse stadjes tot majestueuze bergen, laten we de top 7 treinreizen verkennen die je meenemen op een betoverende reis...

Pin It on Pinterest