Goed bereikbare Wandelgebieden in Duitsland per trein

Ben je op zoek naar een onvergetelijke wandelervaring? Dan is Duitsland de perfecte bestemming voor jou. Met prachtige landschappen en goed onderhouden wandelpaden biedt Duitsland tal van opties voor elke wandelliefhebber. En het beste van alles? Veel van deze prachtige wandelgebieden zijn gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Nederland

  1. Het Zwarte Woud
  2. De Eifel
  3. De Harz
  4. Het Sauerland

Verken de beste wandelroutes in Duitsland die je per trein kunt bereiken

Hier zijn enkele van de beste wandelbestemmingen in Duitsland die je niet mag overslaan.

Het Zwarte Woud (Schwarzwald)

Zwarte Woud per Trein

Het Zwarte Woud is een groot bosrijk gebied in het zuidwesten van Duitsland. Het gebied is populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden en de prachtige uitzichten. Er zijn verschillende bekende wandelroutes in het Zwarte Woud, zoals de Westweg en de Mittelweg. Het gebied staat ook bekend om zijn thermale baden en kuuroorden, die perfect zijn om te ontspannen na een dag wandelen. Bovendien is het Zwarte Woud een belangrijk gebied voor de productie van Kirsch, een lokale likeur.

Opstappen kan op station Amsterdam Centraal, waarna je per trein naar Keulen of Mannheim reist. Op station Keulen vertrekken diverse treinen naar station Freiburg im Breisgau met een totale reistijd van 6 tot 7 uur.

De Eifel

Mooie Wandelroutes De Eifel

De Eifel is een gebied in het westen van Duitsland, dichtbij de grens met België en Luxemburg. Het gebied staat bekend om zijn vulkanische landschap, met veel kratermeren en lavastromen. Er zijn verschillende wandelroutes in de Eifel, zoals de Eifelsteig, die door het hele gebied loopt en de Hohe Acht, de hoogste berg in de regio. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen, zoals fietsen, watersporten en wijnproeverijen.

Je kan vanuit Amsterdam Centraal per trein reizen naar Keulen voor de trein naar de Eifel. Dit deel van de reis duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf station Keulen stap je over op de regionale trein naar verschillende stations in De Eifel, zoals Euskirchen, Gerolstein of Wittlich.

De Harz

De Harz is een middelgebergte in het midden van Duitsland. Het gebied heeft veel bossen, bergen en meren en is populair bij wandelaars vanwege de prachtige uitzichten en de vele wandelpaden. Er zijn verschillende wandelroutes in de Harz, zoals de Harzer-Hexen-Stieg en de Harzer Grenzweg. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen in de Harz, zoals skiën, mountainbiken en een bezoek aan de historische stadjes en kastelen.

Vanuit Amsterdam Centraal kan je per trein reizen naar Hannover met een reistijd van ongeveer 4,5 uur. Vanuit Hannover stap je over op de rechtstreekse trein naar de Harz.

Het Sauerland

Treintickets naar Brilon

Het Sauerland is een gebied in het westen van Duitsland, dichtbij de grens met Nederland. Het gebied staat bekend om zijn prachtige bossen, heuvels en meren. Er zijn verschillende wandelroutes in het Sauerland, zoals de Rothaarsteig en de Homertweg. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen in het Sauerland, zoals fietsen, watersporten en een bezoek aan de traditionele vakwerkhuizen in de pittoreske dorpjes.

Vanuit Amsterdam Centraal reis je per trein naar Dortmund. Dit is een belangrijk knooppunt voor treinen naar het Sauerland in Duitsland. De reistijd per trein naar Dortmund is ongeveer 2,5 uur. Vanuit Dortmund reis je vervolgens verder per regionale trein naar verschillende delen van het Sauerland, zoals Winterberg en Brilon.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest