Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie bossen zijn om per trein te ontdekken. Je kijkt hier werkelijk waar je ogen uit. Maar wat zijn nu de mooiste bossen van Frankrijk en welke zijn per trein bereikbaar?

In het noorden van Frankrijk vind je het historische Forêt de Compiègne. Dit bos kent een rijke geschiedenis en heeft actieve vakantiegangers veel te bieden. Ook in Forêt de Vizzavona op Corsica is een hoop te beleven. Andere mooie bossen in Frankrijk zijn Forêt d’Iraty en Forêt de Tronçais.

  1. Forêt d’Iraty
  2. Forêt de Tronçais
  3. Forêt de la Grande Chartreuse
  4. Forêt de Compiègne
  5. Forêt de Vizzavona

Ben jij benieuwd welke bossen in Frankrijk nu echt de moeite waard zijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk meer over onze favoriete bossen in Frankrijk. Wij weten zeker dat ook jij deze prachtige plekjes een bezoekje waard zal vinden. Waar gaat jouw volgende reis heen? Laten we de mogelijkheden eens onder de loep gaan nemen. Treinkaartjes naar Frankrijk bestel je natuurlijk eenvoudig online. Verkrijgbaar bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe.

Trein Wandelen Frankrijk Hond

Trein naar de mooiste bossen in Frankrijk

Net als veel andere Nederlanders, zijn ook wij dol op de prachtige natuur die Frankrijk te bieden heeft. Wij kijken onze ogen uit tijdens ieder bezoek. Onze favoriete bossen in Frankrijk hebben we voor jou op een rijtje gezet. Wellicht geven deze prachtige gebieden jou weer nieuwe inspiratie voor je volgende trip.

1.) Forêt d’Iraty

In het zuiden van Frankrijk ligt het grootste beukenbos van Europa; Forêt d’Iraty (bos in Iraty). Het bos ligt in het hart van Frans Baskenland. Dit indrukwekkende bos is absoluut fascinerend te noemen. De prachtige bomen hebben een ietwat mysterieuze uitstraling, en het bos draagt diverse legendarische verhalen met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat de boomstammen uit dit beukenbos lange tijd werden gebruikt om scheepsmasten van te maken? Het is dus zeker een bos met geschiedenis.

Wil jij de unieke sfeer uit het Forêt d’Iraty ook ervaren? Dan dient een bezoekje aan dit mysterieuze bos absoluut op jouw bucketlist te staan!

2.) Forêt de Tronçais

In centraal Frankrijk vind je het prachtige Forêt de Tronçais (bos inTroncais). Dit bos ligt in de Auvergne. De oudste eik in dit bos is geplant in 1580. Het bosgebied gaat dus al aardig wat eeuwen me. Het eikenbos is een buitengewoon pareltje, zonder twijfel één van de mooiste bossen van Europa.

Het bijzondere meer van Saint-Bonnet bevindt zich ook in dit unieke bosgebied. Hier omheen vindt men een prachtig recreatiegebied voor actieve vakantiegangers. Fietstochten, wandelroutes of een heerlijk stukje zwemmen, het kan allemaal.

3.) Forêt de la Grande Chartreuse

In de Franse Alpen vind je het smaragdgroene Forêt de la Grande Chartreuse (Grote bos in Chartreuse). Dit bos beschikt over immens grote beuken en sparren. Tussendoor kun je genieten van prachtige alpenweides met een adembenemend uitzicht. Hier kom jij zonder twijfel volledig tot rust.

Tijdens een wandeling in dit bijzondere bosgebied kom je herten, gemzen, moeflons en andere dieren tegen. Ook bevindt zich in dit bos een oud klooster. Kortom, jij hoeft je niet te vervelen in dit prachtige natuurgebied.
Een bezoekje aan het Forêt de la Grande Chartreuse kan bovendien fantastisch worden gecombineerd met een skivakantie in de Franse Alpen.

4.) Forêt de Compiègne

In noord Frankrijk vind je het historische Forêt de Compiègne (bos in Compiègne). Dit prachtige bos was in 1918 het decor voor de ondertekening van de wapenstilstand in de clairière de Rethondes. Het is dus een bosgebied met een rijke geschiedenis. Veel Franse koningen gebruikte dit gebied vroeger als hun favoriete jachtterrein.

In dit bos vol oude bomen en romantische paden, kijk jij als toerist je ogen uit. Trek jij de wandelschoenen aan of zet je de fietshelm op? In Forêt de Compiègne ben je in ieder geval aan het juiste adres. Ook menig ruiter gebruikt dit bosgebied om er met het paard op uit te trekken.

Mooiste Bossen Frankrijk Trein

5.) Forêt de Vizzavona

Het laatste bosgebied in onze lijst ligt op het eiland Corsica. Hier vind je het prachtige Forêt de Vizzavona (bos in Vizzavona). Dit bos kent hoge gebergtes en biedt zodoende adembenemend mooie uitzichten. Ook is er een klein Corsicaans treintje dat door het gebied heen rijdt.

Dit is absoluut een unieke ervaring die jij niet wil missen. Houd jij van wandelen, fietsen of klimmen? In dit prachtige bos kan het allemaal. In de omgeving kun je bovendien op diverse plekken zwemmen in kristalhelder water. Dit is vooral fijn ter afkoeling op een warme zomerdag.

Ben jij dus op zoek naar een groene vakantiebestemming in Frankrijk, waar het hele jaar door genoeg te doen is? Dan is Forêt de Vizzavona absoluut een aanrader.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest