Mooie treinreizen en routes in Duitsland

Een liefhebber van treinreizen? Voor de mooiste treinreizen hoef je niet helemaal naar Zwitserland. Ook in Duitsland tref je een aantal bijzondere en unieke routes. Treinkaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf 20 euro bij verschillende aanbieders. Wij hebben het goedkoopste treinkaartje natuurlijk voor jou geselecteerd! Ook voor de heen- en terugreis naar deze unieke treinroutes in Duitsland reis je natuurlijk met de trein. Boek treinkaartjes naar Duitsland altijd via Goedkoop-treinkaartje.nl.

Unieke routes en mooie treinreizen in Duitsland

Vaak wordt er direct gedacht aan treinreizen in Zwitserland, Italië of één van de Scandinavische landen. Nou moet gezegd worden dat deze streken inderdaad schitterende treinroutes kennen, maar ook in Duitsland tref je een aantal mooie en unieke treinreizen. Denk aan de Linke Rheinstrecke (Rijnvallei-trein), de Zwarte Woudlijn en natuurlijk de Brockenbahn. Ontdek ze allemaal en plan jouw volgende treinuitje alvast!

Rijnvallei-trein: Keulen naar Mainz

Een sprookjesachtige treinroute in Duitsland is de Linke Rheinstrecke of Rijnvallei-trein. Je reist per trein dwars door het Duitse Rijndal langs de oevers van de Rijn, waarbij je onderweg op deze panoramische treinroute kan genieten van diverse bezienswaardigheden. Denk aan kastelen, pure natuur, wijngaarden en het uitzicht op het Rijndal dat zijn plek heeft verdiend op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het traject van 65 kilometer lang tussen Koblenz en Bingen heeft menig kunstenaar en schrijver geïnspireerd. Ook genieten van deze prachtige regio? Boek je treintickets online en ontdek de mooiste kastelen en typisch Duitse dorpjes omgeven door wijngaarden.

Belangrijk is dat je aan de juiste kant van de trein gaat zitten en je de verbinding pakt van Keulen naar Mainz die via Koblenz rijdt. Wanneer je bij Köln Hbf vertrekt dien je aan de linkerkant van de trein te gaan zitten voor het mooiste uitzicht.

Zwarte Woudlijn: Offenburg naar Konstanz

Een waanzinnig mooie treinroute in in Duitsland is de Zwarte Woudlijn. Met een beginpunt in Offenburg en het eindpunt in Konstanz  behoort deze treinreis in Duitsland tot één van de mooiste van het land. Het Zwarte Woud is één van de grootste natuurgebieden inclusief kastelen, wijngaarden, eindeloze dennenbossen en imposante rotsformaties. Aan het eind van het traject rijdt de trein langs de oevers van de Bodensee.

De reis duurt ongeveer 3 uur en een treinkaartje kost 20 euro, wanneer je deze 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Brockenbahn: Stoomtrein en Hangbrug in de Harz

De Harz in Duitsland is een waanzinnig mooi natuurgebied met als hoogste top de Brocken met een hoogte van 1142 meter. Vanuit Wernigerode vertrekt dagelijks een stoomtrein naar de top van de berg. Deze unieke trein is een geweldige ervaring en is vervolgens goed te combineren met een wandeling door natuurgebied de Harz.

Geniet tijdens de wandeling van mooie vergezichten en bezoek de langste hangbrug van Europa. De Titan RT is 4560 meter lang en 100 meter hoog.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders