Eurostar: Verken Parijs tijdens een citytrip!

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en een wereldwijd centrum voor kunst, mode en gastronomie, biedt een scala aan bezienswaardigheden en ervaringen voor de veeleisende reiziger. Met zijn rijke geschiedenis, iconische monumenten en bruisende culturele scene, is Parijs een bestemming die zowel esthetische als intellectuele nieuwsgierigheid prikkelt.

Parijs Trein stedentrip

De exacte reistijd kan variëren afhankelijk van de treinverbinding die je kiest en de tijd van de dag waarop je reist. Het is raadzaam om je reis van tevoren te plannen en tickets te boeken, vooral als je in het hoogseizoen reist. Vanaf Amsterdam duurt het ongeveer 3.18 uur, Rotterdam 2.38 uur en Utrecht 4 uur. Treinkaartjes voor de Eurostar naar Parijs bestel je eenvoudig online, waarbij je 2 tot 4 maanden voor vertrek vaak nog profiteert van het voordeligste tarief. Bekijk de beschikbaarheid van treintickets naar Parijs op deze pagina.

Route Eurostar Londen en Parijs

Bezienswaardigheden en Highlights

  • Eiffeltoren: Een meesterwerk van smeedijzeren architectuur, ontworpen door Gustave Eiffel voor de Wereldtentoonstelling van 1889. De toren biedt panoramische uitzichten over de stad en is een symbool van Parijs.
  • Musée du Louvre: Een van ’s werelds grootste en meest prestigieuze musea, gehuisvest in het voormalige koninklijke paleis. Het Louvre herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.
  • Arc de Triomphe: Een triomfboog ter ere van de overwinningen van het Franse leger, gelegen aan het westelijke uiteinde van de Champs-Élysées. De boog biedt een indrukwekkend uitzicht op de twaalf lanen die vanuit de Place de l’Étoile vertrekken.
  • Cathédrale Notre-Dame de Paris: Een meesterwerk van gotische architectuur, gelegen op het Île de la Cité. De kathedraal is een belangrijk religieus en cultureel monument, bekend om zijn glas-in-loodramen en waterspuwers.
  • Basilique du Sacré-Cœur: Een rooms-katholieke basiliek gelegen op de heuvel van Montmartre, met een opvallende witte koepel. De basiliek biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een populaire toeristische attractie.
Citytrip Trein Parijs

Must-See tips

  • Le Marais: Een historische wijk met smalle straatjes, herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw, boetiekjes en kunstgalerijen.
  • Jardin du Luxembourg: Een formele tuin in Franse stijl, ontworpen in de 17e eeuw. De tuin is een oase van rust in het hart van de stad, met beelden, fonteinen en een grote vijver.
  • Canal Saint-Martin: Een kanaal dat het Bassin de la Villette verbindt met de Seine. Het kanaal is omzoomd met bomen, cafés en bars, en is een populaire plek voor wandelingen en boottochten.
  • Shakespeare and Company: Een Engelstalige boekhandel en uitgeverij, opgericht in 1951. De winkel is een ontmoetingsplaats voor schrijvers en literatuurliefhebbers.

Eten in Parijs

  • Michelin-sterrenrestaurants: Parijs is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest gerenommeerde restaurants, waaronder Alain Ducasse au Plaza Athénée en Le Cinq.
  • Traditionele bistro’s: Geniet van klassieke Franse gerechten zoals escargots, coq au vin en steak frites in een authentieke Parijse bistro.
  • Markten: Bezoek de lokale markten, zoals de Marché d’Aligre en de Marché des Enfants Rouges, voor verse producten, lokale specialiteiten en een levendige sfeer.
  • Wijn- en kaasproeverijen: Ontdek de diversiteit van Franse wijnen en kazen tijdens een begeleide proeverij.

Overige tips voor een citytrip Parijs

  • Vervoer: Parijs heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, met metro, bus, tram en RER-treinen.
  • Accommodatie: Parijs biedt een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels en appartementen.
  • Taal: Hoewel Frans de officiële taal is, spreken veel Parijzenaars Engels, vooral in toeristische gebieden.
  • Veiligheid: Parijs is over het algemeen een veilige stad, maar wees voorzichtig met zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Heemskerk: het best bewaarde geheim van de Noordzeekust

Heemskerk: het best bewaarde geheim van de Noordzeekust

Duinen, zee, strand, kastelen, dorpse bedrijvigheid, een fort, sportieve uitjes, tuindersgebied, kinderboerderij, golfbaan en een uitgebreid horeca- en winkelaanbod: je vindt het allemaal in Heemskerk. Bezoek Heemskerk waar meerdere verborgen pareltjes op je staan te...

Kiosk en NS dagretour met korting

Kiosk en NS dagretour met korting

Profiteer van deze aanbieding en bestel een goedkoop treinkaartje in combinatie met een lunch bij Kiosk, bestaande uit een wrap of flatbread en frisdrank. Kies in totaal uit 17 verschillende eindbestemmingen in Nederland en reis vanaf elk station in Nederland naar de...

Directe treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant in 2026

Directe treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant in 2026

Vanaf de dienstregeling van 2026 zal de treinverbinding tussen Zeeland en Noord-Brabant aanzienlijk verbeteren. De Nederlandse Spoorwegen (NS) zal de huidige verbinding tussen Zwolle en Roosendaal doortrekken naar Vlissingen, waardoor een directe verbinding ontstaat...

Pin It on Pinterest