Eurostar Snow: Wintersport in Frankrijk met de trein

Bereid je voor op een winterse skivakantie met de trein! Vanaf dinsdag 17 oktober 2023 kun je treinkaartjes reserveren voor de vernieuwde Eurostar Snow, voorheen bekend als Ski-Thalys. De Eurostar Snow brengt je rechtstreeks van Nederland naar geliefde wintersportbestemmingen in Frankrijk, waaronder Chambery, Albertville, Moûtiers (Courchevel, La Tania, Les Menuires, Méribel, Mottaret, Val Thorens, Valmorel), Aime-la-Plagne (Belle Plagne, Champagny, La Plagne), Landry en Bourg-Saint-Maurice (La Rosière, Les Arcs, Tignes, Val d’Isère).

De Eurostar Snow is operationeel van 23 december 2023 tot 23 maart 2024, en biedt een directe verbinding vanuit Nederland via stations Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. Wil je ook jouw kaartje bemachtigen? Check dan snel deze pagina voor beschikbaarheid, prijzen, treinopties en boekingsinformatie.

Trein St Bourg Maurice

Per Eurostar Snow op wintersport in Frankrijk

Dompel jezelf onder in de magische wereld van de Franse Alpen, waar de winterse pracht samensmelt met onvergetelijke avonturen. Van sfeervolle Chambery tot het betoverende Val Thorens, onze wintersportbestemmingen beloven een ongeëvenaarde reis vol sneeuwpret en gezelligheid.

1.) Chambery: Waar Geschiedenis Samenkomt met Sneeuwavonturen

Chambery, doordrenkt van geschiedenis, verwelkomt je met zijn middeleeuwse charme en opent de deuren naar een wintersportparadijs. Ontdek de prachtige mix van cultuur en sneeuwpret, waar elke straat een verhaal vertelt.

Skipistes: Chambery biedt toegang tot diverse skigebieden met in totaal meer dan 100 kilometer aan skipistes. Van beginnershellingen tot uitdagende afdalingen, er is voor elk niveau wat wils.

Horeca: In de charmante straatjes van Chambery vind je talloze gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Apres Ski: Hoewel Chambery geen uitgesproken apres-ski-scene heeft, kun je in de lokale bars en pubs ontspannen na een dag op de piste.

Moeilijkheidsgraad: De skipistes rond Chambery variëren van gemakkelijk tot gemiddeld, waardoor het geschikt is voor gezinnen en beginners.


2.) Albertville: Historie en Hellingen in Perfecte Harmonie

Albertville, gastheer van de Olympische Winterspelen van 1992, combineert een rijke geschiedenis met uitdagende pistes. Ontdek het dynamische samenspel van historische monumenten en adrenaline op de skipistes.

Skipistes: Met meer dan 160 kilometer aan gevarieerde skipistes, van glooiende hellingen tot steile afdalingen, is Albertville een paradijs voor skiërs van alle niveaus.

Horeca: Ontdek de lokale Savoyaardse keuken in de restaurants van Albertville en laad je op voor de volgende dag op de pistes.

Apres Ski: Albertville heeft een levendige apres-ski-scene met diverse bars en clubs waar je kunt feesten tot in de vroege uurtjes.

Moeilijkheidsgraad: De hellingen rond Albertville variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren skiërs.


3.) Moûtiers: Toegangspoort tot Prestigieuze Skioorden

Moûtiers opent de deuren naar een reeks prestigieuze skioorden, waaronder Courchevel, La Tania, Les Menuires, Méribel, Mottaret, Val Thorens en Valmorel. Ervaar de veelzijdigheid van Moûtiers als startpunt voor onvergetelijke bergavonturen.

Skipistes: Als toegangspoort tot skigebieden als Courchevel, La Tania en Méribel, biedt Moûtiers meer dan 600 kilometer aan gevarieerde skipistes.

Horeca: In Moûtiers zelf en in de omliggende skioorden kun je genieten van heerlijke gerechten in traditionele restaurants en moderne eetgelegenheden.

Apres Ski: De skioorden rond Moûtiers hebben een bruisende apres-ski-scene met gezellige bars en clubs.

Moeilijkheidsgraad: Van beginnershellingen tot uitdagende zwarte pistes, de skigebieden rond Moûtiers bieden voor elk wat wils.


4.) Aime-la-Plagne: Sneeuwavonturen in Verschillende Facetten

Aime-la-Plagne omarmt je met Belle Plagne, Champagny en La Plagne, waar elke helling een nieuw facet van wintersportplezier onthult. Verken de diversiteit van deze bestemming en beleef de magie van Aime-la-Plagne.

Skipistes: Met bijna 225 kilometer aan skipistes, inclusief de aangrenzende skigebieden Belle Plagne en Champagny, biedt Aime-la-Plagne een gevarieerd aanbod aan afdalingen.

Horeca: Geniet van de lokale specialiteiten in de diverse restaurants en bergrestaurants in Aime-la-Plagne.

Apres Ski: Aime-la-Plagne heeft een levendige apres-ski-scene met bars en pubs waar je kunt ontspannen na een dag op de pistes.

Moeilijkheidsgraad: De diversiteit aan skipistes maakt Aime-la-Plagne geschikt voor zowel beginners als ervaren skiërs.


5.) Landry: Uitvalsbasis voor Bergavonturen

Landry, strategisch gelegen, dient als de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van La Rosière, Les Arcs, Tignes en Val d’Isère. Ontdek de schoonheid van deze bestemming en ervaar de onbegrensde mogelijkheden voor bergavonturen.

Skipistes: Landry fungeert als uitvalsbasis voor skigebieden als La Rosière, Les Arcs, Tignes en Val d’Isère, die samen meer dan 800 kilometer aan skipistes bieden.

Horeca: Ontdek de lokale bergkeuken in de restaurants van Landry en geniet van een culinaire ervaring tussen de bergen.

Apres Ski: In de skigebieden rond Landry kun je genieten van apres-ski-activiteiten in gezellige berghutten en bars.

Moeilijkheidsgraad: Met een scala aan pistes, van eenvoudig tot uitdagend, zijn de skigebieden rond Landry geschikt voor alle niveaus.


6.) Bourg-Saint-Maurice: Poort naar Winterse Pracht

Bourg-Saint-Maurice, omgeven door de majestueuze Les Arcs, biedt een poort naar winterse pracht. Verken de ongerepte natuur en geniet van de diversiteit aan sportieve en ontspannende activiteiten.

Skipistes: Omringd door de majestueuze Les Arcs biedt Bourg-Saint-Maurice meer dan 425 kilometer aan diverse skipistes.

Horeca: Proef de lokale gerechten in de restaurants van Bourg-Saint-Maurice en geniet van een gastronomische ervaring in de bergen.

Apres Ski: De skigebieden rond Bourg-Saint-Maurice hebben een levendige apres-ski-scene met gezellige berghutten en bars.

Moeilijkheidsgraad: Van glooiende hellingen tot uitdagende afdalingen, de pistes rond Bourg-Saint-Maurice bieden voor ieder wat wils.

Ook op wintersport per Eurostar Snow?

Elke bestemming in de Franse Alpen heeft zijn eigen unieke charme en belooft een onvergetelijke wintersportervaring. Of je nu houdt van geschiedenis, adrenaline op de skipistes of de ongerepte natuur, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. Bereid je voor op een reis vol magie en ontdekking in de Franse Alpen!

Voor de treinreis naar de Franse Alpen is de Eurostar de ideale skitrein voor jouw wintersport. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online! Met korting per Eurostar Snow? Bestel treinkaartjes dan vroeg voor vertrek.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest