Citytrip België per trein in 2024

Een dagje of weekendje weg? Bezoek en ontdek dan één van deze leuke bestemmingen. Charmante straatjes, gezellige terrasjes en Belgische specialiteiten. Verken steden als Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Luik en Mechelen. Natuurlijk ga je op citytrip naar België per trein. Met dagelijks ruim 30 verbindingen per IC Brussel of Eurostar zijn de bestemmingen uitstekend bereikbaar. Zo reis je al vanaf 1.53 uur van Amsterdam naar Antwerpen en zijn treinkaartjes verkrijgbaar vanaf 20 euro (doordeweeks) en 26 euro (in het weekend).

Leuke Steden Belgie Bezoeken

Met de trein op citytrip naar België

Elk van deze steden draagt bij aan de diversiteit en de charme van het land. Geniet van de Belgische gastvrijheid, ontdek de lokale lekkernijen en laat je betoveren door de vele facetten van dit prachtige land.

1.) Antwerpen: de diamant onder de steden

Antwerpen, bekend als de diamantstad, is niet alleen een hotspot voor juweliers, maar ook voor cultuurliefhebbers. Bewonder de middeleeuwse architectuur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en ontdek meesterwerken in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Wandel langs de levendige kade van de Schelde en geniet van de trendy boetieks in de modewijk.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Antwerpen

2.) Brugge: middeleeuwse romantiek en grachtenpracht

Brugge, een UNESCO-werelderfgoed, betovert met zijn middeleeuwse architectuur en pittoreske grachten. Slenter door de geplaveide straten, bewonder het Belfort van Brugge en geniet van een romantische boottocht langs de grachten. Proef ook de overheerlijke Belgische chocolade in de vele ambachtelijke chocolatiers.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Brugge

3.) Brussel: Europese hoofdstad met stijl

Brussel, de hoofdstad van België en Europa, combineert historische pracht met moderniteit. Verken de Grote Markt, bewonder het Atomium en ontdek de Europese wijk. Proef de beroemde Belgische wafels en geniet van het uitzicht vanaf de Kunstberg.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Brussel

4.) Gent: historisch erfgoed aan de grachten

Gent, met zijn indrukwekkende middeleeuwse kasteel Gravensteen, ademt historische pracht. Verken de charmante grachten, bewonder de Sint-Baafskathedraal en proef lokale lekkernijen op de Groentenmarkt. Gent staat ook bekend om zijn levendige kunstscène.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Gent

5.) Luik: stad van contrasten en levendigheid

Luik, een stad vol contrasten, verrast bezoekers met zijn moderne architectuur en historische bezienswaardigheden. Ontdek het futuristische station Luik-Guillemins, bezoek het Museum voor Schone Kunsten en geniet van de levendige sfeer aan de kades van de Maas.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Luik

6.) Mechelen: kleine stad, grote geschiedenis

Mechelen, vaak over het hoofd gezien, onthult zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Bezoek de Sint-Romboutskathedraal, wandel langs de Dijle en bewonder de historische Grote Markt. Mechelen biedt een sfeervolle en ontspannen ervaring.

Meer over: treinkaartjes voor trein naar Mechelen

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest