Goed bereikbare Wandelgebieden in Duitsland per trein

Ben je op zoek naar een onvergetelijke wandelervaring? Dan is Duitsland de perfecte bestemming voor jou. Met prachtige landschappen en goed onderhouden wandelpaden biedt Duitsland tal van opties voor elke wandelliefhebber. En het beste van alles? Veel van deze prachtige wandelgebieden zijn gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Nederland

  1. Het Zwarte Woud
  2. De Eifel
  3. De Harz
  4. Het Sauerland

Verken de beste wandelroutes in Duitsland die je per trein kunt bereiken

Hier zijn enkele van de beste wandelbestemmingen in Duitsland die je niet mag overslaan.

Het Zwarte Woud (Schwarzwald)

Zwarte Woud per Trein

Het Zwarte Woud is een groot bosrijk gebied in het zuidwesten van Duitsland. Het gebied is populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden en de prachtige uitzichten. Er zijn verschillende bekende wandelroutes in het Zwarte Woud, zoals de Westweg en de Mittelweg. Het gebied staat ook bekend om zijn thermale baden en kuuroorden, die perfect zijn om te ontspannen na een dag wandelen. Bovendien is het Zwarte Woud een belangrijk gebied voor de productie van Kirsch, een lokale likeur.

Opstappen kan op station Amsterdam Centraal, waarna je per trein naar Keulen of Mannheim reist. Op station Keulen vertrekken diverse treinen naar station Freiburg im Breisgau met een totale reistijd van 6 tot 7 uur.

De Eifel

Mooie Wandelroutes De Eifel

De Eifel is een gebied in het westen van Duitsland, dichtbij de grens met België en Luxemburg. Het gebied staat bekend om zijn vulkanische landschap, met veel kratermeren en lavastromen. Er zijn verschillende wandelroutes in de Eifel, zoals de Eifelsteig, die door het hele gebied loopt en de Hohe Acht, de hoogste berg in de regio. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen, zoals fietsen, watersporten en wijnproeverijen.

Je kan vanuit Amsterdam Centraal per trein reizen naar Keulen voor de trein naar de Eifel. Dit deel van de reis duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf station Keulen stap je over op de regionale trein naar verschillende stations in De Eifel, zoals Euskirchen, Gerolstein of Wittlich.

De Harz

De Harz is een middelgebergte in het midden van Duitsland. Het gebied heeft veel bossen, bergen en meren en is populair bij wandelaars vanwege de prachtige uitzichten en de vele wandelpaden. Er zijn verschillende wandelroutes in de Harz, zoals de Harzer-Hexen-Stieg en de Harzer Grenzweg. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen in de Harz, zoals skiën, mountainbiken en een bezoek aan de historische stadjes en kastelen.

Vanuit Amsterdam Centraal kan je per trein reizen naar Hannover met een reistijd van ongeveer 4,5 uur. Vanuit Hannover stap je over op de rechtstreekse trein naar de Harz.

Het Sauerland

Treintickets naar Brilon

Het Sauerland is een gebied in het westen van Duitsland, dichtbij de grens met Nederland. Het gebied staat bekend om zijn prachtige bossen, heuvels en meren. Er zijn verschillende wandelroutes in het Sauerland, zoals de Rothaarsteig en de Homertweg. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen in het Sauerland, zoals fietsen, watersporten en een bezoek aan de traditionele vakwerkhuizen in de pittoreske dorpjes.

Vanuit Amsterdam Centraal reis je per trein naar Dortmund. Dit is een belangrijk knooppunt voor treinen naar het Sauerland in Duitsland. De reistijd per trein naar Dortmund is ongeveer 2,5 uur. Vanuit Dortmund reis je vervolgens verder per regionale trein naar verschillende delen van het Sauerland, zoals Winterberg en Brilon.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest