Mooie treinreizen en routes in Duitsland

Een liefhebber van treinreizen? Voor de mooiste treinreizen hoef je niet helemaal naar Zwitserland. Ook in Duitsland tref je een aantal bijzondere en unieke routes. Treinkaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf 20 euro bij verschillende aanbieders. Wij hebben het goedkoopste treinkaartje natuurlijk voor jou geselecteerd! Ook voor de heen- en terugreis naar deze unieke treinroutes in Duitsland reis je natuurlijk met de trein. Boek treinkaartjes naar Duitsland altijd via Goedkoop-treinkaartje.nl.

Unieke routes en mooie treinreizen in Duitsland

Vaak wordt er direct gedacht aan treinreizen in Zwitserland, Italië of één van de Scandinavische landen. Nou moet gezegd worden dat deze streken inderdaad schitterende treinroutes kennen, maar ook in Duitsland tref je een aantal mooie en unieke treinreizen. Denk aan de Linke Rheinstrecke (Rijnvallei-trein), de Zwarte Woudlijn en natuurlijk de Brockenbahn. Ontdek ze allemaal en plan jouw volgende treinuitje alvast!

Rijnvallei-trein: Keulen naar Mainz

Een sprookjesachtige treinroute in Duitsland is de Linke Rheinstrecke of Rijnvallei-trein. Je reist per trein dwars door het Duitse Rijndal langs de oevers van de Rijn, waarbij je onderweg op deze panoramische treinroute kan genieten van diverse bezienswaardigheden. Denk aan kastelen, pure natuur, wijngaarden en het uitzicht op het Rijndal dat zijn plek heeft verdiend op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het traject van 65 kilometer lang tussen Koblenz en Bingen heeft menig kunstenaar en schrijver geïnspireerd. Ook genieten van deze prachtige regio? Boek je treintickets online en ontdek de mooiste kastelen en typisch Duitse dorpjes omgeven door wijngaarden.

Belangrijk is dat je aan de juiste kant van de trein gaat zitten en je de verbinding pakt van Keulen naar Mainz die via Koblenz rijdt. Wanneer je bij Köln Hbf vertrekt dien je aan de linkerkant van de trein te gaan zitten voor het mooiste uitzicht.

Zwarte Woudlijn: Offenburg naar Konstanz

Een waanzinnig mooie treinroute in in Duitsland is de Zwarte Woudlijn. Met een beginpunt in Offenburg en het eindpunt in Konstanz  behoort deze treinreis in Duitsland tot één van de mooiste van het land. Het Zwarte Woud is één van de grootste natuurgebieden inclusief kastelen, wijngaarden, eindeloze dennenbossen en imposante rotsformaties. Aan het eind van het traject rijdt de trein langs de oevers van de Bodensee.

De reis duurt ongeveer 3 uur en een treinkaartje kost 20 euro, wanneer je deze 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Brockenbahn: Stoomtrein en Hangbrug in de Harz

De Harz in Duitsland is een waanzinnig mooi natuurgebied met als hoogste top de Brocken met een hoogte van 1142 meter. Vanuit Wernigerode vertrekt dagelijks een stoomtrein naar de top van de berg. Deze unieke trein is een geweldige ervaring en is vervolgens goed te combineren met een wandeling door natuurgebied de Harz.

Geniet tijdens de wandeling van mooie vergezichten en bezoek de langste hangbrug van Europa. De Titan RT is 4560 meter lang en 100 meter hoog.

Boekingen

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Het mag en kan weer! Reis met de trein door heel Europa voor een dagje shoppen, leuke stedentrip of complete vakantie. Een treinreis is duurzaam, voordelig en snel. Reden voor de Europese Unie om dit de komende jaren extra te stimuleren en reizigers te bewegen om...

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een 'geel' reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk...

Trein naar Duitsland in juni 2021

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders