Mooie trappen in Nederland

Hou je van architectuur, cultuur en historie? Trappen zijn vaak kenmerkend van mooie panden en bouwwerken. Het is leuk om deze mooie plekjes van Nederland per trein te ontdekken. Wist je dat de langste trap van Nederland bijvoorbeeld 508 treden heeft? Of wat zijn bijvoorbeeld de “Spanish Steps” in Nederland?

Natuurlijk bezoek je deze steden, bezienswaardigheden en mooie trappen in Nederland per trein. Goedkope treinkaartjes, dagretours en dagkaarten zijn eenvoudig online te boeken. Zo verzamelen we de aanbiedingen van alle aanbieders op onze website, zodat je voordelig per trein de leukste plekken van Nederland kan ontdekken.

Bewonder de mooiste trappen van Nederland

Vaak kan een trap je al bij binnenkomst doen verwonderen. Een trap kan namelijk een prachtig element zijn en kan absoluut van meerwaarde zijn. Zo hebben de bekendste historische panden, kastelen en bezienswaardigheden in Nederland eigenlijk allemaal een mooie trap. Dit direct bij de voordeur, de tuin of in de hal voor om indruk te maken en de schoonheid van het bouwwerk aan te geven. Ook in Nederland vind je mooie trappen. Ontdek en bezoek ze zelf!

1.) Het Paleis op de Dam, Amsterdam

Paleis Amsterdam

Betreed de koninklijke allure van het Paleis op de Dam in Amsterdam. In het hart van de stad verwelkomt dit historische gebouw je met zijn opvallende trap in de centrale hal. Deze indrukwekkende trap, met zijn prachtige marmeren afwerking en statige grootte, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Nederlandse koninklijke pracht en praal. Bewonder de vorstelijke ambiance terwijl je je inbeeldt dat je als een koning of koningin deze majestueuze trap betreedt.

2.) De Wilhelminatoren Trap (Gulperbergtrap) in Gulpen, Zuid-Limburg

Begeef je op een avontuurlijke reis naar de top van de Gulperberg in Zuid-Limburg en ontdek de langste trap van Nederland: de Wilhelminatoren Trap. Deze uitdagende maar betoverende trap telt maar liefst 508 treden en beloont wandelaars met een adembenemend uitzicht op het pittoreske landschap van Zuid-Limburg. Terwijl je de trap beklimt, word je omgeven door weelderig groen en rust, waardoor de Wilhelminatoren Trap niet alleen een fysieke uitdaging is, maar ook een spirituele reis. Ontdek de schoonheid van Zuid-Limburg vanaf een uniek uitkijkpunt op deze opmerkelijke trap.

3.) Rotterdam Centraal Station, Rotterdam

Rotterdam Centraal

Treinreizen krijgt een nieuwe dimensie bij Rotterdam Centraal Station, waar de “Trap des Tijds” je uitnodigt voor een reis door de moderne architectuur. Deze eigentijdse trap, een waar architectonisch hoogstandje, biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op het drukke station en zijn omgeving, maar ook een gevoel van tijdloze elegantie. Laat je betoveren door de combinatie van futuristisch design en functionele vormgeving terwijl je de “Stairs of Times” beklimt.

4.) Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Een meesterwerk van geometrie en design wacht op je in Museum Boijmans Van Beuningen. Ontworpen door architect Hendrik Petrus Berlage, neemt de wenteltrap je mee op een visuele en esthetische reis. Elke trede onthult een nieuw perspectief op kunst en creativiteit. De elegante draaiingen en symmetrische lijnen geven deze trap een unieke schoonheid die je zelden elders zult vinden. Verken de kunst van het design terwijl je de wenteltrap van dit bijzondere museum beklimt.

5.) Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel De Haar

Reis terug in de tijd en stap in de wereld van ridders en jonkvrouwen bij Kasteel de Haar in Utrecht. Terwijl je de imposante stenen trap beklimt, word je omringd door prachtige tuinen en een gracht, die een sprookjesachtige sfeer creëren. Deze trap leidt naar de indrukwekkende ingang van het middeleeuwse kasteel, waar je jezelf even in een andere tijd en plaats waant. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je de geschiedenis van Kasteel de Haar ontdekt.

6.) De Spanish Steps (Spaanse Trappen) in Het Rijksmuseum, Amsterdam

Bezoek de beroemde “Spanish Steps” in het Rijksmuseum, Amsterdam. Deze iconische trap, ontworpen door de gerenommeerde architect Pierre Cuypers, betovert bezoekers met zijn majestueuze uitstraling en prachtige witte marmeren afwerking. Als een van de meest gefotografeerde plekken in het museum, bieden de Spanish Steps niet alleen een indrukwekkend uitzicht op het Rijksmuseum, maar ook de perfecte setting voor het vastleggen van onvergetelijke herinneringen. Ontdek de artistieke pracht van deze trap terwijl je de verschillende verdiepingen van het museum verkent. Mis deze kans niet om een van de meest bekende trappen van Nederland te bewonderen!

7.) Het Stedelijk Museum, Amsterdam

Het Stedelijk Museum verwent je met een prachtige witte trap die je meeneemt naar verschillende tentoonstellingsniveaus. Deze kunstzinnige trap is niet alleen een manier om de kunstwerken te ontdekken, maar ook een kunstwerk op zichzelf. Terwijl je elke trede beklimt, biedt de trap een fantastisch uitzicht op het museuminterieur, waardoor je een gevoel van verbondenheid krijgt met de kunstwerken en de creatieve geest van het museum.

8.) Het Kröller-Müller Museum, Otterlo

Stap in de serene groene omgeving van het Nationaal Park De Hoge Veluwe en ontdek het Kröller-Müller Museum. Hier wacht een opvallende trap met bijzondere architectuur op je. Omgeven door natuur en rust neemt deze trap je mee op een reis door kunst en natuurlijke pracht. Geniet van de groene omgeving terwijl je de unieke schoonheid van deze trap bewondert.

9.) Kasteel Ruurlo, Gelderland

Laat jezelf betoveren door de betoverende trap van Kasteel Ruurlo in Gelderland. Deze trap met een rijke geschiedenis en sprookjesachtige uitstraling voert je mee naar een wereld van romantiek en nostalgie. Terwijl je deze treden beklimt, voel je de eeuwenoude verhalen die dit kasteel met zich meedraagt. Verken de elegantie van dit historische gebouw terwijl je je inbeeldt dat je een edele gast van het kasteel bent.

Zelf een mooie trap?

Stel je trap samen via de handige tool van Next Stairs traprevanotie. Zij bekleden de bestaande open of dichte trap met nieuwe trapbekleding van verschillende materialen, zoals echt eikenhout, laminaat, PVC en stofferingen. Next Stairs is vast werkzaam in de gemeenten gelegen tussen Amsterdam, Utrecht en Almere, maar de specialisten komen natuurlijk ook graag bij jou thuis langs.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest