Citytrip België per trein in 2024

Een dagje of weekendje weg? Bezoek en ontdek dan één van deze leuke bestemmingen. Charmante straatjes, gezellige terrasjes en Belgische specialiteiten. Verken steden als Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Luik en Mechelen. Natuurlijk ga je op citytrip naar België per trein. Met dagelijks ruim 30 verbindingen per IC Brussel of Eurostar zijn de bestemmingen uitstekend bereikbaar. Zo reis je al vanaf 1.53 uur van Amsterdam naar Antwerpen en zijn treinkaartjes verkrijgbaar vanaf 20 euro (doordeweeks) en 26 euro (in het weekend).

Leuke Steden Belgie Bezoeken

Met de trein op citytrip naar België

Elk van deze steden draagt bij aan de diversiteit en de charme van het land. Geniet van de Belgische gastvrijheid, ontdek de lokale lekkernijen en laat je betoveren door de vele facetten van dit prachtige land.

1.) Antwerpen: de diamant onder de steden

Antwerpen, bekend als de diamantstad, is niet alleen een hotspot voor juweliers, maar ook voor cultuurliefhebbers. Bewonder de middeleeuwse architectuur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en ontdek meesterwerken in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Wandel langs de levendige kade van de Schelde en geniet van de trendy boetieks in de modewijk.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Antwerpen

2.) Brugge: middeleeuwse romantiek en grachtenpracht

Brugge, een UNESCO-werelderfgoed, betovert met zijn middeleeuwse architectuur en pittoreske grachten. Slenter door de geplaveide straten, bewonder het Belfort van Brugge en geniet van een romantische boottocht langs de grachten. Proef ook de overheerlijke Belgische chocolade in de vele ambachtelijke chocolatiers.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Brugge

3.) Brussel: Europese hoofdstad met stijl

Brussel, de hoofdstad van België en Europa, combineert historische pracht met moderniteit. Verken de Grote Markt, bewonder het Atomium en ontdek de Europese wijk. Proef de beroemde Belgische wafels en geniet van het uitzicht vanaf de Kunstberg.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Brussel

4.) Gent: historisch erfgoed aan de grachten

Gent, met zijn indrukwekkende middeleeuwse kasteel Gravensteen, ademt historische pracht. Verken de charmante grachten, bewonder de Sint-Baafskathedraal en proef lokale lekkernijen op de Groentenmarkt. Gent staat ook bekend om zijn levendige kunstscène.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Gent

5.) Luik: stad van contrasten en levendigheid

Luik, een stad vol contrasten, verrast bezoekers met zijn moderne architectuur en historische bezienswaardigheden. Ontdek het futuristische station Luik-Guillemins, bezoek het Museum voor Schone Kunsten en geniet van de levendige sfeer aan de kades van de Maas.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Luik

6.) Mechelen: kleine stad, grote geschiedenis

Mechelen, vaak over het hoofd gezien, onthult zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Bezoek de Sint-Romboutskathedraal, wandel langs de Dijle en bewonder de historische Grote Markt. Mechelen biedt een sfeervolle en ontspannen ervaring.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Mechelen

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest