Leukste Kerstmarkten in Nederland

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Niet alleen de feestdagen en oudjaarsavond maken deze dagen speciaal. Ook de evenementen, activiteiten en kerstmarkten in Nederland maken het verschil. Denk aan bijvoorbeeld het Amsterdam Light Festival, een NS Wandeling of een dagje weg met een goedkoop treinkaartje. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen leuke kerstmarkten in Nederland georganiseerd. Wil jij iets leuks doen deze maand? Bezoek dan een leuke kerstmarkt in Nederland.

Top 5 leuke kerstmarkten in Nederland

Een leuke dagje weg? Combineer shoppen met een betoverende en sprookjesachtige kerstmarkt. Ter inspiratie hebben wij een overzicht gemaakt van de 5 leukste kerstmarkten in Nederland. Hieronder lees je alles over de openingstijden, locatie en unieke kerstsfeer van de kerstmarkten.

1.) Kerstmarkt in Maastricht

Op nummer 1 staat de kerstmarkt in Maastricht. Ook wel bekend als Magisch Maastricht te vinden op het Vrijthof. De stad wordt van 29 november tot en met 31 december omgetoverd in een magisch kerstparadijs. Hierbij zul je versteld staan van duizenden lichtjes, kraampjes, een schaatsbaan en reuzenrad.

2.) Grotten van Valkenburg

Ben je echt opzoek naar een unieke ervaring? Van 15 november tot en met zondag 29 december worden de grotten van Valkenburg versiert. Het is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt in Nederland. Het is dit jaar alweer de 34e editie en is met de vele stands een absolute aanrader.

3.) Winterparadijs in Amsterdam

Van dinsdag 21 tot en met 30 december worden de beurshallen van Amsterdam RAI omgetoverd in een winterparadijs! Er is van alles te beleven op het evenementen. Zo vind je hier een mega reuzenrad met uitzicht over Amsterdam, een schaatsbaan, tubebaan en een groot aantal kraampjes. Zowel in- als outdoor zijn er dingen te beleven in het Winterparadijs in Amsterdam. Daarbij zijn er twee podia met apres-ski of optredens van artiesten als Xander de Buisonjé.

Natuurlijk is dit evenement goed te combineren met een dagje Amsterdam of een rondvaart door het Amsterdam Light Festival.

4.) Royal Christmas Fair

Een Winterfair met ruim 100 kraampjes vind je in Den Haag. Van 12 tot en met 23 december wordt Lange Voorhout in kerstsferen gebracht. Toegang tot de prachtig versierde straten van de Royal Christmas Fair in Den Haag is gratis. Kraampjes met eten, drinken, cadeaus en woonartikelen tref je op deze prachtig versierde winkelstraat.

Ook de winterfair in Den Haag is uitstekend te combineren met een dagje shoppen!

5.) Lebuinus kerstmarkt in Deventer

Een unieke en speciale locatie voor een kerstmarkt is toch wel de Lebuinuskerk in het centrum van Deventer. De kerstmarkt wordt hier voor de 33e keer georganiseerd en is ieder jaar weer een sfeervolle en leuke  kerstmarkt in Nederland. Van donderdag 12 tot zondag 15 december is de kerstmarkt in de Lebuinuskerk geopend met gratis toegang.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest