Bezoek Oost-Vlaanderen per trein: leuke steden & prachtige natuur

Gelegen in het hart van België, biedt de provincie Oost-Vlaanderen een schat aan fascinerende bestemmingen, zoals Gent, Brugge en charmante Belgische dorpjes. Daarnaast is het populair onder fietsers en wandelaars, vanwege de mooie kastelen in het Oost-Vlaamse Scheldeland, de glooiende heuvels in de Vlaamse Ardennen en de Huysmanhoeve in het Meetjesland. Ook één van de onderstaande bestemmingen in België bezoeken? Bestel dan een goedkoop treinkaartje via onze website en reis per trein naar Oost-Vlaanderen.

Trein Wandelen Ardennen Belgie

1.) Gent: historische pracht aan de Leie

Gent, de trotse hoofdstad van Oost-Vlaanderen, is een bruisende stad vol middeleeuwse charme en levendige cultuur. Verken de historische binnenstad met zijn imposante Gravensteen, prachtige Sint-Baafskathedraal en schilderachtige Graslei en Korenlei langs de rivier de Leie. Mis ook het wereldberoemde altaarstuk “Het Lam Gods” niet in de Sint-Baafskathedraal.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Gent

 • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de Graslei en Korenlei voor een prachtig uitzicht op de historische gebouwen langs de rivier de Leie. Verken ook het Citadelpark voor groene rust midden in de stad.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods altaarstuk en het Belfort van Gent voor een panoramisch uitzicht over de stad.
 • Winkelstraten: Ontdek de gezellige winkelstraten zoals de Veldstraat, de Langemunt en de Mageleinstraat voor een mix van grote ketens en boetiekjes.
 • Eetgelegenheden: Proef lokale specialiteiten in restaurants zoals De Graslei, Pakhuis en Amadeus, bekend om zijn spareribs.

2.) Brugge: middeleeuwse pracht & romantiek

Brugge, hoewel officieel gelegen in West-Vlaanderen, is gemakkelijk bereikbaar vanuit Oost-Vlaanderen en verdient zeker een bezoek. Verken de geplaveide straten, grachten en historische gebouwen van deze betoverende stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van een boottocht langs de schilderachtige grachten, proef Belgische chocolade en bewonder de iconische Belforttoren.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brugge

 • Wandelroutes: Verken de historische binnenstad en loop langs de reien (grachten) voor een uniek perspectief op de stad. Maak ook een wandeling over de stadswallen voor een prachtig uitzicht.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het Belfort, het Begijnhof en het Groeningemuseum voor kunst. Maak een boottocht door de grachten voor een andere kijk op de stad.
 • Winkelstraten: Dwaal door de gezellige straatjes en ontdek lokale ambachten en chocoladewinkels. De Steenstraat is een populaire winkelstraat.
 • Eetgelegenheden: Geniet van Belgische klassiekers in restaurants zoals De Halve Maan, De Stove en De Gouden Karpel.

3.) De Vlaamse Ardennen: adembenemende natuur & pittoreske dorpen

De Vlaamse Ardennen, gelegen in het zuiden van Oost-Vlaanderen, bieden een prachtig landschap van glooiende heuvels, groene bossen en schilderachtige dorpjes. Maak een wandeling of fietstocht door dit idyllische landschap en geniet van panoramische uitzichten vanaf de Paterberg, de Koppenberg of de Muur van Geraardsbergen. Verken ook charmante dorpjes zoals Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen.

 • Wandelroutes: Verken het heuvelachtige landschap via wandelroutes zoals de Molenbeekroute, de Boembekewandeling en de Zwalmvalleiroute voor prachtige uitzichten.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek historische molens zoals de Molen Ter Rijst, kastelen zoals het Kasteel van Laarne en de abdij van Ename.
 • Winkelstraten: Ontdek lokale producten op markten zoals de Oudenaardse markt op woensdag en de zondagsmarkt in Ronse.
 • Eetgelegenheden: Geniet van streekgerechten in restaurants zoals De Fobie, De Lekkernij en De Oude Barrier.

4.) Het Waasland: rust en sereniteit in de polders

Het Waasland, gelegen in het noordoosten van Oost-Vlaanderen, biedt een oase van rust en sereniteit in de uitgestrekte polders en langs de Schelde. Verken de pittoreske stadjes zoals Sint-Niklaas, met zijn imposante marktplein en het grootste marktplein van België. Bezoek ook het idyllische stadje Lokeren en geniet van een wandeling langs de oevers van de Schelde.

 • Wandelroutes: Verken de groene omgeving langs de Schelde via wandelroutes zoals het Scheldelandpad en de Kastelentocht.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het Mercatormuseum in Sint-Niklaas, het Fort van Liefkenshoek en het Reynaert de Vos standbeeld in Hulst.
 • Winkelstraten: Ontdek lokale producten op markten zoals de Vrijdagmarkt in Sint-Niklaas en de wekelijkse markt in Lokeren.
 • Eetgelegenheden: Proef streekgerechten in restaurants zoals De Plaetsemolen, De Fijnbek en Het Verschil.

5.) Aalst: feestelijke tradities & bourgondisch genieten

Aalst, bekend om zijn levendige carnavalstradities, biedt ook een rijke geschiedenis en cultuur. Verken de historische binnenstad met zijn prachtige Grote Markt, imposante Belforttoren en gezellige cafés. Ontdek ook het Stedelijk Museum Aalst en geniet van lokale lekkernijen zoals Aalsterse vlaaien en mattentaarten.

 • Wandelroutes: Verken het stadspark van Aalst en maak een wandeling langs de oevers van de Dender. Bezoek ook het natuurgebied Osbroek voor een rustige wandeling.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het belfort van Aalst, het Stedelijk Museum en de Sint-Martinuskerk. Bewonder ook de carnavalspracht in het Carnavalmuseum.
 • Winkelstraten: Wandel door de winkelstraten zoals de Kattestraat en de Nieuwstraat voor een mix van winkels en boetieks.
 • Eetgelegenheden: Geniet van lokale gerechten in restaurants zoals De Gouden Klokke, De Molen en De Gezellige Tafel.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest