Citytrip Mechelen per trein

Ben jij op zoek naar een stedentrip bestemming dicht bij huis, waar jij met de trein eenvoudig kunt komen? Dan is het goed om te weten dat onze zuiderburen diverse mooie steden in de aanbieding hebben. Steeds vaker kiezen onze bezoekers voor een citytrip Brugge per trein en dat is niet voor niets. Mechelen is één van de Belgische steden die absoluut een bezoekje waard is. Het is een relatief rustige stad, maar toch zit deze vol verrassingen. Het is bovendien een betaalbare bestemming. Voor een treinkaartje van Amsterdam naar Mechelen betaal je slechts een paar tientjes. Daarnaast is het natuurlijk een duurzamere manier van reizen.

Mechelen is een fantastische stedentrip bestemming met de trein. Diverse bezienswaardigheden maken deze stad absoluut de moeite waard. Denk hierbij aan het indrukwekkende uitzicht vanaf de Sint-Romboutstoren, de gezellige vismarkt of het interessante Technopolis museum. Er is voor ieder wat wils te beleven.

Benieuwd wat de Belgische stad Mechelen allemaal voor jou in petto heeft? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Hier vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over deze bijzondere stad. We vertellen je welke bezienswaardigheden absoluut niet mogen ontbreken tijdens jouw citytrip, en we geven je diverse tips om een onvergetelijke tijd in Mechelen te beleven. Laten we dus snel van start gaan.

Citytrip Mechelen Trein

Wat te doen: Per trein op Citytrip naar Mechelen? Ontdek de top 5

Wellicht is de stad Mechelen jou nog enigszins onbekend. Dat is niet zo gek, het is immers een minder toeristische stad dan bijvoorbeeld het populaire Antwerpen. Toch is er in Mechelen een hoop te zien en te beleven. Deze stad is zonder twijfel een unieke stedentrip bestemming met de trein. Wist jij dat je binnen twee uur al met de trein in Mechelen kunt zijn voor een citytrip of dagje shoppen? Dit is absoluut één van de best bereikbare Belgische steden, wanneer je met de trein reist.

Om jou te helpen bij het plannen van een fantastische trip in Mechelen, hebben wij een top vijf samengesteld. Hierin vind jij onze favoriete bezigheden en bezienswaardigheden in Mechelen. Wij weten zeker dat deze tips ook jouw citytrip tot een succes zullen maken. Daar kun je van op aan!

Mechelen Stedentrip Per Trein

1.) Beklim de Sint-Romboutstoren

De Sint-Romboutstoren is een adembenemend mooi monument van bijna 100 meter hoog. Vroeger deed deze toren dienst als belfort. Zo kon men de vijand van ver zien aankomen. Deze prachtige toren dien je absoluut te beklimmen wanneer je Mechelen bezoekt. Het is een unieke ervaring die absoluut een plekje verdient op jouw bucketlist.

Wanneer je de top van de toren bereikt, kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht vanaf de Skywalk. Je wordt omringd door het prachtige uitzicht dat België te bieden heeft. Wij weten zeker dat deze ervaring ook jou zal verbazen. Voor een kaartje betaal je 8 euro per persoon, maar dan heb je ook wat! Kinderen en jongeren tot 27 jaar betalen slechts 3 euro voor deze fantastische klim.

2.) Bezoek fort Breendonk

Een tweede indrukwekkende bezienswaardigheid in Mechelen is het oude fort Breendonk. Dit bouwwerk stamt uit het jaar 1906. In de Tweede Wereldoorlog werd dit fort door de nazi’s gebruikt als opvangkamp. We kunnen dus wel spreken van een monument met een heftige en lange geschiedenis.

Tijdens een bezoekje aan fort Breendonk loop je door de donkere gangen van het fort, terwijl een gids je meer vertelt over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Een heftige doch zeer leerzame tour. Je vindt fort Breendonk in het westen van Mechelen, en je kunt deze eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer.

3.) De Vismarkt

De vismarkt in Mechelen is een populair plein dat stamt uit de 16e eeuw. Dit plein ligt aan de populaire rivier de Dijle. Het is zonder twijfel één van de hipste en meest romantische plekjes van Mechelen. Jouw stedentrip is dan ook niet compleet voordat je één van de vele terrasjes of cafés op de vismarkt hebt uitgeprobeerd.

Wil jij romantisch dineren met uitzicht op rivier de Dijle of doe je gezellig een biertje in de kroeg? De vismarkt is hoe dan ook the place-to-be!

4.) Bezoek dierentuin Planckendael

Een leuke bezigheid tijdens jouw stedentrip in Mechelen is een bezoekje aan de dierentuin. Planckendael is een avontuurlijk dierenpark van maar liefst 42 hectare. Je kijkt je ogen uit naar de fantastische dieren, en ook voor kinderen is er voldoende te beleven. Diverse speelplekken maken dit een fantastisch dagje uit voor het hele gezin.

Volwassenen betalen €34,50,- per ticket, kinderen tot 11 jaar betalen €28,50,- en voor jongeren tot 17 jaar geldt een tarief van €32,50,-. Je moet even in de buidel tasten, maar dan ben je ook wel verzekerd van een fantastisch en onvergetelijk dagje uit.

5.) Technopolis museum

Het laatste avontuur in Mechelen dat we jou niet willen onthouden is een bezoekje aan museum Technopolis. Dit is een wetenschappelijk museum dat veel verschillende tentoonstellingen aanbiedt voor zowel jong als oud. Voor kinderen wordt plezier en leren gecombineerd, maar ook volwassenen zullen zich volop vermaken met de activiteiten die worden aangeboden.

Houd jij er wel van om je handen uit de mouwen te steken terwijl je jouw kennis vergroot op het gebied van wetenschap en technologie? Dan raden wij jou absoluut aan om het Technopolis museum te bezoeken. Een kaartje scoor je al voor slechts 23 euro per persoon. Je kunt het museum bovendien eenvoudig bereiken. Vanuit het centrum van Mechelen rijdt er elk half uur een bus naar het museum.

Natuurlijk heeft deze bestemming nog veel meer te bieden. Ontdek het allemaal en ga op citytrip naar Mechelen per trein!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest