Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust. Voor de scherpste tarieven kijk je altijd even op onze website, want wij verzamelen namelijk de voordeligste aanbieders per bestemming. Zo hoef je niet verder te zoeken en kan je direct aan de slag met het plannen van jouw stedentrip of vakantie. Bezoek ook even onze inspiratie blog-pagina en ontdek de leukste bestemmingen, activiteiten en bezienswaardigheden.

Met de Trein door Europa is prachtig

Al van jongs af aan reizen we met de trein naar vrienden, familie, school en werk. Hoewel we voor binnenlandse treinreizen geen moment aarzelen om even de trein naar een andere stad te pakken, is dit voor treinreizen naar het buitenland een ander verhaal. We vergelijken direct de andere vervoersmiddelen, zoals de auto, bus en het vliegtuig. Vervolgens maken we onze keuze vaak op basis van prijs en reistijd. Op lange afstanden is het vliegtuig daarom vaak de winnaar, maar op afstanden tot 500 kilometer wint de trein het gelukkig steeds vaker. Vooral omdat de reistijd en prijs helemaal niet minder zijn. Dit geldt voor bestemmingen in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Ontdek mooie bestemmingen in Europa en reis duurzaam met de trein. Internationale treintickets boek je eenvoudig en snel online via Goedkoop-treinkaartje.nl. Zo reis je al vanaf 20 euro naar bestemmingen in België en Duitsland.

 

Trein België: bourgondisch genieten

Wanneer je met de trein naar België reist is er eigenlijk geen verschil te benoemen, tussen deze internationale trein en een reguliere trein van NS. Daarbij vertrekken er elke dag meer dan 30 treinen vanaf Nederlandse bodem en zijn diverse bestemmingen met een rechtstreekse verbinding bereikbaar. Denk aan Antwerpen, Brussel, Mechelen, Noorderkempen, Berchem en Zaventem.

Bij onze Zuiderburen kan je nog echt bourgondisch genieten. Zo vindt je hier heerlijke Vlaamse friet, de lekkerste speciaalbiertjes en chocolade bonbons. De karakteristieke binnensteden van de grotere Belgische steden lenen zich uitstekend om te ontspannen en genieten. Ontdek de mooiste steden, zoals Brugge, Antwerpen, Gent, Brussel en Luik en boek vandaag nog je treinkaartje naar België!

Trein Vielsalm

Trein Duitsland: kerstmarkten, steden en natuur

Als Nederlander zijn we allemaal weleens in Duitsland geweest. Toch heb je de mooiste plekjes nog niet (allemaal) gezien. Zo is Duitsland rijk aan rivieren, bergen, natuurparken en historische steden. Wij hebben dan ook talloze inspirerende artikelen opgenomen op onze blog met betrekking tot interessante Duitse bestemmingen. Denk aan eindeloze wandelingen, kajakken, winkelen, citytrippen en vakantie vieren. Daarnaast vindt je verschillende leuke evenementen in Duitsland, zoals marathons, kerstmarkten en het Oktoberfest.

Naar de kerstmarkt, wandelen, cultuur snuiven of een mooie stad bezoeken? Dan reis je duurzaam met de trein naar Duitsland. Reis bijvoorbeeld met de ICE International via Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar diverse steden of met de IC Berlijn over de noordelijke route in Duitsland. Treinkaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf 19 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas).

Treinreizen naar Brilon

Trein Engeland: Londen en Britse landschap

Van de imposante kalkstenen rotspartijen aan de kust van Groot Brittannië tot grote steden als Londen. Allemaal zijn ze met de trein bereikbaar vanuit Nederland, maar we doen het helaas niet vaak genoeg. Sinds 2020 rijdt de Eurostar 3x per dag met een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam en Rotterdam Centraal. Voor een tarief van slechts 40 euro reis je al met de trein naar Engeland.

Overweeg je het vaste land aan de overkant van de Noordzee te bezoeken? Dan reis je natuurlijk met de trein. Ontdek de mogelijkheden en bekijk de beschikbaarheid door van onze internationale reisplanner gebruik te maken.

Treinreizen naar Ashford

Trein Frankrijk: Strand, Wintersport, Cultuur en genieten

Het land van romantiek, wijn, strand en wintersport. Frankrijk heeft veel te bieden en is niet voor niets al jarenlang nummer één vakantieland voor Nederlandse toeristen. De overgrote meerderheid kiest voor de auto, maar steeds vaker overwegen toeristen de trein. Wanneer je twee weken op het strand ligt heb je natuurlijk ook geen auto nodig en anders huur je er één met hetzelfde gemak.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor treinreizen naar Frankrijk? Voor de zomer- en winterperiode rijdt er zelfs een speciale rechtstreekse trein van Thalys naar de populairste zon- en wintersportbestemmingen. Bekijk de mogelijkheden via onze treinreisplanner.

Trein Marseille

Trein Oostenrijk: Wintersport, Steden en Panorama

Vanaf 2021 komt er weer een directe nachttrein vanuit Nederland. Op dit moment dien je hiervoor over te stappen op station Brussel (België) of Düsseldorf (Duitsland). Ook zijn er verbindingen per ICE International naar Oostenrijk. Hiervoor dien je 1 a 2 keer over te stappen, maar dan kom je met een minimale reistijd van 11 uur aan op de bestemming. De treinreis naar Oostenrijk is uitstekend te doen en is in de afgelopen periode sterk in populariteit toegenomen.

Waar ga jij naartoe? Het schitterende wenen of kies je voor prachtige bergpanorama’s en natuur in Oostenrijk. Ook in de winterperiode vertrekken er treinen vanaf Amsterdam Centraal naar skigebieden in Oostenrijk, zodat je met de trein op wintersport kan. Benieuwd naar combi aanbiedingen, waarbij de treinreis en hotelovernachtingen al zijn geregeld? Lees verder op: DeJongIntra trein en hotel aanbiedingen Oostenrijk.

Treinticket naar Salzburg

Trein Zwitserland: Wintersport en Wandelen

Misschien wel het mooiste land ter wereld; Zwitserland. Pitoreske bergdorpjes, pure natuur, gletsjers, watervallen en eindeloze wandeltochten. Hier kan je echt even helemaal tot rust komen met tientallen bestemmingen. Aanraders zijn toch wel de omgeving van Interlaken, het meer van Geneve, het knusse Luzern of het moderne Zurich.

Vanuit Nederland reis je per Thalys (via Frankrijk) of per ICE International (via Duitsland) naar Zwitserland. Reis ook duurzaam met de trein naar Zwitserland en ontdek de mogelijkheden.

Treinreis naar Luzern

Boekingen

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Treinkaartjes naar Buitenland in september 2021

Het mag en kan weer! Reis met de trein door heel Europa voor een dagje shoppen, leuke stedentrip of complete vakantie. Een treinreis is duurzaam, voordelig en snel. Reden voor de Europese Unie om dit de komende jaren extra te stimuleren en reizigers te bewegen om...

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een 'geel' reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk...

Trein naar Duitsland in juni 2021

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders