Mooie treinreizen en routes in Duitsland

Een liefhebber van treinreizen? Voor de mooiste treinreizen hoef je niet helemaal naar Zwitserland. Ook in Duitsland tref je een aantal bijzondere en unieke routes. Treinkaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf 20 euro bij verschillende aanbieders. Wij hebben het goedkoopste treinkaartje natuurlijk voor jou geselecteerd! Ook voor de heen- en terugreis naar deze unieke treinroutes in Duitsland reis je natuurlijk met de trein. Boek treinkaartjes naar Duitsland altijd via Goedkoop-treinkaartje.nl.

Unieke routes en mooie treinreizen in Duitsland

Vaak wordt er direct gedacht aan treinreizen in Zwitserland, Italië of één van de Scandinavische landen. Nou moet gezegd worden dat deze streken inderdaad schitterende treinroutes kennen, maar ook in Duitsland tref je een aantal mooie en unieke treinreizen. Denk aan de Linke Rheinstrecke (Rijnvallei-trein), de Zwarte Woudlijn en natuurlijk de Brockenbahn. Ontdek ze allemaal en plan jouw volgende treinuitje alvast!

Rijnvallei-trein: Keulen naar Mainz

Een sprookjesachtige treinroute in Duitsland is de Linke Rheinstrecke of Rijnvallei-trein. Je reist per trein dwars door het Duitse Rijndal langs de oevers van de Rijn, waarbij je onderweg op deze panoramische treinroute kan genieten van diverse bezienswaardigheden. Denk aan kastelen, pure natuur, wijngaarden en het uitzicht op het Rijndal dat zijn plek heeft verdiend op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het traject van 65 kilometer lang tussen Koblenz en Bingen heeft menig kunstenaar en schrijver geïnspireerd. Ook genieten van deze prachtige regio? Boek je treintickets online en ontdek de mooiste kastelen en typisch Duitse dorpjes omgeven door wijngaarden.

Belangrijk is dat je aan de juiste kant van de trein gaat zitten en je de verbinding pakt van Keulen naar Mainz die via Koblenz rijdt. Wanneer je bij Köln Hbf vertrekt dien je aan de linkerkant van de trein te gaan zitten voor het mooiste uitzicht.

Zwarte Woudlijn: Offenburg naar Konstanz

Een waanzinnig mooie treinroute in in Duitsland is de Zwarte Woudlijn. Met een beginpunt in Offenburg en het eindpunt in Konstanz  behoort deze treinreis in Duitsland tot één van de mooiste van het land. Het Zwarte Woud is één van de grootste natuurgebieden inclusief kastelen, wijngaarden, eindeloze dennenbossen en imposante rotsformaties. Aan het eind van het traject rijdt de trein langs de oevers van de Bodensee.

De reis duurt ongeveer 3 uur en een treinkaartje kost 20 euro, wanneer je deze 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Brockenbahn: Stoomtrein en Hangbrug in de Harz

De Harz in Duitsland is een waanzinnig mooi natuurgebied met als hoogste top de Brocken met een hoogte van 1142 meter. Vanuit Wernigerode vertrekt dagelijks een stoomtrein naar de top van de berg. Deze unieke trein is een geweldige ervaring en is vervolgens goed te combineren met een wandeling door natuurgebied de Harz.

Geniet tijdens de wandeling van mooie vergezichten en bezoek de langste hangbrug van Europa. De Titan RT is 4560 meter lang en 100 meter hoog.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest