Citytrip Parijs: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Laat je betoveren door het prachtige en inspirerende Parijs. Bezoek de stad van liefde, licht, kunst, mode, cultuur en bezienswaardigheden van wereldklasse. Deze fascinerende bestemming ligt op slechts 3.18 uur rijden vanaf Amsterdam per Thalys, dus waar wacht je nog op? Plan jouw reis 3 tot 4 maanden voor vertrek voor het laagste tarief.

Reis per trein naar Parijs en bestel goedkope treinkaartjes voor de treinreis direct online. Een goedkoop treinkaartje naar Parijs is al verkrijgbaar vanaf 35 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Met een reistijd van slechts 3.18 uur arriveer je op station Gare du Nord in Parijs en kan jouw stedentrip direct beginnen. We raden aan om een hotel in de buurt van het station te boeken, zodat jouw citytrip Parijs na aankomst direct kan beginnen.

  1. Wandelen in Parijs
  2. Bezienswaardigheden in Parijs
  3. Winkelen in Parijs
  4. Eetgelegenheden in Parijs
  5. Treinkaartjes naar Parijs

Als je door de straten van Parijs wandelt, adem je de lucht in van artistieke creativiteit en historische grootsheid. Bezoek daarnaast natuurlijk de grootse bezienswaardigheden als de Notre-Dame, het Louvre, de basilique du Sacré-Cœur en de Eifeltoren. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf de top van de Eifeltoren en beleef een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Citytrip Trein Parijs

Citytrip Parijs: even weg per trein

Ontdek de leukste winkelstraten, horecagelegenheden, hotels, wandelroutes en bezienswaardigheden. Bezoek Luik per trein en maak mooie herinneringen.

Wandelen in Parijs

Je kan Parijs natuurlijk met de metro of bus verkennen, maar ook te voet zijn er tal van leuke wandelroutes. Ontdek deze 5 leuke wandelingen in Parijs en kies er alvast één voor jouw citytrip.

  1. De oevers van de Seine: Maak een ontspannen wandeling langs de oevers van de Seine en geniet van het uitzicht op de iconische monumenten van Parijs. Begin bij de Eiffeltoren en volg de rivier stroomafwaarts, passeer de Notre-Dame, het Louvre en de prachtige bruggen zoals Pont des Arts en Pont Neuf. Het is een schilderachtige route die je onderdompelt in de betoverende sfeer van de stad.
  2. Montmartre: Verken de charmante wijk Montmartre te voet en ontdek de artistieke geschiedenis van Parijs. Begin bij de Basilique du Sacré-Cœur en wandel door de kronkelende straatjes vol met kunstenaars, boetieks en gezellige cafés. Vergeet niet om de beroemde schildersplein, Place du Tertre, te bezoeken en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de heuvel.
  3. Jardin des Tuileries naar de Champs-Élysées: Begin bij de prachtige Jardin des Tuileries, het oudste openbare park van Parijs, en wandel door de elegante lanen en langs de vijvers. Vervolg je weg naar de wereldberoemde Champs-Élysées, waar je kunt genieten van luxe winkels, cafés en de Arc de Triomphe. Het is een wandeling die je meeneemt door het hart van de stad en je onderdompelt in zijn pracht en praal.
  4. Canal Saint-Martin: Ontdek de trendy en levendige buurt rond het Canal Saint-Martin. Begin bij het Parc de la Villette en volg het kanaal terwijl je de charmante bruggen, sluizen en gezellige cafés passeert. De route is gevuld met artistieke graffiti, lokale winkels en een ontspannen sfeer. Het is een geweldige manier om een ander aspect van Parijs te ervaren.
  5. Île de la Cité en Île Saint-Louis: Verken het historische hart van Parijs door een wandeling te maken over de Île de la Cité en de Île Saint-Louis. Bezoek de prachtige Notre-Damekathedraal, wandel langs de Seine en geniet van de charmante sfeer van de eilanden. Ontdek verborgen straatjes, antiekwinkels en geniet van een ijsje terwijl je de omgeving verkent.

Bezienswaardigheden in Parijs

Het is misschien wel de stad met het meeste iconische bezienswaardigheden ter wereld. Hieronder vind je een aantal van de leukste bezienswaardigheden in Parijs die je zeker niet mag missen.

  1. De Eiffeltoren: Het symbool van Parijs en een must-see attractie. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad of geniet van een picknick in het nabijgelegen Champ de Mars-park.
  2. De Notre-Damekathedraal: Een meesterwerk van gotische architectuur en een van ’s werelds beroemdste kathedralen. Bewonder de prachtige gevel, de glas-in-loodramen en beklim de torens voor een panoramisch uitzicht over Parijs.
  3. Het Louvre: ’s Werelds grootste kunstmuseum en thuisbasis van de Mona Lisa en de Venus van Milo. Verlies jezelf in de uitgebreide collecties van kunstwerken, variërend van oude meesterwerken tot hedendaagse kunst.
  4. Montmartre: Een levendige wijk bekend om zijn bohemien sfeer en artistieke geschiedenis. Bezoek de Basilique du Sacré-Cœur, wandel door de kronkelende straatjes vol kunstenaars en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de heuvel.
  5. De Champs-Élysées: Een beroemde boulevard met luxe winkels, theaters en cafés. Loop naar de Arc de Triomphe, een indrukwekkend monument dat het beginpunt markeert van de historische as die door Parijs loopt.
  6. Het Musée d’Orsay: Gehuisvest in een voormalig treinstation, is dit museum gewijd aan de impressionistische en postimpressionistische kunst. Bewonder meesterwerken van kunstenaars als Monet, Renoir, Van Gogh en Gauguin.
  7. Het Quartier Latin: Een levendige wijk met smalle straatjes, boekwinkels en gezellige cafés. Verken de historische Sorbonne-universiteit, bezoek de prachtige Jardin du Luxembourg en geniet van een drankje op het terras van een café.
  8. Het Paleis van Versailles: Hoewel het buiten het centrum van Parijs ligt, is een bezoek aan dit extravagante paleis de moeite waard. Verken de weelderige koninklijke vertrekken, de uitgestrekte tuinen en bewonder de prachtige spiegelzaal.
  9. Het Centre Pompidou: Een opvallend gebouw met een unieke architectuur, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. Ontdek tentoonstellingen van kunstenaars als Picasso, Warhol en Kandinsky, en geniet van het panoramische uitzicht vanaf het dakterras.
  10. De Sainte-Chapelle: Een prachtige gotische kapel bekend om zijn schitterende glas-in-loodramen. Laat je betoveren door het kleurrijke lichtspel dat door de ramen valt en bewonder de gedetailleerde architectuur.

Winkelen in Parijs

Parijs is een waar winkelparadijs met een scala aan winkelstraten en boetieks die aan ieders smaak en budget voldoen. Ter inspiratie hebben we alvast een aantal leuke winkelstraten, warenhuizen en winkels voor jou opgezocht.

  1. Champs-Élysées: Deze beroemde boulevard herbergt een mix van luxe boetieks, bekende modemerken en warenhuizen. Hier vind je winkels zoals Louis Vuitton, Guerlain, Sephora en de wereldberoemde concept store van Citroën, waar je unieke designerstukken kunt ontdekken.
  2. Le Marais: Een trendy en hippe buurt met een eclectische mix van boetieks, vintage winkels en designerwinkels. Verken de smalle straatjes vol met mode, accessoires, interieurwinkels en concept stores. Rue des Francs-Bourgeois en Rue des Rosiers zijn populaire winkelstraten in dit gebied.
  3. Galeries Lafayette: Dit beroemde warenhuis aan de Boulevard Haussmann is een ware shoppingbestemming. Het biedt een breed scala aan luxe merken, mode, accessoires, schoenen, beautyproducten en nog veel meer. Vergeet niet om ook het prachtige glazen koepeldak te bewonderen.
  4. Rue Saint-Honoré: Deze chique straat in het centrum van Parijs is bezaaid met high-end boetieks en designerwinkels. Hier vind je winkels zoals Chanel, Hermès, Colette en concept store Merci. Het is een must-visit voor liefhebbers van high-end mode en design.
  5. Boulevard Saint-Germain: Deze levendige boulevard in de wijk Saint-Germain-des-Prés biedt een mix van modewinkels, boetieks, kunstgaleries en boekwinkels. Hier vind je bekende merken zoals Zadig & Voltaire, Sandro, Maje en vele anderen. Het is ook een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie in een van de iconische Parijse cafés.
  6. Le Bon Marché: Dit luxueuze warenhuis in het hart van Saint-Germain-des-Prés is een winkelparadijs met een uitgebreide selectie mode, accessoires, schoonheidsproducten, interieurartikelen en gastronomische lekkernijen. Het biedt een unieke winkelervaring in een prachtige omgeving.
  7. Le Village Saint-Paul: Gelegen in de Marais, is dit een charmant deel van de stad met geplaveide straatjes en oude huizen die zijn omgetoverd tot boetieks en antiekwinkels. Hier kun je unieke vondsten doen, variërend van vintage kleding en meubels tot kunst en curiosa.
  8. Rue du Faubourg Saint-Antoine: Deze straat staat bekend om zijn meubelwinkels en ambachtelijke ateliers. Hier kun je terecht voor alles op het gebied van meubels, verlichting, decoratie en interieurontwerp. Het is een geweldige plek om inspiratie op te doen en unieke stukken te vinden.

Eten in Parijs

Van hip en trendy tot internationaal en lokaal. Alles is te vinden in het wereldberoemde Parijs en er is voor ieder wat wils. Ontdek het zelf! Ter inspiratie hebben we alvast een aantal leuke eetgelegenheden/restaurants in Parijs voor jou opgezocht.

  1. Le Comptoir du Relais: Dit gezellige restaurant in de wijk Saint-Germain-des-Prés serveert heerlijke traditionele Franse gerechten met een moderne twist. Geniet van gerechten zoals foie gras, confit de canard en crème brûlée, allemaal bereid met hoogwaardige ingrediënten.
  2. L’Ambroisie: Dit met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant bevindt zich op het Île Saint-Louis en biedt een verfijnde gastronomische ervaring. Laat je verrassen door de creatieve gerechten van chef-kok Bernard Pacaud, die bekendstaat om zijn gebruik van seizoensgebonden ingrediënten.
  3. Le Bouillon Chartier: Dit iconische restaurant in het hart van Parijs bestaat al sinds 1896 en staat bekend om zijn authentieke Parijse sfeer. Geniet van klassieke Franse gerechten zoals uiensoep, boeuf bourguignon en tarte tatin tegen betaalbare prijzen.
  4. Septime: Dit trendy restaurant in de wijk Oberkampf heeft één Michelin-ster en biedt een eigentijdse en seizoensgebonden keuken. De gerechten zijn creatief en smaakvol, met aandacht voor lokale en biologische producten.
  5. Le Jules Verne: Gelegen op de Eiffeltoren, biedt dit restaurant een spectaculair uitzicht op Parijs terwijl je geniet van gastronomische gerechten. Het is een unieke ervaring om te dineren op een van ’s werelds meest iconische locaties.
  6. Chez L’Ami Jean: Dit levendige Baskische restaurant in de wijk Saint-Germain-des-Prés is geliefd bij zowel lokale bewoners als bezoekers. Proef heerlijke gerechten zoals confit de canard, cassoulet en basquaise-taart, vergezeld van uitstekende wijnen.
  7. Le Relais de l’Entrecôte: Dit populaire restaurant staat bekend om zijn heerlijke entrecôte, geserveerd met een smakelijke geheime saus en frites. Het is een eenvoudig concept met slechts één gerecht op het menu, maar het is absoluut de moeite waard.
  8. Du Pain et des Idées: Voor de beste bakkerijproducten in Parijs moet je hier zijn. Geniet van verse croissants, pain au chocolat, brioches en andere heerlijke gebakjes. Het is een geweldige plek om je dag te beginnen met een smakelijk Frans ontbijt.
  9. Le Marché des Enfants Rouges: Deze overdekte markt in de wijk Marais biedt een verscheidenheid aan eetkraampjes met gerechten uit verschillende keukens, zoals Libanees, Italiaans, Japans en Frans. Het is de perfecte plek om te genieten

Hotels in Parijs nabij het station

Voor het gemak raden we aan om een hotel in de buurt van station Gare du Nord in Parijs te zoeken, zodat je na aankomst kan inchecken en de citytrip direct kan beginnen.

  1. Hôtel Avalon: Dit charmante boetiekhotel ligt op loopafstand van Gare du Nord. Het biedt comfortabele kamers met moderne voorzieningen en een stijlvolle inrichting. Het vriendelijke personeel en de gunstige ligging maken het een populaire keuze.
  2. Hôtel Hor: Dit designhotel combineert moderne elegantie met een gezellige sfeer. De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van comfortabele bedden. Het hotel biedt ook een bar en een terras waar je kunt ontspannen na een dag vol sightseeing.
  3. Hôtel du Temps: Dit trendy hotel biedt eigentijdse kamers met een unieke inrichting. De locatie is handig, op slechts een korte loopafstand van Gare du Nord. Het vriendelijke personeel en de knusse sfeer zorgen voor een aangenaam verblijf.
  4. Hôtel Mademoiselle: Dit viersterrenhotel biedt comfortabele kamers met een eigentijdse inrichting. Het beschikt ook over een wellnesscentrum met een sauna en een fitnessruimte. Het hotel ligt op een gunstige locatie, op loopafstand van het treinstation.
  5. Hôtel Whistler: Dit stijlvolle boetiekhotel biedt elegante kamers met moderne voorzieningen. Het interieur is geïnspireerd op de bergachtige sfeer van Whistler, Canada. Het hotel heeft ook een bar en een lounge waar je kunt ontspannen na een drukke dag.
  6. Mercure Paris Terminus Nord: Dit hotel, dat deel uitmaakt van de Mercure-keten, biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen. Het ligt direct tegenover Gare du Nord, waardoor het een handige keuze is voor reizigers die met de trein aankomen.
  7. Hôtel Hor Europe: Dit hotel combineert modern design met comfortabele accommodatie. De kamers zijn licht en ruim, en het hotel beschikt over een bar en een terras waar je kunt ontspannen. Het ligt op loopafstand van Gare du Nord en andere bezienswaardigheden in de stad.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest