Ontdek België per trein: 5 onvergetelijke citytrips

België, het land van heerlijke chocolade, bruisende steden en rijke geschiedenis, is perfect bereikbaar per trein. Stap in en laat je meevoeren naar enkele van de mooiste plekjes die België te bieden heeft. Bekijk de Early Bird België aanbiedingen of zoek treintickets naar België via de boekingstool.

Waarom de trein?

  • Duurzaam reizen: De trein is een milieuvriendelijke keuze voor bewuste reizigers.
  • Comfort: Ontspan, lees een boek of geniet van het landschap terwijl je reist.
  • Centraal aankomen: De meeste treinstations liggen in het hart van de stad, waardoor je direct in de actie bent.
Leuke Steden Belgie Bezoeken

Top 5 citytrips per trein

Reis al vanaf 20 euro per enkele reis naar één van deze 5 steden in België. Naast deze populaire bestemmingen zijn Brugge en de Ardennen natuurlijk ook goed te bereiken per trein. Bekijk de beschikbaarheid en zoek tickets eenvoudig online. Waar wacht je nog op?

  1. Luik: De bruisende Waalse stad Luik is een mix van industrieel erfgoed en moderne kunst. Bezoek het station Luik-Guillemins, een architectonisch hoogstandje, en proef de lokale specialiteit, de ‘boulets à la liégeoise’.
  2. Mechelen: Deze charmante stad staat bekend om zijn imposante Sint-Romboutskathedraal en het unieke klokkenspel. Verken de historische binnenstad van Mechelen en geniet van de gezellige sfeer.
  3. Antwerpen: Modeliefhebbers en diamantfanaten kunnen hun hart ophalen in Antwerpen. Bewonder de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en bezoek het trendy Zuid district.
  4. Brussel: De hoofdstad van België heeft voor ieder wat wils. Van het iconische Atomium tot het historische Grote Markt, Brussel bruist van energie. Vergeet niet om een Belgische wafel te proeven!
  5. Gent: Gent is een stad vol middeleeuwse pracht. Bewonder het Gravensteen, een imposant kasteel, en maak een boottocht over de Leie. ’s Avonds komt de stad tot leven met gezellige cafés en restaurants.
Fietsroute om te fietsen in Belgie per Trein

Tips voor treinreizen naar België

  • Boek vroeg: Voor de beste prijzen en beschikbaarheid, boek je treintickets ruim van tevoren.
  • Overweeg een Rail Pass: Als je meerdere steden wilt bezoeken, kan een Rail Pass voordeliger zijn.
  • Pak licht in: Reizen met de trein is gemakkelijker met een lichte koffer.
  • Geniet van de reis: Het uitzicht vanuit de trein is vaak net zo mooi als de bestemming zelf!

België wacht op jou!

Of je nu een geschiedenisliefhebber, een foodie of een cultuurliefhebber bent, België heeft voor elk wat wils. Pak de trein en ontdek de charme van dit prachtige land.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Heemskerk: het best bewaarde geheim van de Noordzeekust

Heemskerk: het best bewaarde geheim van de Noordzeekust

Duinen, zee, strand, kastelen, dorpse bedrijvigheid, een fort, sportieve uitjes, tuindersgebied, kinderboerderij, golfbaan en een uitgebreid horeca- en winkelaanbod: je vindt het allemaal in Heemskerk. Bezoek Heemskerk waar meerdere verborgen pareltjes op je staan te...

Kiosk en NS dagretour met korting

Kiosk en NS dagretour met korting

Profiteer van deze aanbieding en bestel een goedkoop treinkaartje in combinatie met een lunch bij Kiosk, bestaande uit een wrap of flatbread en frisdrank. Kies in totaal uit 17 verschillende eindbestemmingen in Nederland en reis vanaf elk station in Nederland naar de...

Directe treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant in 2026

Directe treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant in 2026

Vanaf de dienstregeling van 2026 zal de treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant aanzienlijk verbeteren. De Nederlandse Spoorwegen (NS) zal de huidige verbinding tussen Zwolle en Roosendaal doortrekken naar Vlissingen, waardoor een directe verbinding ontstaat...

Pin It on Pinterest